Last news in Fakti

27 Декември, 2017 08:57 1 246 4

Въоръжени взривиха петролопровод в Либия

  • петролопровод-
  • петрол-
  • взрив-
  • либия-
  • въоръжени-
  • сидра

Те заложили експлозиви при тръбопровода

Въоръжени взривиха петролопровод в Либия - 1
Снимка: БТА/ AP

Въоръжени мъже са взривили тръбопровод, прекарващ суров петрол до либийското пристанище Сидра, което предизвика понижение на добива в страната с до 100 000 барела, предаде БНТ.

Националната петролна компания съобщи за пожар, заради който производството на петрол се е понижило с между 70 и 100 хиляди барела дневно. Говорител на компанията каза, че се води разследване дали става въпрос за технически проблем, или за саботаж.

Военен източник обаче каза, че въоръжени мъже спрели с две коли до инфраструктурния обект край град Марада и заложили експлозиви при тръбопровода. Той принадлежи на либийската компания "Уаха ойл", която добива по около 250 000 барела петрол на ден в находища в южната част на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    13 2 Отговор
    Мдааа,"демокрацията в действие.Когато командваше чичо Муамар въоръжени мъже имаше само в либийската армия,а сега и там се напълни с всякакви "демократични" опозиции и кой от къде дойде взривява,превзема,прави нови правителства,абе идилията е пълна.

    Коментиран от #2

  • 2 Барчо

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    Точно така. Краварите най го могат да унищожават и да консумират от счупените части сладкото. Демокрацията остава за местните. А тя е бой и шапръчане. Въоръжени до зъби ненормалници въвеждат своята идея. А ненормалник може да прокара само разруха и анархия. Дали е увеличен добива или е намален, това няма значение, важното е кой ще бъде на кранчето на пристанището. Собственика е без значение. Ползвателя е важен.
  • 3 Лост

    6 1 Отговор
    Нито свалянето на Садам, нито това на Кадафи е случайно. Старите и опитни политици от средата на 20-ти век неслучайно избраха този модел за арабските кочини, понеже е най-добрия за диваците там. Някой нарочно отвори кутията на Пандора и то не е без да иска.
  • 4 Санкция

    3 0 Отговор
    То държава няма, но петролът го източват. Интересно ми е, къде отиват приходите от него, и колко са за либийската държава?