31 Декември, 2017 13:40 3 473 41

Русия: Американските системи ПРО са заплаха

  • русия-
  • противоракетни системи-
  • сащ

Страната недоволна от разполагането на системите в Румъния, Полша и Япония

Русия определи разполагането на противоракетни системи в Румъния и Полша като нарушение на договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег, съобщи РИА Новости.

Информацията беше обявена от руският заместник – министър на външните работи Сергей Рябков.

Русия изрази недоволство и от решението на САЩ да продадат антибалистични системи от типа „Иджис“ на Япония.

Според говорителя на руското външно министерство Мария Захарова противоракетните елементи в Япония са част от плана на САЩ да създадат "глобална антибалистична система".

Според Кремъл американските системи имат, както отбранителни, така и нападателни функции. Властите в Япония твърдят, че техните системи целят осигуряването на отбраната срещу Северна Корея. Те ще са изцяло под контрола на Токио.

„Фактът, че подобни сложни системи се появяват сега и в близост до източните граници на Русия, създава нова ситуация, която ние не можем да игнорираме в нашето военно планиране", отбелязва още заместник-министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фики Стораро

    30 16 Отговор
    Споко, руснаците са въоражени до зъби и ще устоят на всякакви опити на ФАЩ да дестабилизират региона около Русия.

    Коментиран от #3

  • 2 Диди

    24 42 Отговор
    Всяка държава има правото да се отбранява от агресори като Русия.

    Коментиран от #5, #16, #36

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    18 28 Отговор
    Свободата е най-голямата заплаха цвят за Руслямската фашизация
  • 5 Княз Игор

    27 10 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Значи не оспорваш тогава правото на руснаците, с което през 1945г. са марширували заслужено в Берлин? Те са се защитавали от агресора Германия. Със същото това право, Русия може да се защитава със всички налични средства от агресори. Да сключва съюзи като БРИКС и да продава ракети на нови свой партньори - Турция например. Нали така Диди, в правото си са.

    Коментиран от #9

  • 6 не мислещ

    17 21 Отговор
    И ква стана тя, всички държави граничещи с Русия не трябва да притежават противоракетни коплекси, тоест да са със свалени гащи и хванати за палците, за да е охолно на руските политици.
  • 7 онзи фонзи

    10 5 Отговор
    И да ви напомна че имам две виши и едно пулувише тека че е ясно че съм начетен човек и вервам в герп плюс това карам беенве та да знаете!Сега кога доидат избори па ше гласувам за герп щото единствени те ми асфалтираа улицата а при кумунистите бех затънал у кал!Даже писах писмо на герп ако има нещо там ис тех да ми звъннат че у фантастико малко пари дават и вервам че ше се обадат щото ценен кадър като мене не за испускане а те ги следът тея неща!Та скоро може да ме видите у пърламента тека да знаете!На герп им требват умни и начетени хора като мене!!!Ако ме турат към пътното освен беенве друго нема да има - това го обештавам!А чнг и да не прекалявате с кока колата !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Диди

    10 19 Отговор

    До коментар #5 от "Княз Игор":

    Всяка държава има право да се отбранява.В случаят,Русия анексира Крим,дестабилизира Украйна.Сигурно ще кажеш...Крим е руски и т.н. Ако всяка държава започне да води войни за територии,които преди десетилетия е имала,то ЗЕМЯТА трябва да гори от войни,не че сега не са достатъчни.А ти как мислиш,с каква цел Путин има 2 военни бази в Сирия и военни в Либия?

    Коментиран от #12, #13, #25

  • 10 Барчо

    16 18 Отговор
    Дано не разположат такива самоубийствени ПВОта и в България. Автоматично ставаме приоритетна мишена и там някъде в Русия специално поделение ще бъде създадено и поставени ракети, които 24 часа в денонощието ще бъдат насочени срещу нас. Сега такива са насочени срещу Румъния и Полша. За сега можем да сме спокойни за нас. При едно стълкновение ще хвръкне Румъния. Никога не съм уважавал влашката и същност. Дупедавци. Поляците по ги разбирам. Но мамалигарите сами си вкараха вълка в кошарите. Явно за зелени парични знаци.
  • 11 Бесен Язовец

    15 13 Отговор
    Аха ПРО са заплаха, а руските ракети не са заплаха, те са просто така за украшение !
  • 12 Княз Игор

    14 8 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Въз основа на подписани договори със самите държави. Надали те насила са ги пуснали там. Другото което е, много добре видяхме Русия какво свърши в Сирия, съответно какво свърши и НАТО. Ако сирийците чакаха на НАТО и ООН, още сто години ИДИЛ щеше да безчинства там.

