Last news in Fakti

7 Март, 2018 07:38 1 449 5

Икономически съветник на Тръмп подаде оставка

  • стомана-
  • съветник-
  • сащ-
  • оставка-
  • мита-
  • доналд тръмп-
  • гари кон

Пореден трус в администрацията на Тръмп

Икономически съветник на Тръмп подаде оставка - 1
Снимка: БТА/ AP

Икономическият съветник на американския президент Доналд Тръмп – Гари Кон, подаде оставка, съобщиха американските медии, позовавайки се на информация на Белия дом.

Това е поредната оставка в администрацията на държавния глава. Икономистът е останал разочарован от желанието на Тръмп да наложи вносни мита върху стоманата и алуминия, което беше остро разкритикувано в целия свят.

Гари Кон е привърженик на свободната търговия и се е ядосал от рестрикциите на президента, които могат да предизвикат търговска война и да подкопаят отношенията на Вашингтон със съюзници в лицето на Канада и Европейския съюз.

57-годишният финансист, който е и бивш ръководител на банката „Голдман Сакс“, помогна на Тръмп да прокара данъчните си реформи през миналата година. В изявлението на Белия дом се казва, че за Гари Кон е било „чест да служи на държавата“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    7 1 Отговор
    Денги нет!!
    Но мани - но кани!!
    Хани
  • 2 Пеньо

    6 3 Отговор
    Списъкът с напуснали расте. Никой не иска да работи с бездарен клоун!
  • 3 Реалист

    4 1 Отговор
    Тоя грандоман няма кой да го озапти. По стил на поведение прилича на Хитлер - има се за специалист във всички области и е "безгрешен".
    Хубавото е че на следващите избори 'нките добре ще се замислят за кого да гласуват.
    Но при тях традицията е да се избира 2-ри път същия президент. "Нека шоуто продължи..."
  • 4 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    едва ли ще се намери свестен макроикономист които да приеме политиката на тръмп .да се изолираш от останалия свят особено като си номер едно в технологии и производство е напълно неадекватно.разсъжденията на тръмп са като на дете от трети клас,щял да намали европеиските коли в сащ!!!!ами европеиците произвеждат голям част от колите си в америка,но ако европеиците наложат санкции да речем на американските телефони ,тва ще бъде пълно фиаско за цял сектор на американската икономика,а европа,канада и мексико са два пъти по-големи като пазар от сащ.та кои ще е прецакания?идиотска му работа!
  • 5 Всички около него са с двойни лица

    2 1 Отговор
    Всички са против него - Конгрес, Сенат, ФБАй, САЕй, Пентагон, ВПК, УОЛ стриит, Преса, Телевизия.