12 Октомври, 2017 07:41 3 155 25

Киев: Москва не може да ни компенсира за Крим с пари

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • крим-
  • компенсации-
  • русия-
  • анексиране

Украинският президент отхвърли поредната идея за уреждане на конфликта 

Киев: Москва не може да ни компенсира за Крим с пари - 1
Снимки: БТА/АР

Украинският президент Петро Порошенко отхвърли идеята за уреждане на проблема с анексирането на полуостров Крим чрез изплащане на финансови компенсации от страна на Русия, предаде Reuters.

Предложението беше формулирано вчера от чешкия президент Милош Земан.

"Отхвърлям твърдо думите, че анексирането на Крим било "свършен факт", заяви Порошенко пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, събрана в Страсбург за есенната си сесия.

Съветът на Европа "не беше създаден за призив за размяна на територия срещу пари, петрол или газ", заяви украинският президент. "Той беше създаден, за да пазим нашите ценности и основни принципи и - което е най-важно - за да ги защитаваме, когато е необходимо", добави Порошенко.

"Само запазвайки суверенитета и териториалната цялост на Украйна можем да постигнем мир и стабилност в Европа", подчерта украинският президент, без да споменава поименно чешкия си колега.

Земан среща критики и в собствената си страна за проруската си ориентация по украинския въпрос."Ако опитаме да върнем Крим на Украйна, ще има война в Европа. Искаме ли да поемем този риск? Крим беше анексиран, няма никакво съмнение, това е свършен факт", заяви Земан пред Парламентарната асамблея.

"Ако има диалог между Русия и Украйна, мисля - и това е само мое лично мнение - че може да се стигне до компенсация за Крим, под формата на финанси или на петрол и газ", добави той.

Киев: Москва не може да ни компенсира за Крим с пари

Полуостров Крим беше анексиран от Москва през март 2014 г. Той беше окупиран от руски войски и имаше референдум, който Киев и западните страни определиха като незаконен. В отговор ЕС и САЩ наложиха на Русия серия от санкции, които все още са в силa.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ьььььь

    37 13 Отговор
    То Москва и не иска да ви дава пари..А и когато Полша и Унгария си върнат и своите земи-тогава ще поставяте паметници на Ленин и Сталин-защото първият ви създаде като административна еденица,а вторият ви даде територии....

    Коментиран от #3, #4

  • 2 кирил

    14 37 Отговор
    скоро не само крим,а кубан и воронеж ще бъдат украински.русия си отива в границите от 16-ти век,московията.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 goni

    27 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ьььььь":

    Забрави Хручов! Той им даде Крим!

    Коментиран от #5

  • 4 начо

    7 27 Отговор

    До коментар #1 от "Ьььььь":

    ще има още да ъ-каш както при разпада на сесерето
  • 5 Ьььььь

    27 5 Отговор

    До коментар #3 от "goni":

    Не съм го забравил-пиша просто какво още ще загубят смотаните хохли..То с Крим вече е ясна работата-няма какво да се коментира..
  • 6 tost

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "кирил":

    А ве Кир ца,уж Крим е украински,пък не дадоха и един изстрел срещу руснаците.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ердоган

    4 24 Отговор
    Моли се САЩ или Турция да се намесят иначе няма Крим,Турция вече няколко пъти си го взима ако поиска пак ще си го вземе.

    Коментиран от #20

  • 9 Дедо Грую

    14 8 Отговор
    Москва ще компенсира с възвръщането си на останалите руски области.
    Украйна е измислена от коминтера с инициативата на ленин.
  • 10 Бесен Язовец

    7 7 Отговор
    Според мен Чехия трябва да плаща за Крим на Украйна така е най справедливо щом се пазарат

    Коментиран от #14

  • 11 Фриман

    9 4 Отговор
    Щом толкова искат Крим, нека да станат автономна република на РФ и всичко ще ок! Няма санкции, няма визи, Крим е наблизо!)

    Коментиран от #25

  • 12 Скорпион29

    9 3 Отговор
    Тука вс.разбирачи леле леле ЕнтелЕгенти до един щото мн.ги разбирате автономии не автиномии за туй БГто на това дередже чак на Русия акъл ще наливат
  • 13 Барчо

    16 4 Отговор
    С Крим работата е свирена. Край! The end! Това да не ти е Ирак да нахлуе в Кувейт с измислената си военна мощ и краварите да и видят сметката. В скоро време Потрошенко явно ще се сбогува и с други територии, ако продължава същата враждебна политика към мирно население. В тази негласна война с Домбас загиналите около 10 000 човека за сега от домбасците, а бомбандировките продължават. Не зная дали ще се намери такава сила да върне района към Украйна. И по-скоро говоря за самите хора.

