Last news in Fakti

3 Февруари, 2018 14:57 9 857 25

Джихадисти обстрелваха руски Су-25 (ВИДЕО)

  • су-25-
  • джихадисти-
  • изтребител

Инцидентът е станал над Сирия

Бойците на джихадистка групировка са обстрелвали руски изтребител Су-25, съобщи Al Masdar.

Инцидентът е станал на 1-ви февруари. Атаката е била извършена от бойци на групировката „Джейш ал Наср‘. В интернет излязоха кадри със защитните маневри на самолета.

Той е бил обстрелван със снаряди с калибър от над 30 мм. Един от тях е ударил изтребителя, но неговата броня е издържала.

Руските военни припомнят, че Су-25 често попадат под обстрел в региона. Те са предназначени за поддръжка на сухопътните сили в района.

Видеото можете да гледате Тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    28 4 Отговор
    И тия искат бой май, както слугите на САЩ ИД
  • 2 Реално

    24 2 Отговор
    Калибара на зенитка е над 30 мм...това е самолет. Самолета е уникален-спор няма. Малко са наистина самолетите които ще издържът такова пряко попадение.

    Коментиран от #14

  • 3 Бесен Язовец

    5 29 Отговор
    Тая ламарина ще падне от само себе си.Не виждам нужда да се обстрелва.

    Коментиран от #6

  • 4 OMG WTF

    26 2 Отговор
    Самолета не е от най- новите обаче все още е номер1 в своя клас!
  • 5 ****

    16 0 Отговор
    Су 25 е щурмовик.
  • 6 Европеец

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Отвори в нета има снимки на ударени от ракети успели да се върнат.Конструкцията няма общо с идеологията. А10 също е уникално здрав и мощен .
  • 7 Марто

    3 14 Отговор
    В пет дневната война с/у Грузия за 5 дни Русия губи 8 самолета - 1 Ту22М3 и 7 Су 25

    Коментиран от #8, #9, #13, #16

  • 8 СССРБарета

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Марто":

    Тия ги расправяй в Яслата!!! В Грузинският конфликт Русия не е загубила нито един самолет! А Грузия се наака за 5 дни! Точно в нета има клип на първите удари на Руски изтребител над Грузинки конвой и се чува пищене по радиостанцията "Спрете атаката и бягаите Руснаците дойдоха, повтарям бягаите"

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Марто":

    А Грузия , колко?
  • 10 Марто

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "СССРБарета":

    Във яслата ще ги разправям ,но ти май не си дорасъл и за яслата .

    Ето ти го нета -провери дали не е вярно.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "СССРБарета":

    Е че е така ,така е. Ама това не е кой знае какво геройство, все едно да Русия да води воина с България. Въоръжението ни е малко и руско тоест те го познават по-добре и от нас.
  • 13 Бесен Язовец

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Марто":

    А САЩ в Авганистан за 2 дни загубиха една ескадрила Ф-35 през 2016г.булкирал им лоста за управление и се натресли в някаква планина

    Коментиран от #25

  • 14 Санкция

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Не случайно го наричат ”летящият танк”
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Трол

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Марто":

    Началникът на Генералния щаб на Русия генерал-полковник Анатолий Наговицин призна загубата на два самолета и техните пилоти: Ту-22 и Су-35. Грузинските власти съобщиха на агенция Ройтерс, че един руски пилот е заловен и разпитван, а вторият - загинал при падането на самолета. Преди това министърът на реинтеграцията Темур Якобашвили каза друго пред “Газета. ру”: “Ние свалихме 4 руски самолета. Имаме видеоклипове, облеклото на пилотите, и смятаме да покажем всичко това по телевизията.” Нищо такова не е беше показано.
    Е ти надмина и грузинците! Те казват, че са свалили 4 ама ти, не 8 са!

    Коментиран от #21

  • 17 Българофил

    4 5 Отговор
    Тада питам де.откъде е всякя неграмотна сган се появява това желание да сервилничат и да лижат евро-американски зад..ции на само да ги лижат ами и да им ядят ла..ната преди още за са ги из..рали.огкъде иде желанието ви да продадете род и родина (не държава).и майка си и баща си на държави за което да припомня.америка и англия бомбардираха софия и избиха хиляди цивилни българи.англия и франция рацкъсаха българия и ако можеха щяха да я изтрият от лицето на картата.тези държави винаги са били на страната на турция и винаги срещу нас.и на същите тия "велики сили"сте станали подлоги.ай ся ми обяснете откъде тая "либоф"към всичко янглосаксонско

    Коментиран от #20

  • 18 Българофил

    3 1 Отговор
    Апрапа снимката отгоре е от нашата авиобаза и 255е наш бг самолет друг с такъв номер в света няма номерата са уникални
  • 19 Българофил

    3 1 Отговор
    Апропо снимката отгоре е от нашата авиобаза и 255е наш бг самолет друг с такъв номер в света няма номерата са уникални
  • 20 onq s konq

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Българофил":

    Виж са "тейко "...Ако си мислиш че ЧЕ С ЛЪЖИ ЩЕ СГЛОБИШ ИСТИНА...имаш мн здраве от арменския поп,омбутсмана,или който там ти е на сърце.И предварително ти казвам че идеята ти НЕ Е ПРАШЛЯСАЛА,ТЯ ПРОСТО ПЛАЧЕ ЗА СКРАП:)Първо:Великите сили Англия и Америка НЕ СА АТАКУВАЛИ БЪЛГАРИТЕ,А СТРАНА НА ЧИЯТО ТЕЛИТОРИЯ СА ДИСЛОЦИРАНИ ГЕРМАНСКИ ВОЙСКИ И ИМЕННО ТЕ СА БИЛИ ЦЕЛ.Второ:Въпросните бомбардировки са извършени в оговор НА ОФИЦИАЛНО ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА СПРЯМО ТЯХ.И наистина ли си мислиш че ако някой обяви война на някого ,другият ще му отиде на гости с цветя и рози?И трето:НИЕ-мнозинството от бълг. народ НЕ ДЕМОНСТРИРАМЕ "ЛИБОФ" КЪМ ЗАПАДА,А СТРЕМЕЖ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ ,НЕЗАВИСИМОСТ ОТ РУСКА ТИРАНИЯ И СУВЕРЕНИТЕТ НА ДЪРЖАВАТА!И да е ясно на теб и подобните ти:Изобщо не става дума за "продажба" на род и Родина,майка и баща,А ТОЧНО ОБРАТНОТО:ЗА ВРЪЩАНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И ОТНЕТИТЕ ОТ 9-ТО СЕПТЕМВРИЙСКАТА ПАРТИЗАНСКА ШАЙКА С РУСКИТЕ ТАНКОВЕ ЗАД ГЪРБА СИ БАЩИНИ И МАЙЧИНИ ИМОТИ,ЗАГРАБЕНИ ЗА "СКРОМНИТЕ" 45Г.!А да си чувал че ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е СВЕЩЕНА"?...голтако,мечтаещ си за "равенство,братство и партийния секретар да е мой брачет"?
  • 21 Сашо

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Трол":

    Ай честито -един Су 25 са го шпицирали в Сирия
  • 22 БАТКОТО

    4 1 Отговор
    Този самолет е летящ танк . Има ги на въоръжение в Безмер (този на снимката по-горе най-вероятно е от там) . От този снаряд се е почувствал като ухапан от бълха.

    Коментиран от #23

  • 23 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "БАТКОТО":

    явно следващата бълха го е пребила:)!виж следващата статия за въпросния самолет.
  • 24 Kcaniba

    2 1 Отговор
    Този щурмовак е неубиваем!!!!
    фащ - провакотори и терористи
  • 25 Патриот

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Да не се бъркаш нещо?
    Само виж на какво са способни американските самолети после пиши глупости?
    Такива самолети са невъзможни за сваляне?

    Примерно видео https://www.youtube.com/watch?v=V2MHycco7uo
    даже имам съмнения, че видеото е по действителен случай правен 25 години преди събитието
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания