22 Октомври, 2017 19:10 19 569 34

Уникално видео от Северна Корея (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • уникално-
  • видео

Сингапурски оператор показва красивата страна на КНДР

Оператор направи изключително панорамно видео на Северна Корея, съобщи „Бизнес Инсайдер“.

Видеото е заснето от малък самолет, прелитащ над страната. КНДР се смята за най-изолираната страна в света. Правенето на снимки и клипове във важни обекти на страната е строго забранено.

Все пак властите в държавата са дали разрешение на сингапурския оператор Арам Пан. Така той е успял да направи 360-градусово видео с някои от основните локации в страната.

Той е заснел сгради и индустриални пейзажи. Самият Пан твърди, че е останал очарован от простотата и спокойствието на живота в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    107 36 Отговор
    Какво уникално видео е направил? В Интернет има най - малко 100 клипа и то от години. Хората в тази страна са може би най - защитените, а спокойствието и чистотата са на едно от първите места в света!

    Коментиран от #2

  • 2 Пазарен Либерализатор

    39 53 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Пусни линкове да се порадваме на севернокорейският рай, че попадам само на теактори на военен парад и на някакви селянки, снимани как работят на изключен компютър.
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    82 29 Отговор
    Както и всичко останало северна корея е милиони години напред спрямо тука хахаха вижте какви сгради има тм в изостаналата корея управлявана от луд диктатор комунист разрушена от американците и със санкции от тодини

    Коментиран от #4

  • 4 Кики

    14 11 Отговор

    До коментар #3 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Този под теб не заслужава привилегията да прочете отново мой компетентен коментар по темата!
  • 5 Гост✓

    62 28 Отговор
    Най после показаха къде е рая на земята! Щастлива нация, щастливи хора, изградили един нов свят. Свят на закон, морал, честност и трудолюбие. Как да не защитаваш с зъби и нокти това райско кътче на спокойствие и сигурност!

    Коментиран от #21

  • 6 Пазарен Либерализатор

    38 7 Отговор
    https://youtu.be/KKCPUmJRPjs

    Личи механизацията и смелата индустриализация, развитата инфраструктура и теанспорт.
    Иначе е чисто, може би и спокойно
  • 7 Бай Миле

    79 21 Отговор
    Красота.
    Като си помисля, че преди 89г. и ние имахме държава, сега направо ми се реве.
  • 8 Пазарен Либерализатор

    28 10 Отговор
    Тук личи охолния живот на населението, както и продоволственото изобилие.

    https://youtu.be/2Ua-kGbkYn0
  • 9 диди

    16 42 Отговор
    Осъзнайте се ,помислете малко.Никой не може да снима без ,,охранителите на комунизма,,.Те казват кое и как да се снима.А от това видео се вижда,че тоя снима един район обикаляйки го.Скоро гледах нещо подобно по телевизията,даваха как закусва едно корейско семейство,беше абсурдно,със скрита камера за моменти дазоха двама комунисти,които казват на семейството какво да кажат.Всичко беше инсценирано. Прочетете как се пише...Корейска ДЕМОКРАТИЧНА народна република. Думата ДЕМОКРАТИЧНА говори ли ви нещо?

    Коментиран от #11

  • 10 ВМОРО

    23 25 Отговор
    Тролетариатът пак се е разциврил нещо. Ако видите Япония и/или Южна Корея ще се схванете значи.
  • 11 Кики

    34 14 Отговор

    До коментар #9 от "диди":

    Диди, по темата С.Корея не си много наясно, затова замълчи. Там законите се спазват стриктно, което е най - характерно за демокрацията. Периодично се взема мнението и препоръките на народа (Корейската трудова партия), с което правителството се съобразява. Всъщност, това е едно от важните неща в идеологията на страната. Не напразно в името на страната има думата ДЕМОКРАЦИЯ, която е истинска, за разлика от повечето страни.

    Коментиран от #13, #14, #32

  • 12 Антон

    21 25 Отговор
    Абе не знам къде имаше масови разстрели за филми и задължително прически и други демократични права и т.н !!

    Питали периодично......... Хахахаха !

    Коментиран от #24

  • 13 Пешо

    24 27 Отговор

    До коментар #11 от "Кики":

    Кики, учи корейски и заминавай в демокрацията. Ще ни пращаш колети от богатата и уредена Северна Корея.
    Мерси предварително!
  • 14 ВМОРО

    19 22 Отговор

    До коментар #11 от "Кики":

    Върволици от южнокорейци се чудят прескочат браздата в посока Север. Маса народ дава мило и драго да се пресели в земния Рай - Северна Корея. Китайци, руси, японци, немци и прочее заразвят всичко скъпо и родно с цел да градят светлия комунизъм. 5 за 4!
  • 15 Кики

    24 14 Отговор
    До Антон и Пешо

    Вие, които не сте си направили труда да опознаете С.Корея, не заслужавате привилегията да Ви отговарям на некомпетентните коментари.

    Коментиран от #16

  • 16 Антон

    15 21 Отговор

    До коментар #15 от "Кики":

    Прав си !
    Ние я знаем само от погрешната и нарочна представа на скапаните демокрации !

    Дори неутрални страни като Швейцария или относително стремящи се за независимост от европейската политика Чехия, Унгария , Полша / все бивши “демокрации”/ не признават режима !

    Да не говорим за Япония , Австралия и други според теб заблудени !