    Коментиран от #15

  • 14 goni

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Бесен не си прав! Там нещата ги о.р-ха Поляците! Чехите хората се опитват да оправят нещата! Ако, някой трябва да плаща са именно Поляците дето забъркаха кашата! После ореваха орталъка че Големият лош батко ще ги бие! В началото САЩ и особено Канада им се вързаха, ама после размислиха и свиха байрака! Не че им имам нещо срещу Полският народ, но виж шляхтата не трябва да се докосва дори и с дълга пръчка!

    Коментиран от #21

  • 15 стоян георгиев

    3 18 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    свиерена друг път.като руснаците почнат да си ядат танковете ще засвири отново.крим бе анексиран изключително брутално без никакви индикации преди това и напълно ненужно.руснаците в крим нито са били подложени на натиск нито са били лишени от правата си напротив имаха широка автономия!за вас е свирено щото сте в ес.не стоите в любимата русия с постоянни икономически проблеми и липса на квито и да е права.пишете срещу запада ама много внимавате някои да не ви наруши тук с нещо правата.

    Коментиран от #16

  • 16 Бесен Язовец

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ти колко пъти ходи в Русия че исказваш мнение относно правата и свободите там или черпиш инфо от D-W ??? A глу....ко??

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    1 10 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    аз в русия няма кво да правя ,но ти гледам много я харесваш,що не се преселите натам с родата?тъкмо да я намразите както става обикновено с фенове като теб!лошото е че сте тръгнали в обратна посока ,я лондон ,я париж я чикаго,а плачете за путин жалки картинки!
  • 18 Мозъчна кухина

    1 7 Отговор
    Отново неадекватни коментари на руските тролеи след като лъжите вече не вършат работа, а се обръщат срещу създателя им. Малко омекнали и различни от войнствената риторика от последните 2-3 години. Така ще е след всяка изминала година на световна изолация и санкции.
  • 19 Мммм

    4 0 Отговор
    Стоян Георгиев, бях в Русия скоро и ако не е заради деца,родители и близки бих отишъл там, защото приказваш за Русия без да си стъпвал там,а аз и на запад съм ходил и в Русия и мога да направя сравнение. Има и нещо друго старите казват,че "камъка си тежи на мястото" и това е може би най-важната причина да съм в България да работя и да си позволявам да ходя на екскурзии на запад и изток.

    Коментиран от #22

  • 20 не си сериозен

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "ердоган":

    ХА ХА ХА - голям виц!

    Освен Крим /който си е руски/, скоро и част от Украйна ще бъде руска, а след известно време и останалата ще си се прибере обратно ;)
    ... пък Турция не я слагай тук и там, ако обичаш ;)
  • 21 един

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "goni":

    Ама те и поляците не са виновни... тия изпълняват малоумните препоръки на американците, само един болен мозък може да състави такъв елементарен план и да чака той да проработи :D
  • 22 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Мммм":

    бил си в русия ама грънци!!!вие всички ходите там имате и лади ,а и пазарувате от берьозка ...само че няма наплив нещо на българи натам,а уж сте много!в обратна посока обаче се изнасяте с огромна скорост ,тва го правят и самите руснаци.уж много хубаво в русия ама еднопосочен билет за гадната европа.хвалите ладата ама в българия на година се продават по 10 лади .та всичко ви е такова лицемерно.харесвате путин ,но в диктатура не ви се живее и се възмущавате ако някои краде у нас безнаказано!!!що бе?в русия кликата отгоре го прави съвсем официално и без да се крие.наслушал съм се на такива русофили като теб дето една руска книга не са прочели и много харесвта русия бягаики към лондон!
  • 23 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    ПАСЕ е организация,която няма никаква тежест.Изказванията в тази говорилня имат само препоръчителен характер.А и руснаците отдавна са закрили този въпрос и нямат намерение да се търгуват.
  • 24 Шкембе Воеводата

    1 0 Отговор
    Като гледам първата снимка- на тоя корема му се държи от едно копче! Май е роднина на Пеевски по коремна линия...
  • 25 Какино Тане

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фриман":

    Условията при които Автономна Република Крим е приета в състава на Руската Федерация са публикувани и общодостъпни - погледни уточненията! Волята на населението на Автономна Република Крим е гарант за мирът и просперитета в условията на членство в Руската Федерация! Няма НПОта, като БХК, Шалом, няма жидомасонска намеса от рептилите на Стоян/Диди/Ани/Стратокастрирания/Дошо/Юрист/Серги и т.н.
Новини по държави: