16 Октомври, 2017 13:26 1 653 13

Израел отново бомбардира цели в Сирия

  • израел-
  • сирия-
  • батарея-
  • изтребител-
  • дамаск

Изтребители поразиха сирийска зенитна батарея, открила стрелба срещу тях 

Израел отново бомбардира цели в Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Израелски изтребители нанесоха удар по сирийска зенитна батарея.

Артилерията открила огън срещу самолетите, които извършвали разузнавателни полети над съседен Ливан, съобщи Reuters. Агенцията се позовава на военни източници от Ерусалим.

Сирийската батарея била разположена на 50 км източно от столицата Дамаск.

Според съобщенията израелските самолети са се завърнали невредими в базата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    28 18 Отговор
    Евреите открито вече показват подкрепата си за главорезите от ИД-факт.
  • 2 13ти

    18 2 Отговор
    Въпиюща некомпетентност на автора. Нерде Ливан, нерде 50 км източно от Дамаск ? Явно са обстрелвани самолети навлезли на 200 км. в сирийска територия, ако става дума за цитираната ПВО батарея.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 спящият 400

    15 19 Отговор
    Нали небето над Сирия бе затворено - така каза от Кремъл след разполагането на варелите с400, а тия си летят почти ежедневно и бият по правителствени цели около столицата. Сега разбирам откъде идва буквата С на руския ЗРК - С=спящият..........

    Коментиран от #7

  • 5 Старшията

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалата":

    Все пак сметни, че от батареята до границата са над 70 км. Любопитно и що за батарея е с такава далекобойност. И що за ракети са изстреляли израелците.
  • 6 Хохи

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалата":

    Марш на СЕЛООООО, да учиш още английски.
    Смешна демонстрация
  • 7 Гост

    17 7 Отговор

    До коментар #4 от "спящият 400":

    Колко пъти да ви се обяснява , като на деца идиотчета , че конфликта не е между РУСКИТЕ С-400 и израелските ВВС. Нетаняху няколко пъти летя до Москва , и пак ще лети. Израел има съгласието на Москва да бомбандира Хизбула , които са омешани заедно с части на сирийската армия , и помагат на Асад. Руснаците макар и вероятно с нежелание се опитват да балансират отношенията си с Израел , постъпват принципно, щото половината израелски граждани са руско говорящи евреи.На Асад естествено не му допада , и от време на време пуска по някоя дърта ракета , останала от времето на баща му, не толкова да свали самолет, а да покаже някакъв суверенитет, и че в селото има кучета. И използването на зенитна артилерия , а не зенитни ракети , има също такъв символичен характер. Вероятно след години 2-3 руснаците ще излязат от Сирия , Асад ще си достави модерно ПВО , и на своя глава ще може да си пуца на воля , по когото си иска , без да намесва руснаците в този конфликт, и те да стават страна в него.

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 8 спящият 400

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Хайде ,хайде -гроздето ли е кисело ?
  • 9 спящият 400

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Нали твърдите, че евреите си въртят на пръста цялата планета, а сега пък ходели до Москва да искат разрешение - аз не вярвам евреин да пита някой за нещо касаещо националната му сигурност. Въпросните "деца идиотчета" ще трябва да са в Кремъл, защото това за затварянето на небето над Сирия не е мой изказ, а на тях - те да ти обяснят защо веднъж небето е затворено и няма да допуснат чужди самолети (на думи), а друг път (на дела) да летят американски изтребители и свалят сирийски такива, да влитат по 59 томаховки удрящи правителствени обекти и ежедневно да си хвъркат израелски самолети. На мене ми не дреме, спори си с кремълците затворено ли е или отворено, ама че с400 спи откакто е там е факт .........

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "спящият 400":

    Айнщайн това да не си ти самия анатолииий?

    По какво разбра че са спящи? По приземените турски самолети миналата година ли? Или по изнесените от района хамерикански самолети преди няколко месеца? Или по свалените израелски самолети и то от по стари системи? А може би по опашката пред кремъл на кандидат купувачи? Върви им разправяй на тях че няма какво да си правят милиардите. И откога са затърсили такъв хитруляк за съветник.

    Май не вдяваш че израелците пускат ракети от собствена територия по суверенна Сирия и съответно са обстрелвани също над израелска територия.
  • 11 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    руското пво пак е проспало ситуацията,а уж отговаря за небето над сирия особено в зоните с военни на асад.поразената батарея е на 50 км западно от дамаск до анклава на опозицията в град думаир .северно от анклава дума.
  • 12 конго

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    СТИГА МАНТРИ ,СТИГА ОБЯСНЕНИЯ . НА ВСИЧКИ Е ЯСНО -С 400 СА БАНГИИ !!! ПУТИН СЕ УДАРИ В ГЪРДИТЕ И КАЗА "" НЕБЕТО НАД СИРИЯ Е ЗАТВОРЕНО "" НО ТОВА ЯВНО СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ВВС НА КОНГО И ЗЕЛЕНИ НОС !!!
  • 13 Гост

    8 4 Отговор
    За сега на плещите на Русия лежи голямата отговорност, от Сирия да не тръгне световна война. И дано продължават замесените в конфликта страни , само да "си ритат кучетата" , както до сега. Да го обясня просто-като за прости хора. Между Русия ,САЩ и Израел има споразумение ,да се опазват и предупреждават в небето над Сирия. Когато Тръмп обстрелва с ракети празното сирийско летище, беше предупредил руснаците , няколко часа по рано. Тези страни не биха си позволили да започнат да се обстрелват и свалят , тоест да започнат световна война , заради това че Ам. и Изр. ще бомбандират Асад, или че Русия бомбандира техните платени протежета.Един ден когато Асад поеме самостоятелно контрола над Сирия и ракетите ще, може да си стреля когото си иска , и когато си иска, без опасност от световен конфликт.