    Бъди здрав , живей в Северна Корея !
  • 17 ВМОРО

    18 21 Отговор
    ЕлДжи, Самсунг, Фила, Кумхо, СангЙонг, Хюндай-Киа не могат да се справят с отлива на квалифицирана работна ръка. Милиони южнокорейци стремглаво се присъединяват към своите северни братя, за да участват в справедливото комунистическо общество.
  • 18 Пазарен Либерализатор

    9 17 Отговор
    Кики в СК ако успее да се добере до контакт с ток при всички положения няма да има интернет. Но за какво му е на човек ток в рая?
  • 19 Иван Господинов

    42 8 Отговор
    Ганьо е уникално животно. Толкоз е спрял, че и на очите си не вярва. На мен лично ми се налага на всеки 2 седмици да излитам от Варна и да кацам в София и съответно или същия ден или следващия да правя това упражнение на обратно и така вече 12 години. Това са 2 от 4те най-развити града в България а София е най-развитият. Никъде - абсолютно никъде в България няма място където да направите подобно видео с толкова хубави улици, инфраструктура или подобно градоустройство с логично подредени и поддържани сгради. Единственото с което е видно отгоре че ги бием е трафика - няма ги тапите на всеки светофар. Ако това е плюс някакъв ок бием ги в това но в нищо друго. Пък изобщо не отварям скоба за това че тая мижава държавица съвсем безобразно плюе ежедневно в лицето на супер сила като Америка и ония просто не могат да отговорят освен с недоволство и туитове. За това има много обяснения но е факт, че го могат! Германия не може да посмее да направи подобно нещо, Франция не може .... никой в Европа не може. Цялата Европа вкупом не го може. Турция не го може. СК е доста костелив орех и оная шантава прическа определено не е луд че развива ядрена прогарама. Ако Садам или Кадафи имаха такива още щяха да са сред живите а страните им нямаше да бъдат изорани до гола земя. Ким май хич не е луд а е някакъв виртуоз в играта със слаби карти. В такава изолация и международен натиск да поддържаш подобна армия и градовете ти да изглеждат така си е нещо която трябва да се учи в учебн
  • 20 стоян георгиев

    14 26 Отговор
    гледам фенове на северна корея тук много ,надявам се да заминете за там.там ви чака четворна лопата и приятно изкарване с купа ориз на ден.здарвословно и морално!та приятен път и не се напъваите да обяснявате от гадната българия колко е хубаво там,а идете и го докажете с дела.
  • 21 Призрак

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "Гост✓":

    Надявам се думите да са ирония. Иначе защо при такава система хората се опитват да избягат в ЮК, а не обратното. Иначе защо в Уикипедия пише, че БВП на глава население 1200$. Така е,да си горд да умираш за РОДИНАТА.
  • 22 Shmeker

    12 12 Отговор
    Да има бетон, ама защо няма хора? Никакъв трафик по тия булеварди..
  • 23 Кики

    16 4 Отговор
    Хората са малко по улиците, защото всички работят. Няма безработица. Нулева! А и Пхенян е доста голям по площ - а само 3 милиона. Над 3000 кв.километра. Сравнение :Москва 2500кв.километра - 11-12 милиона.
  • 24 диди

    9 18 Отговор

    До коментар #12 от "Антон":

    Във Северна Корея системата не е ДЕМОКРАТИЧНА,а ДИКТАТОРСКА.Промиват мозъците на хората,казвайки,че живота в СК.е най хубав и,че те живеят там най щастливо.А за Ю.К.казвали,че там народът гладувал и живеели много зле.Това са изказвания на севернокорейци избягали в Ю.К. Абсурдно е,да пишеш,че живеели в демокрация.В тази държава всичко е исцинировка спрямо документации(филми)служещи за информация към света.

    Коментиран от #27

  • 25 kkkkkkk

    3 2 Отговор
    Какви задръствания има само...
  • 26 диди

    1 3 Отговор
    Писаното от мен е до пост 11.Извинявам се.
  • 27 Кики

    12 4 Отговор

    До коментар #24 от "диди":

    Кой е казал, че при диктатура не може да има демокрация? Напротив! Даже е и по- здрава. И не си мисли, че народа не знае какво става и как живеят извън страната им, не ги мисли за глупави. Това за инсценировката е много нагло да го кажеш - плод на незнаене.

    Коментиран от #28

  • 28 диди

    7 10 Отговор

    До коментар #27 от "Кики":

    Пишеш..,,кой е казъл,че при диктатура не може да има демокрация,,?
    Реалността е доказъла,че демокрацията и диктатурата са несъвместими.Престани да пишеш глупости.
  • 29 Мърсолкьо

    12 3 Отговор
    Направо си е супер , в сравнение с умирисаната ви столица , задръствания ,цигански каруци и гета. Спрямо 10 те високи гради в София това си е като Шанхай.Има мъ..ури Ким да се дърви на патока Доналд
  • 30 Мърсолкьо

    10 2 Отговор
    Направо си е супер , в сравнение с умирисаната ви столица , задръствания ,цигански каруци и гета. Спрямо 10 те високи гради в София това си е като Шанхай.Има мъ..ури Ким да се дърви на патока Доналд
  • 31 Смях

    2 1 Отговор
    За миг ми се прииска да съм кореец. Ама само за миг! :D
  • 32 Недоумяващ

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Кики":

    Като е толкова хубаво, защо не отворят границите? Може на някого да не му се живее в рая.
  • 33 OMG WTF

    4 9 Отговор
    Айде бе копейчици, какво чакате? Изнасяйте се всички към този невероятен земен рай. Чичо Ким много ще ви се израдва. 100% ще ви показват и по телевизията даже. Ще си живеете като истински царе там. Честна дума ви казвам. Само тръгвайте по-скоро. Тук в евроге*йския кен*еф не е за сурови и корави рубларасти.
  • 34 некойси

    1 0 Отговор
    То и у нас цари спокойствие и тишина особено в малките обезлюдени градове, където възрастните хора гасят и осветлението за да може да пестят ток.
    На какво ни направиха тия?!
Новини по държави: