Last news in Fakti

7 Декември, 2017 15:03 1 789 11

САЩ не печелят нищо от признаването на Ерусалим

  • ерусалим-
  • сащ-
  • израел-
  • палестина-
  • доналд тръмп-
  • мохамед халаф

Това ще бъде страшно оръжие в ръцете на екстремистите

Президентът Доналд Тръмп нямаше абсолютно никакво оправдание да вземе такова решение. Единственото желание на Тръмп е да угоди на неговите избиратели и да изпълни обещанията си от предизборната кампания. Това заяви журналистът Мохамед Халаф в интервю за БНР.

САЩ няма да спечели нищо от това решение, каза още Халаф и добави: „Всички държави в региона в момента нямат ресурси да се противопоставят на такова решение. А в същото време това решение подкопава проекта за двете държави, което осигурява създаването на палестинска държава".

Според експерта, статутът на Ерусалим няма да бъде променен. Той обаче изрази опасенията си, че признаването на Ерусалим за столица на Израел ще бъде използвано от екстремистките организации в региона: „Това ще бъде страшно оръжие в ръцете на екстремистки организации, на Иран, които ще използват това, за да създадат ситуации на хаос в различни арабски държави".

„Този регион няма нужда от допълнително напрежение, защото всеки момент ще избухне една война между „Хизбула“ и Израел. Очакваме пролетта да има дестабилизация, а може би и война в региона между Израел и „Хизбула“, и „Хамас“. Това, което се опитва да направи Тръмп, не е повече от създаване на нова реалност и нови условия за водене на преговори между палестинци и израелци. Това, което ще направи Махмуд Абас, ще бъде по-радикално от „Хамас“ и джихад, защото той ще загуби подкрепата на собствения си народ и на арабските държави", заяви журналистът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    11 2 Отговор
    Тръмп дава на Израел това което те трябваше да получат след преговори и след отстъпки от тяхна страна. Столицата можеше да бъде разменена за палестинската независимост, а сега Израел има още по-малко причини да прави отстъпки. Стабилност в региона няма да има скоро.
  • 2 пич

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според експерта, статутът на Ерусалим няма да бъде променен. Той обаче изрази опасенията си, че признаването на Ерусалим за столица на Израел ще бъде използвано от екстремистките организации в региона: „Това ще бъде страшно оръжие в ръцете на екстремистки организации, на Иран, които ще използват това, за да създадат ситуации на хаос в различни арабски държави".
    От туй по-голяма полза нема как да имат САЩ!!!
    Е това са фалшиви новини.
  • 3 за матряла

    14 3 Отговор
    На Трамплин му спретнаха една резолюция за импийчмънт! След което по закон следва отваряне на процедурата за разследване! "Спретнатите" поставиха "стреснатите" в шах и си казаха условията за решаването на "стреса". Трамплин угоди на "спретнатите" с признаване на Ерусалим за столица на майката на "спретнатите" и... И, чудо, Долната камара на конгреса отхвърли резолюцията за импийчмънт!
    https://m.fakti.bg/world/273993-othvarliha-opita-za-impiichmant-sreshtu-tramp
    Проблема е, че "спретнатите" имайки властта да манипулират с "властта", имайки властта на федералния резерв включително и печатницата, международният валутен фонд и световната банка, се мислят за Господ Бог! Решават съдбите на цели региони, държави, нации и религии. Опитват се да поставят в доминантно положение имено тяхната религия, а Свещения град е център на три религии!
    За тях ООН, Европейският съюз, Ватикана и мусюлманското общество са понятия, с които се подиграват!.. "Спретнатите" винаги спретват стрес, когато някой каже "чакай малко"! Но този път прекалиха..

    Коментиран от #4, #5

  • 4 цайко

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "за матряла":

    Е как може така да спретнеш най-висшата демокрация на планетата? Не те ли е поне малко срам?
  • 5 Да да

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "за матряла":

    Колко хубава би било,когато някой пише коментар в единия ъгъл да пише и коя партия подкрепя. Дали е мазен джихадист,омотан комунист или обикновен нацист!

    Коментиран от #11

  • 6 за матряла

    4 1 Отговор
    Ох, горкичкото ми то... напънало си мозъчето, което пък заради капацитета си, му е родило три варианта.. Ей Богу, не знаех, че си мислиш, че и хората от изброените от мозъчето ти категории, също казват истината!
    Да да, ти няма нужда да си пишеш в някое ъгълче към коя категория принадлежиш и така всичко е елементарно ясно с теб.. така, че споко и не се напъвай.. за твоето психологично здраве е противопоказно..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    2 10 Отговор
    Йерусалим е столица на Израел, слава на Европа, Израел и Америка.
  • 9 ASD

    7 1 Отговор
    САЩ може и да не получават нищо от признаване на Йерусалим за столица на Израел, но Тръм получава подкрепата на евреите.
    Тръмп го е закъсал яко, постоянно се опитват да го съборят, но дори и да не успеят, той вече се превръща в "куца патица" - никой не изпълнява заповедите му, защото няма поддръжка и авторитет.

    Признаването на Иерусалим е поредната отчаяна постъпкта на Тръмп, водеща до хаос и още по-лоша ситуация.
  • 10 Бате Цецо

    3 0 Отговор
    Всъщност САЩ нищо не печелят, но Тръмп печели подкрепата на еврейте.
  • 11 Пръцко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Най ненавиждам расизма, нацизма, комунизма, п...растията и ционизма - ха сега, къв съм аз?!?