14 Ноември, 2017 23:00 2 828 2

Турция си решава дали да купи С-400

  • турция-
  • с-400-
  • джеймс матис

Според Джеймс Матис това е вътрешен въпрос за страната

Решението на Турция да придобие руски противоракетни системи С-400 е суверенно решение на страната. Това заяви министъра на отбраната на САЩ Джеймс Матис, цитиран от РИА Новости.

„Това е суверенно решение на Турция, но е ясно, че то няма да е съвместимо с оръжията на НАТО. Този въпрос ще трябва да бъде разгледан в бъдеще“, заяви Матис.

Русия и Турция постигнаха споразумение за доставка на ракетните системи преди два месеца. Това предизвика недоволство в някои от представителите на САЩ и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    7 7 Отговор
    Интересно защо Запада бута Турция и мюсюлмаеския свят към Русия???!..Отказва се от милиард и половина мюсюлмани
  • 2 К.К.

    13 1 Отговор
    Няма да е съвместимо но сигурно чакат с нетърпение да се сдобият с един образец по някакъв начин,от С-300 имат не пълен комплект от доста време.