    Коментиран от #14

  • 13 Барчо

    12 9 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    И каква е целта на руските две военни бази в Сирия, бе разбирачката?? Сигурно от тях ще атакува Румъния ли? С тия простотии дето ги разправяш, ще трябва да върнеш на господарите си няколко долара ресто, че си смешна.
  • 14 Барчо

    13 8 Отговор

    До коментар #12 от "Княз Игор":

    Присъствието им там е въз основа на подписан договор между СССР и Сирия за военна взаимопомощ. Той е ратифициран по времето Путин.
  • 15 вече никво внимане

    5 3 Отговор
    Това инсинуации за вътрешна употреба за да се стряка матриала и да не нарушава строя когато марширува примрял от глад, севернокорейски номера по славянски.
  • 16 Дааа И КАТО ТИ УВИВАТ ВЪЖЕТО

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    ОКОЛО ШИЯТА КО ША ПРАЙШ ТОГАВА ???
  • 17 onq s konq

    10 13 Отговор
    Колко пътки бе обяснено на руснаците че това ПРО се изгражда с цел възспиране на евентуални ракетни удари от страна на ИРАН и има изключително отбранителен характер...Е да,ама пиян руснак как да те разбере,за полу пиян пък да не говорим!

    Коментиран от #18, #21

  • 18 Зиги

    11 4 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Да бе, то и аз едно време на момичетата казвах, че ще им меря температурата, а не че ще ги е...... Пълни глупости говориш!

    Коментиран от #23

  • 19 Реалист

    9 10 Отговор
    Самураите даже закъсняха. Трябваше да започнат да си организират отбраната още преди 10 години.
    Да му мислят ушанки, китайци и кимЧита - още помнят сянката на бързо падащата катана. За нация за която "камикадзе" е чест няма граници.
    Добре щеше да можем българите да мислим като тях и да милеем за България.
  • 20 Kcaniba

    10 4 Отговор
    Време е за руски пво системи край границите на пендосите!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    9 10 Отговор
    Абе на кой му дреме от какво какво е недоволна любимата ви Русия, факти.бг!! Същата външна министърка, дето неколкократно унижи България с изказванията си! Не ви ли е срам постоянно да тръбите тук в България руската пропаганда!!!
  • 23 onq s konq

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "Зиги":

    Ето на,ето на - ТОЧНО КАТО РУСНАК РАЗСЪЖДАВАШ!Само не знам от пияните ли си,или от полу пияните.А още като започна да се строи щита и русофилите тука обясняваха как това е морално остаряло американско оръжие което и една ракета не може да спре и всичко се прави единствено с цел янките да приберат парите на Европа като я задължават да го купи.От друга страна руснаците ясно обясниха, че нищо не може да ги спре и ако тръгнат ще си пият водката в Берлин още на следващия ден.И изведнъж..."Ама то туй е много страшно нящо уааа...,ЧЕ ТО МОЖЕ И ДА НАПАДА АКО СЕ ЯДОСА!..."Та кое е вярното казваш ,или пак глупости говоря?:)

    Коментиран от #24, #26, #40

  • 24 onq s konq

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    беенветта са гоуеми баклуци ша знаити ва слет кат ви га казвам

    Коментиран от #27

  • 25 Различен

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Сериозен въпрос!
    Отговора, след като обясниш защо ФАЩ имат 800 бази по света!
  • 26 Зиги

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Големи при това, но поне си забавен!

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 onq s konq

    7 5 Отговор

    До коментар #26 от "Зиги":

    Знам че съм забавен и интересен и то ОТ РЕАЛНИЯ ЖИВОТ.Забавността обаче ни е ВЗАИМНА,защото наистина се изненадвам как ТИ И "СЪМИШЛЕНИЦИ" си въобразявате с ограничените си възможности че плътното ви про-руско одобрение и величаене ще промени геополитическата ориентация на България от Запад на Изток.Дерзайте товарищи:)

    Коментиран от #29

  • 29 Зиги

    4 9 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Знаеш ли как, защото сме повече от вас. И тия, че българите в по голямата си част са русофоби, ги разправяй на кучето ми, то може и да ти повярва!

