4 Януари, 2018 19:20 1 662 6

Протестите в Иран са организирани отвътре

  • иран-
  • протест-
  • георги милков-
  • отвътре

Протестите в Иран вероятно ще продължат

Протестите в Иран са организирани отвътре - 1
Снимка: БТА/ AP

Забелязвам някаква тенденция в част от пропагандната машина на Иран да прехвърля топката за причините за протестите навън – нещо, което ми се струва по-скоро отиграване на положението. Истината е, че тези протести започнаха и бяха организирани отвътре. Това заяви журналистът Георги Милков по повод протестите в Иран.

„Протестите в Иран вероятно ще продължат. Нито една държава, колкото и силен апарат за сигурност да има, няма как да каже на гражданите си да не протестират“, добави той в интервю за БНР.

Милков припомни, че след като правителството на Иран сключи ядрената сделка, обеща на хората, че това ще бъде началото на подобряването на тяхното икономическо положение. „Истината е, че гледайки икономическите параметри на Иран, те наистина се подобряват. За тези две години властите на Иран постигнаха значителни успехи в макроплан, но хората не усещат това по джоба си“, посочи анализаторът.

Иран е страна с много сериозен апарат за сигурност. Самият факт, че голяма част от тези служби въобще не се включиха в потушаването на протестите, говори, че този протест би могъл да бъде овладян. Винаги положението може да излезе извън контрол, но такива протести биха се превърнали в нещо много сериозно, ако имат истинска подкрепа от средната класа в Иран – нещо, което все още не виждам, заключи Милков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TOMOB

    7 15 Отговор
    Iran e CTPAHA HA TEPOP HA 3LOTO...

    Коментиран от #5

  • 2 нато ВЕЦ и АЕЦ

    8 14 Отговор
    Ама как така ? Тук местния ватник веднага разкри ,че ФАЩ стоят зад протестите - без да се замисли,че те от години нямат посолство там , от години американци не посещават Иран. Обаче Бай Дефолт - това са му спуснали и това повтаря.

    Коментиран от #3

  • 3 На всяка манджа миродия

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "нато ВЕЦ и АЕЦ":

    Ами кой друг да има интерес бе?
    Русия взема Сирия ,американците Иран те вече се спазариха по телефона.За Германия евтината работна ръка .Схемата е същата като другите страни от арабската пролет
  • 4 нато ВЕЦ и АЕЦ

    6 7 Отговор
    Аз не казвам ,че САЩ или Израел не биха били заинтересовани от промени в Иран.

    Но понеже въпроса ти е Кой друг би имал интерес ? Отговора е Самите иранци

    Коментиран от #6

  • 5 куку руку ку

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "TOMOB":

    И от къде такава увереност?
    До вчера живя там и го изпита на гърба си?
  • 6 роднина

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "нато ВЕЦ и АЕЦ":

    Ти откъде знаеш какъв е интереса на иранците, братчеди ли имаш там?