28 Ноември, 2017 14:22 1 604 9

В Женева се решава съдбата на Сирия

  • женева-
  • сирия-
  • война-
  • преговори-
  • опозиция-
  • стафан де мистура-
  • башар асад

Представители на режима и на опозицията сядат на една маса

В Женева се решава съдбата на Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

В швейцарския град Женева е предвидено да се състои осмият кръг от преговорите за мир в Сирия. Новият кръг ще започне със среща на емисаря на ООН за Сирия Стафан де Мистура с делегация на сирийската опозиция, предаде „Асошиейтед прес“.

По-рано представители на петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН обсъдиха в Женева хода на сирийския преговорен процес. Срещата бе по искане на Франция и в нея участва Де Мистура.

Делегацията на обединената сирийска опозиция пристигна за преговорите снощи. Тя е ръководена от Насър Харири, който бе избран да я оглави миналата седмица на среща на сирийската опозиция в Рияд. При пристигането си Харири каза, че сирийският президент Башар Асад трябва да се оттегли от властта, преди произвеждането на каквито и да е избори в Сирия.

Засега делегацията на сирийското правителство, участваща в преговорите, не е в Женева. Представител на сирийското правителство каза, че тя ще дойде в Женева утре следобед. Говорителката на ООН Алесандра Велучи потвърди тази информация. Делегацията ще бъде оглавявана както досега от Башар Джаафари.

Новият кръг от преговорите започва малко след като в Сочи се състоя тристранна среща на върха за Сирия. Страната е в гражданска война от 2011 година насам. От началото на конфликта милиони сирийци бяха убити или ранени при сраженията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 амонимен

    2 18 Отговор
    Доживотна присъда за военнопрестъпникът Асад = мир и справедливост за Сирийския народ.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 2 Диди

    2 18 Отговор
    Доколкото съм информирана,представителите на Асад са отказали да преговарят.Сирийският народ трябва да вземе решение за бъдещето си.В бъдещето на Убиецът Асад трябва да е в затворът до животен и с мъчения,такива каквито той използва срещу сирийският народ.

    Коментиран от #6

  • 3 К.К.

    3 1 Отговор
    Без диктатор тръгват към анархия и разцепление, избори и плавен преход към оттегляне на Асад с ново управление, иначе сценарият е познат от Либия и всички пролети дълъг беззаконен преход граничещ с анархия, който и при нас го имаше в много по-лек мутренски вариант.
  • 4 Антисоросоид

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "амонимен":

    Не прекалявай с дрогата. Може да не дочакаш коледс и новата година ....
  • 5 Public Owner

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "амонимен":

    Колегата над мен е прав, че прекаляваш с наркотиците :D искането ти звучи смешно и неоснователно. От американското посолство май не ви дават добри пари да лъжете, нещо лъжите ви не минават. А иначе от тия наркотици дето взимаш, дано никога не попадна на тях :D
  • 6 Гюнтер

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    А чиниите кой ще измие?
  • 7 некойси

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "амонимен":

    Мисля, че целия свят еднозначно разбра този път кой е виновен за конфликта в който почти половин милион бяха избити а цяла една държава разрушена.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 MACEDONIA

    0 0 Отговор
    Има по хуманен и евтин начин, даже икономически е много изгоден. Хубаво и евтино смазано въже да му се подари, а дървото сам да си го избере. Този орден заслужава всеки велик диктатор загубил народа си.
Новини по държави: