Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 18:22 4 091 1

Войната се завърна в Либия

  • халифа хафтар-
  • либия-
  • бенгази-
  • либийска национална армия-
  • триполи

Най-малко един загинал и десетки ранени при атентат в Бенгази

Най-малко един човек е загинал, а десетки са ранени при експлозия по време на петъчната молитва в град Бенгази, Източна Либия, предадоха световните агенции.

Сведенията за мястото на експлозията и за броя на ранените са различни.

Вероятно става въпрос за атентат пред джамията "Саад ибн Абу Абада".

Reuters цитира най-голямата болница в Бенгази, която съобщава, че в нея са докарани 45 ранени, някои от тях - в критично състояние. Силите за сигурност засега не са наясно каква е причината за експлозията, но очевидци твърдят, че е избухнало взривно устройство в автомобил, паркиран пред джамията.

Според ТАСС две взривни устройства са избухнали вътре в джамия по време на молитвата, вероятно задействани от мобилен телефон. Данните за ранените варират - от най-малко 18 до 37 души.

По-рано беше съобщено за десетки пострадали при взрив в Бенгази. Цитираният от агенцията в. "Ал Яум ас Сабия" съобщи, че кола бомба е избухнала пред входа на джамията "Бу Гадима".

Преди около две седмици при две координирани нападения срещу същата джамия загинаха 35 души.
Бенгази, вторият по-големина град в Либия, е под контрола на Либийската национална армия, командвана от маршал Халифа Хафтар - спорна фигура, враждебна на признатото от международната общност правителство в Триполи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърводелец

    1 0 Отговор
    Либия - преди и сега:
    https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/09/02/какво-научих-за-либия-и-муамар-кадафи/