25 Октомври, 2017 18:27 1 611 1

Република Китай укрепва отбраната

  • тайван-
  • отбрана-
  • мерки-
  • сътрудничество-
  • насърчаване-
  • правителство
Република Китай укрепва отбраната - 1

Президентът на Република Китай отново потвърди ангажимента на правителството за по-нататъшно укрепване на отбранителните способности на страната посредством увеличаване на военните разходи и повишаване квалификацията на въоръжените сили.

Цай Ин-уен направи своето изявление по време на посрещането на делегация от Вашингтон с представители на института Хъдсън. В него тя подчерта, че един от най-важните приоритети на правителството е да укрепи националната отбраната чрез различни мерки, сред които насърчаване на сътрудничеството и обмена на опит със САЩ.

По отношение на военните разходи, президентът каза, че през август Изпълнителният юан е предложил увеличаване на бюджета за отбрана за следващата година, така че да достигне до 10.6 млрд. щатски долара или общо 16.1 % от общия бюджет.

По-рано тази седмица по време на прием на делегация от Доминиканската република, водена от министъра на отбраната Рубен Дарио Паулино Сем, Цай отново изтъкна важността на военното сътрудничество с дипломатическите съюзници на Тайван. Целта на това посещение е участието в организирано Министерство на отбраната обучение, което на свой ред цели се очаква да доведе до задълбочаване на взаимното разбирателство и да укрепи двустранните връзки.

„Република Китай и Доминиканската република се радват на стабилно сътрудничество в области, обхващащи икономиката и търговията, медицинските грижи, обществената инфраструктура и социалното благоденствие“, заяви Цай, допълвайки, че ангажирането с военния обмен е приоритет на нейната администрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    2 0 Отговор
    А нашите управници още спорят да купим ли самолети,или да откраднат парите и да си купят някое имение за нова година.