Last news in Fakti

15 Октомври, 2017 09:47 2 763 4

В Лас Вегас е имало втори стрелец?

  • лас вегас-
  • теория-
  • звук-
  • видео-
  • сащ-
  • стрелба-
  • втори стрелец-
  • стивън падок

Конспиративна теория за стрелбата в Лас Вегас

В Лас Вегас е имало втори стрелец? - 1
Снимка: БТА/ AP

В началото на този месец десетки хора бяха убити, а много други ранени, при безразборна стрелба на концерт в Лас Вегас, САЩ. 64-годишният Стивън Падок откри огън по публиката на кънтри концерт от своята стая в хотел, намиращ се близо до сцената.

След това той се самоуби, правейки откриването на мотив почти невъзможно. Според разследващите масовият убиец няма връзки с терористична организация. Неговите близки разкриха, че е бил затворен човек, но не и луд.

В седмиците след стрелбата се появиха и конспиративни теории. Според една от тях нападателите всъщност са двама. Експерт направи акустичен анализ на видеа от трагичния инцидент и стигна до извода, че по публиката на концерта са стреляли двама души.

Майк Адамс е анализирал честотата на изстрелите и скоростта на звука, за да отговори на въпроса колко са всъщност убийците. Според експерта единият от тях е стрелял от разстояние от 388-434 метра, докато другият е бил по-близо до публиката – на 228-246 метра.

Майк Адамс постави под въпрос разследването на ФБР по случая. Вижте видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид

    11 3 Отговор
    то тва беше ясно още в началото, че е стреляно от 2, даже 3 различни места.......а самоубитият е просто удобната изкупителна жертва, новият Осуалд.

    Коментиран от #2

  • 2 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "да се вземе предвид":

    В подкрепа даже може и да е бил убит малко преди края на стрелбата от втори стрелец, който е бил редом с него и да се е изнизал. А третия стрелец, който пък е бил по-близо до целите да е спрял стрелбата секунди преди да заглъхне и последния изстрел от "самоубилия се". И това да е било генерална репетиция за някое по-грандиозно представление.
    За голямо съжаление тероризма има изключително много показатели, които му дават недостижима преднина пред полицията и разузнаването. Срещу този бич на съвремието трябва да се обединят всички, без оглед на политическа или каквато и да е ориентация. В противен случай тероризма ще спечели.
  • 3 Фен на кабелната

    6 0 Отговор
    Е, нали по Дискавъри показват филми, че всяко оръжие има свой собствен отпечатък върху куршума. Гледат ги под микроскоп и разбират колко оръжия са стреляли, какъв им е проблема? Какви са тея глупости със звуков анализ? Не сте ли гледали как стрелят във вата и после гледат под микроскоп нарезите след изстрела, за да установят оръжието??

    Коментиран от #4

  • 4 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фен на кабелната":

    Нали се сещаш, че ако държавните органи признаят открито, че е имало повече от един стрелец какво ще се получи сред краварите. Хаос!!! Ще има неудобни въпроси като: Къде спа полицията, ФБР, ЦРУ и т.н. които харчат милиарди, а на практика всеки с нож и не дай си боже с нещо повече може да прави каквото си иска. А тук не се говори за нещо спонтанно, а за добре организиран масов разстрел. И следващия въпрос: Защо досега не е хванат или хванати другите и къде ще бъде следващия погром. Та по тази причина нямат сметка да огласяват официално такава версия, та дори да е истина. И защото доказателствата са в тях, човека ползва любителски записи да установи истината за това дали е бил един или няколко стрелци.