21 Октомври, 2017 12:47 1 768 1

Ислямисти убиха 58 полицаи в Египет

  • египет-
  • гиза-
  • кайро-
  • ислямисти-
  • ислямска държава

Нападението е станало в провинция Гиза, намираща се на 150 км от столицата Кайро

Петдесет и осем служители на силите за сигурност бяха убити при престрелка с бойци в Египет, предаде ТАСС, като се позова на информационния портал Масрауи.

Вътрешното министерство каза, че силите за сигурност са получили информация за местонахождението на група бойци в пустинен район в западната част на Египет и са тръгнали с бронирани машини да ги задържат.

Екстремистите са устроили засада и са нападнали силите за сигурност с гранатомети и стрелково оръжие.

Според египетски медии в нападението са участвали голям брой бойци, а отстъпващите им по численост сили за сигурност са понесли сериозни загуби в първите минути на атаката.

Към мястото на престрелката са били изпратени значителни подкрепления, задействана е авиация и е предприето преследване на нападателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омар 5

    2 0 Отговор
    Американските служби са убили 58 египетски полицай посредством наемници