Last news in Fakti

24 Октомври, 2017 17:55 1 719 2

Саудитска Арабия ще унищожи екстремизма

  • саудитска арабия-
  • екстремизъм-
  • ислям-
  • крал

Рияд се връща към умерения ислям

Саудитска Арабия ще унищожи екстремизма - 1
Снимка: Shutterstock

Саудитска Арабия ще се върне към умерения и открит ислям и много скоро ще унищожи екстремизма. Това обеща престолонаследникът Мохамед бин Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд, цитиран от „Мирър“.

„Ще се върнем към умерения и отворен към света и към всички други религии ислям", заяви принцът на икономическа конференция в Рияд.

„Няма да изгубим 30 години от живота си, за да се занимаваме с екстремистки идеи. Ще ги унищожим днес“, обеща принцът, който ще наследи баща си крал Салман.

Преди няколко седмица властите в Саудитска Арабия вдигнаха забраната жени да бъдат шофьори. Това беше прието положително в кралството, което често е критикувано за нарушаване на човешките права.

В Саудитска Арабия голяма част от населението изповядва уахабизма, което е ултраконсервативно движение в сунитския ислям. Някои терористични групировки са го избрали за доктрина на своята философия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ьььььь

    17 3 Отговор
    Това вица на годината ли е???
  • 2 Реално

    10 3 Отговор
    Краля на С.Арабия отиде на крака при Путин на червеното килимче и ето го резултата...Великият играч и политик ги накара и тия чаршафи да лазят в краката му...