Last news in Fakti

31 Януари, 2018 07:25 1 568 15

Да изживеем американската мечта

  • сащ-
  • мечта-
  • доналд тръмп

Доналд Тръмп с първо годишно обръщение пред Конгреса на САЩ

Гражданите на САЩ трябва да живеят като единно американско семейство. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в първото си годишно обръщение пред Конгреса, съобщи Fox News.

“Ние трябва да имаме единна и горда Америка. Никога не е имало по-добър момент, за да изживеем американската мечта. Постигнахме данъчна реформа и огромен икономически растеж. Можете да постигнете всичко, ако го желаете“, заяви Тръмп.

Той добави още, че затворът в Гуантанамо в Куба няма да бъде затворен, а там ще бъдат изпращани заловените терористи от ИДИЛ.

Част от демократите носеха оранжеви панделки, за да покажат противопоставянето си на политиката на президента, който иска да депортира имигранти, влезли нелегално в Съединените щати.

От Twitter обявиха, че речта на президента е най-споделяната в историята. Тя е била споелена около 3 млн. пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    3 20 Отговор
    Голям е,най великата и могъща страна.
  • 2 Пеньо

    9 5 Отговор
    Гръмките фрази на Дони впечатляват единствено лекарите. Що се отнася до делата има и положителни и отрицателни, но американците основно ги интересува безработицата и заплатите. Спадът на безработицата стартира по времето на Обама, а с колко са забогатяли американците също е спорно. Ще се прави на строител, като Боко! Да му пожелаем успех, но да не се надяваме много!
  • 3 ха ха ха

    12 2 Отговор
    Ами НЕ, едно голямо мерси!

    Американската мечтъ, вече е далеч от мечтите на който и да било ;)

    от 300 млн са го харесали едва 3 :D
  • 4 Хасан

    6 6 Отговор
    Сащ е най богатата,най силната държава в човешката история...Но тази роля вместо да я ползва за справедливост,демокрация,пазарна икономика ,все по често ползва като едноличен диктатор..Не спазва резолюции н ООН,въвежда протекционизъм,не спазва замърсяването на околната среда,рекетира съюзници и много други...
  • 5 Варна

    12 4 Отговор
    - КО"? - "НЕ!
    За "Американската мечта" може да питате 90% от населението, които знаят за какво иде реч... - Около 90% от населението не могат да си позволят да не работят 3 дни извън отпуската. Единственото което ги интересува кинтите. - Прецакването на другият е национален спорт. Нямат приятели и са пълни лицемери!
    Държавата не може да покрие разходите си от данъци и поради тази причина измислят нови числа в дълговете всяка година по два пъти.
    Хайде няма нужда!
    - Който е работил за американци добре знае за какво говоря!
  • 6 Бесен Язовец

    4 10 Отговор
    Ааа бе мерси! Предпочитам да изживея РУСКАТА мечта - цял живот да работя в завода като общ работник и да градя комунизъма, шефът олигарс и приятел на свети Владемир Путин да ми плаща колкото да има за бояришник и лосион за вана, всяка вечер да целивам портретите на Сталин, Ленин и Хрухчов. Слава росиѝ!,!
  • 7 Реалито е такова

    12 2 Отговор
    Американската мечта умря още през 80-те години..Имаше проблясъци на такава от 50-те години до 80-те години.. Сега вече американската мечта я няма-има само корпорации и тяхните интереси-и нищо друго. Самият Тръмп е продукция на корпорациите и няма никаква представа за мечтата на милионите американци.
  • 8 Различен

    12 3 Отговор
    Дааа, американската мечта??
    И каква е тя??
    Мечтата на избягалите престъпници, проститутки и откровени убийци, на всякакъв вид умствено ограничени хора, мечтаещи да спечелят нЕкакви пари, на чужд гръб! Да експлоатираш роби, да ги пленяваш, измъчваш и докарваш насила във ФАЩ, където да ги скъсваш от бой, за да ти работят, и да се гавриш с жените и децата им!, Да избиваш индианци и крадеш земите им, да избиваш хората по света и завладяваш териториите им, за да им крадеш богатствата, да ти работят за без пари, а ти да си"белият господар"!
    Едни такива простички "общочовешки мечти", нали???
    Ми резултатът го виждаме и днес!
    Печаташ едни хартийки, без покритие, живееш на гърба на целия свят, крадеш и сееш войни навсякъде, а тези които не ти се подчиняват и не ти подаряват земите си, ги обявяваш за врагове и им налагаш санкции и ембарго, защото си по-голям и силен! Правиш си военни бази навсякъде, едни 800 по света, където със сила налагаш своето"право"!
    Абе, американска мечта!!!

    Коментиран от #10

  • 9 чичо Манчо

    7 4 Отговор
    Поредната говежда глупост.
    Напълно фалирала кочина с изнесено производство, с държавен дефицит и празни складове.

    Коментиран от #11

  • 10 Наблюдател

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Различен":

    Факт, е че през последните 20 години над 250 000 българи избраха американската мечта, а едва 28 000 са избрали руската. Впрочем каква е тя? Батюшка, Бояришник, Блядки?
  • 11 ьььььььььььь

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "чичо Манчо":

    И как са писали тези произведения след като пищите че в Русия било диктатура--нещо не се връзва...
  • 12 Хасан

    2 5 Отговор
    Нека всеки си направи своята ”мечта ” ,а не американската....българите уж бяха еничери на султана , а сега са еничери на Германия,Сащ,Англия...работят за техния просперитет ..
  • 13 Kcaniba

    4 0 Отговор
    Българската мечта се убива всекидневно от продажните политици българофоби,от петата колона на Империята на злото!
  • 14 Кака Гинка

    6 1 Отговор
    И какво друго може да каже един президент обръщайки се към народа си?!Само нашите управници се чудят под кой ботуш да се наврат и на кого да ни продадат по-евтино...
  • 15 аве фюрер

    1 1 Отговор
    Голямо фиаско , няма що . Тръмп е олицетворение на поговорката "хвали ме усто , че те посрах "