23 Януари, 2018 22:00 1 984 5

Дутерте: Ако стана диктатор, застреляйте ме

  • филипините-
  • диктатор-
  • родриго дутерте

Президентът на Филипините отхвърли слуховете, че иска да удължи мандата си

Дутерте: Ако стана диктатор, застреляйте ме - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Филипините Родриго Дутерте призова военните в страната да го разстрелят, ако той реши да остане на власт повече от предвидения от конституцията срок, съобщи РИА Новости.

„Ако реша да остана на власт повече от предвиденото от конституцията и да се превърна в диктатор, просто ме застреляйте. Не се шегувам. Ако превиша предварително предвидения срок за свой мандат дори с един ден, силите за сигурност и военните трябва да се намесят. Това е правилното решение“, заяви Дутерте.

Президентът опроверга слухове, според които той смята да задържи властта и след мандата си, който приключва през 2022 г. Дутерте ясно заяви, че няма такова намерение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Daa

    2 4 Отговор
    Горкият Путя...
  • 2 OMG WTF

    5 5 Отговор
    Така трябва да е във всяка държава по света. А не разни неандерталци югоизточно от България да се имат за богопомазани. Същото се отнася и за разни джуджета в Северна Азия.

    Коментиран от #3

  • 3 Японеца

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "OMG WTF":

    Сменят се пионките на 2х4години примерно, но кукловодите са едни и същи!
    Умно момче си уж!
    А Путин и Ким просто не дават власта, за да не превърнат страните си в бунище, като Украйна.
  • 4 Чурулик чурулик

    8 3 Отговор
    Най доброто за 1 държава е тоталитарен доживотен диктат без опозиция и колкото по брутален е диктата толко по е силна държавата
  • 5 Пеньо

    1 3 Отговор
    Нищо не му пречи, като руският орк да промени конституцията и всичко отново да е законно!