Last news in Fakti

5 Януари, 2018 15:47 4 432 8

Ракетни удари срещу Саудитска Арабия

  • йемен-
  • ракета-
  • саудитска арабия

Те са били изстреляни от територията на Йемен

Военните в Саудитска Арабия са прихванали ракета, изстреляна от територията на Йемен, съобщи „Индипендънт“.

Според местните власти ракетата е била изстреляна от бунтовниците – хуси в страната. Ракета е била насочена срещу град Нарджан, който се намира в югоизточните региони на страната.

Бунтовнически медии в Йемен обявиха, че ракетата е ударила целта си с голяма точност. Бунтовническите сили обявиха, че са изстреляли и втора ракета, насочена срещу саудитски сили в граничните региони на страната.

През последните месеци в Рияд на няколко пъти прихващаха ракети, изстрелвани от хусите. Саудитска Арабия води коалиция, сражаваща се за връщането на поста му сваления президент Али Абдула Салех.

Хусите са сериозно финансово подкрепяни от иранското правителство. Атаките вече изостриха отношенията между властите в Саудитска Арабия и тези в Иран.

Иранските власти вече обвиниха Рияд, че строи зад масовите протестите в страната през последните седмици.

На този етап хусите отричат да са получавали оръжие от иранското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    9 15 Отговор
    Иран е със свръх амбициозна програма за "износ на ислямска революция". Хусите да не би да са заварили ракетите и системите за насочване в някой авто сервиз? Иран вървят по пътя на умрелия ссср - много пари за бомби, нищо за народа и така докато се скапят като държава. Амбициите трябва да са "покрити" от финансови възможности. А при тях е - на гол тумбак чифте пищови. В Близкия Изток никой не ги харесва...

    Коментиран от #3

  • 2 Неутрал

    20 4 Отговор
    Еми струва ми се сащ компании май пак продават и на двете воюващи страни .Тва си техен патент палят , подгряват играбят..

    Коментиран от #6

  • 3 Макомби

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Вижда се че пишеш от Западна Европа, тоест убягват ти много факти
  • 4 Вв.

    4 1 Отговор
    Забавното е, че това е новина от преди 2 седмици поне.
  • 5 Русчуклия

    1 0 Отговор
    "Саудитска Арабия води коалиция, сражаваща се за връщането на поста му сваления президент Али Абдула Салех."
    Със снимки от википедия и "новини" прочетени в интернета и то без да се гледа датата на новината, журналистика не се прави! Само искам да напомня на журналиста автор на тази статия и на редакторите, че въпросният бивш президент на Йемен беше убит в началото на декември месец 2017г.
  • 6 Ники

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Неутрал":

    Руска хибридка ала Путя.
  • 7 Ники

    2 2 Отговор
    Руска хибридка ала Путя.
  • 8 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Мирише на фъшлива новина за оправдание на агресията на СА над Йемен.