Last news in Fakti

5 Януари, 2018 13:20 4 215 6

Арктически студ скова Северна Америка (СНИМКИ)

  • сащ-
  • зима-
  • студ-
  • буря-
  • източно крайбрежие

Най-малко седем жертви на новата снежна буря в североизточните райони на САЩ

Арктически студ скова Северна Америка (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Жителите на Източното крайбрежие на САЩ се готвят за голям мраз след мощната снежна буря, донесла обилни снеговалежи, ветрове с ураганна сила и наводнения в някои крайбрежни зони, предаде CNN.

Според метеоролозите мразовитата вълна ще обхване средните части на Средния Атлантик - в щатите Делауеър, Мериленд, Ню Джърси, Ню Йорк, Пенсилвания и Федерален окръг Колумбия. Студът ще засегне и Нова Англия. Очаква се температурите да паднат до минус 15 градуса по Целзий, но заради ледения вятър студът ще се усеща на някои места като при минус 30 градуса.

Бурята започна преди два дни в Мексиканския залив и първо порази щата Флорида, където за първи път от 30 години валя сняг. После от югоизток стихията се измести на североизток. На места поривите на вятъра бяха от 113 километра в час. На места натрупаха 46 сантиметра сняг.

Арктически студ скова Северна Америка (СНИМКИ)

Заради бурята училища и учреждения бяха затворени, а железниците и авиокомпаниите отмениха или редуцираха полетите си. Някои от фериботните връзки по канадското крайбрежие също бяха прекъснати.

Според властите най-малко 7 са жертвите на новата зимна буря. Четирима души загинаха в Северна и Южна Каролина, след като колите им катастрофираха на затрупани от снега пътища. Във Филаделфия кола не успя да спре и се удари във влак. Един човек в колата загина, във влака няма жертви.

Арктически студ скова Северна Америка (СНИМКИ)

Арктически студ скова Северна Америка (СНИМКИ)

Във Вирджиния момиченце било ударено от пикап, докато се пързаляло с шейна и починало в болницата. 75-годишен мъж бил ударен от снегорин, докато разчиствал снега от паркинг и също починал в болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    12 4 Отговор
    Явно Русия се е намесила в климата на САЩ ! Хилари срочно трябва да поиска увеличаване на санкциите и спиране на износа на сняг за Русия !
  • 2 ха ха ха

    8 3 Отговор
    Пази Боже да си американец - там, за да ти изкарат парите от джобовете и сметките, са готови даже и маслото ти да светят :D
  • 3 www

    19 0 Отговор
    Преди време на това му казвахме просто зима...

    Коментиран от #4

  • 4 куку руку ку

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "www":

    Зима, зима, ама като си в субтропика и ти дойде на главата...
  • 5 Санкция

    4 1 Отговор
    Руската зима самостоятелно атакува САЩ 😆
  • 6 Хохи

    3 0 Отговор
    Град ОДЕСА в щататите ще бъде НОВИЯТ СЕВЕРЕН ПОЛЮС НА ПЛАНЕТАТА!!!!

    ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА!