Last news in Fakti

13 Януари, 2018 16:59 2 181 6

Иран: САЩ пресичат червената линия

  • иран-
  • споразумение-
  • сащ

В Техеран няма да правят компромис с ядреното споразумение

Иран: САЩ пресичат червената линия - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ пресякоха червената линия, след като се опитват да налагат санкции срещу ръководители на иранската съдебна система. Това заяви аятолах Садек Амоли – Лариджани, цитиран от Би Би Си.

Властите в Иран обявиха, че ще отхвърлят всякакви промени в ядреното споразумение. От външното министерство на страната обявиха, че са готови да отвърнат на всяко взето от САЩ решение.

През тази седмица американския президент Доналд Тръмп обяви, че ще даде отсрочка на Иран, но отново призова за промени в ядреното споразумение. Все пак американското правителство наложи санкции срещу 14 частни лица.

Иранското външно министерство обяви, че санкциите, които не са свързани с ядрени дейности на страната, отнемат финансовите ползи на страната от ядреното споразумение.

Тръмп е един от най-големите критици на ядреното споразумение. В Иран обаче отказват да се съгласят на промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    24 4 Отговор
    Еми ще накарат и Иран да сглоби ядрена ракета как е тръгнало агресията на САЩ принуждава държвите да се въоръжават

    Коментиран от #2, #5

  • 2 OMG WTF

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Така е и мен някой ако ме заплалва ще си купя Макаров 8мм.!

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Гъсара

    3 6 Отговор
    Гъци гъци гъци на хранилката гъци аре ком ком
  • 4 Барчо

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "OMG WTF":

    Един елементарен пример ти давам!
    Когато някой първо заплашва някой от твоето населено място и познаваш и двамата, а след това си изпълнява заканата, какво си мислиш? А когато същия заплашва някой друг от твоето населено място и също познаваш и после пак си изпълнява заплахата, какво следва? А когато това се продължава и с други, не започваш ли някак си да смяташ че нещо не е точно така? И когато заплаши теб, няма ли да си купиш Макаров за да защитиш теб и твоето семейство след като въпросния човек продължава да се разхожда свободно без държавата да е направила нищо?
  • 5 Барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    И тук подготвят нагнетяване на международната обстановка за да си продават скъпите прашки. Ще стане като с Ким. Зор, зор, докато сключат договорите за продажби, а сега ще има преговори. И джапанките ще получат въоръжението след като мирните преговори са приключили и ще си имат скъпи паметници.
  • 6 Макаров

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "OMG WTF":

    Ако намериш такъв, вземи един и за мене.