10 Януари, 2018 10:53 2 017 4

В Тунис намирисва на нова Арабска пролет (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • тунис-
  • протест-
  • сиди бузид-
  • арабска пролет

Повече от 200 задържани и десетки ранени при протестите в африканската страна

В Тунис намирисва на нова Арабска пролет (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Над 200 души бяха арестувани и десетки хора бяха ранени по време на сблъсъци между протестиращи и полицията в няколко градове на Тунис, съобщи туниското министерство на вътрешните работи, предаде Reuters.

За втора поредна нощ хора излязоха по улиците на редица градове, за да протестират срещу мерките за строги икономии, планирани от правителството. Протестите стават седем години след революцията в Тунис, довела до смяна на властта.

В южно предградие на столицата протестиращите нахлуха в супермаркет и го плячкосаха. Полицията използва сълзотворен газ, за да за отблъсне там демонстрантите.

В Тунис намирисва на нова Арабска пролет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сблъсъци имаше и в градовете Тебурба, на 30 километра западно от столицата Тунис, в Гафса в южната част на страната, в Касрин в Централен Тунис и в Сиди Бузид, откъдето през декември 2010 г. тръгна вълната от социално недоволство, поставила началото на революциите от Арабската пролет в Близкия изток.

В Тунис намирисва на нова Арабска пролет (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Тунис намирисва на нова Арабска пролет (ВИДЕО+СНИМКИ)

В сблъсъците са ранени и 49 полицаи, съобщава туниското министерство на вътрешните работи.

В първия ден на протестите по време на демонстрация умря 45-годишен мъж в град Тебурба. Протестиращи твърдят, че той е бил убит от полицията. Полицията организира аутопсия на трупа, но резултатите от нея все още не са оповестени. Властите отричат мъжът да е имал следи от насилие по тялото си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    12 4 Отговор
    муслимански цигани -това са арабите, искат бакшиш и алъш-вериш,сега ще турнат за соц.помощи в Европа и после ще искат шериат и джихад , такива са работи на тези неграмотници и мързеливци,но те на са виновни , просто самата природа ги разполага към невиждан мързел.Защо да не си мързелив,ако можеш да бутнеш дърво и ще падне храна...За секс използват кози и др. животни, дори не се налага ухажване,бараш я и готово...
  • 2 Да бе да

    8 2 Отговор
    На тия араби , не им ли омръзна, краварите да им правят "нежни "революции? Що не вземат, и те да спретнат една такава, примерно в Оклахома, или Виржиния?
  • 3 некойси

    4 2 Отговор
    Номера не мина в Иран и сега пробват другаде :)
  • 4 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Щом някъде има нефт и газ....., има и кървава пролет !
    Няма ли още Омиротворителни сили на НАТО, ООН ?
    Или те отдавна са там ???