Last news in Fakti

6 Ноември, 2017 16:02 11 319 6

Саудитска Арабия: Това е акт на война

  • саудитска арабия-
  • ракета-
  • иран

Иран отрича обвиненията, че стои зад изстреляната ракета срещу Рияд

Саудитска Арабия обяви, че изстрелването на ракета срещу летището в Рияд може да е „акт на война“ от страна на Иран, съобщи „Блумбърг“.

През вчерашния ден местните власти прихванаха ракета, летяща към столицата на страната. Счита се, че тя е била изстреляна от бунтовниците – хуси в Йемен, които имат силна иранска подкрепа.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп впоследствие обяви, че според него това е атака от страна на Иран.

„Ролята на Иран и прякото влияние на страната над хусите по този въпрос представлява явен акт на агресия, който е насочен към съседните страни и заплашва мира в региона“, заяви ръководителят на арабската коалиция, която се бори за връщането на правителството в Йемен – принц Мохамед бин Салман.

Властите в Иран излязоха с изявление, в което определиха обвинения като „безотговорни и провокативни“. От там отричат да имат нещо общо с ракетата и нейното изстрелване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    35 3 Отговор
    Свинска арабия маи ше изяде свински крачета на супа скоро
  • 2 някойситам

    36 1 Отговор
    Тръмп се държи като евтин провокатор.
    Сигурен съм че не смята, че Иран е изтрелял тази ракета, ама реши да направи малко шоу за телевизии, като настройва едно куче срещу друго.
  • 3 Иван Господинов

    30 3 Отговор
    Който посегне на Иран е обречен. Явно саудитците искат да видят пустинята си изчистена от всякакви белези на цивилизация. За Щатите това е приемливо така или иначе ще им вземат петрола. Дали е с поредничеството на няколко принца или без тях все тая. Даже ще им отпаднат няколко номера от телефонният указател преди поредният безплатен танкер да поеме на пътешествие към Щатите.
  • 4 Кърк патрик

    15 0 Отговор
    Ми нападаите де ко само църкате
  • 5 Хахо

    0 2 Отговор
    Простите хора коментиращи тук хич хабер си нямат, че война там ще струва 5лв литър гориво, може и 10лв литър!

    Коментиран от #6

  • 6 мда

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахо":

    Голяма работа. Аз петрол не пия.