    Коментиран от #31

  • 30 стоян георгиев

    8 4 Отговор
    интерсно русия що не се противи срещу продажбата на пвo система на турците?турция и тя е до русия и тя е в нато и там региона е проблемен?що продава тогава тези c 400 на своите потенциални противници турците?интересно би било ако поляците също искаха да купят руски системи за пво отбрана дали руснаците щеше да са против?

    Коментиран от #33

  • 31 onq s konq

    7 5 Отговор

    До коментар #29 от "Зиги":

    Предлагам за начало да не бъркаме качество с количество.Приятелски съветвам русконаклонените да осъзнаят най-после че България е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО В ПОЛЕЗРЕНИЕТО НА ЦЯЛАТА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ОБЩНОСТ и няма да бъдат пожалени нито финансови,нито военни средства за стабилизирането й...АКО СЕ НАЛОЖИ.И накрая -И ТИ И КУЧЕТО ТИ АНАЛИЗИРАЙТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ,за да избегнете ненужни заблуди...отразява се пагубно на психиката и самочувствието!

    Коментиран от #32

  • 32 Зиги

    6 7 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    Ти наистина си психопат. България в ЕС и НАТО никой не я има за нищо, само за кенеф. А за военни средства не ми говори, че докато дойдат да ви спасят, рашките ще ти тропат на вратата.

    Коментиран от #34

  • 33 Зъл

    5 7 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Защо от както Ердоган разбра, че САЩ имат пръст в преврата срещу него, а Русия многократно го е предупреждавала за това, Ердо е новият съюзник на Кремъл.

    Коментиран от #35

  • 34 onq s konq

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Зиги":

    О.К.,О.К.- подобни спорове са мезсмислени и досадни.Само кажи КАКВО ПРЕДЛАГАШ ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ?
  • 35 стоян георгиев

    6 5 Отговор

    До коментар #33 от "Зъл":

    ха,ха,ха...хо,хо...хо!!!русия и турция са във воина от 400 години.дали тенденцията ще спре след смехотворната ти хипотеза?ердоган е над 60 години.дори да е в крепко здраве едва ли ще управлява повече от 15-20 ,период незначителен за политиката на две големи държави.иначе ме развесели .путин предупредил ердоган за пуча дето го организирали американците.смяхххх!ти радваше ли се че преврата не успя и как го съвместяваш с тва че си путинов фен?
  • 36 Голям прос

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Или сте слепи по природа или си носите постоянно тъмни очила
  • 37 Трапер

    2 2 Отговор
    В случая руснаците проявяват лицемерие и арогантност.По данни на японското министерство на отбраната , през 2017 година руски бойни самолети основно изтребители и бомбардировачи са навлизали в японското въздушно пространство 267 пъти. Ако е необходимо ще закупят и THAAD. Те имат достатъчно пари за военен бюджет.
    A Happy New Year
  • 38 българин

    1 2 Отговор
    Към американоогъзените:Русия за сега само се отбранява и се стреми да не се стигне до конфликт!И това безпокойство не е без основание!
    Нещо сте много войнствено настроени,ама я опитайте да нападнете Русия-ще ви се стъжни хоризонта!Или приемате за истина Холивудските мечти за властване над света!
    Що се отнася до България,не се съмнявайте-99% са с Русия и при един евентуален конфликт ще са на нейна страна-на страната на истината!
    А Крим е руски и гочка!

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 РУСНАКА

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    пак ще дайда нали ма помниш
  • 41 русофил

    1 0 Отговор
    Русия вече монтира най мощното и страшно оръжие-балистичните ракети РС24ЯРС,които са със страхотна мощ и могат да затрият цялата система ПРО на американците без никакъв проблем.
    Да споменем и за Сатана,с възможност за базиране на суша,вода и въздух.Добре ги видяхме в Сирия.Те решиха битката с ИД.
    Да не приказваме за Циркон.Те са подобни на Сатана,но с още по добри характеристики-недосегаеми и невидими със огромна скорост.
    А най новата разработка е Лабуда.Тя няма аналог и никой друг не притежава такава.Блокира цялата техника и електроника на противника и те стават само за желязо.Така че,янки,долу гащи!
    Щели да победят Русия.Това да не ви е Холивуд,дето се правите на спасители на света.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания