Last news in Fakti

22 Декември, 2017 19:42 1 786 3

Румъния забранява неприятните миризми със закон

  • румъния-
  • закон-
  • неприятна миризма-
  • грациела гаврилеску

Гражданите често се оплакват от "обонятелен дискомфорт" заради сметищата, животинските ферми и пушека от нефтохимическите предприятия

Румъния забранява неприятните миризми със закон - 1
Снимка: БТА/АР

Парламентаристи от опозиционния Съюз за спасение на Румъния са внесоха проектозакон, целящ да забрани някои от най-дразнещите миризми в страната, като за нарушителите са предвидени глоби, съобщават медиите в северната ни съседка.

В съобщение на партията се посочва, че въпреки законите за чистия въздух румънските граждани често се оплакват от "обонятелен дискомфорт" заради сметищата, животинските ферми и пушека от нефтохимическите предприятия.

Партията отбелязва, че дори когато качеството на въздуха е в рамките на предвидените от закона граници, "миризмата е неприятна и има силен ефект върху местните жители".

Сенатор Ален Колибан, който е инициатор на предложението, казва, че то има подкрепа от различни партии, включително от страна на министъра на околната среда Грациела Гаврилеску.

Парламентът в Букурещ се очаква да обсъди проекта още в началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАРИЯ

    3 0 Отговор
    Е сега се отвори работа на козметичната индустрия.
  • 2 колега

    3 0 Отговор
    Леелееее, сега юристката няма да може да посещава Румъния!
  • 3 мамалига

    3 1 Отговор
    Лелееее сега румънците най накрая ще започнат да се къпят
Новини по държави: