Last news in Fakti

11 Март, 2018 13:40 1 536 1

Египет екзекутира терористи

  • абдел фатах ас сиси-
  • египет-
  • екзекуция-
  • тероризъм

Обвиняемите бяха признати за виновни, че формирали група, която да напада държавни институции и християни

Египет екзекутира терористи - 1
Снимка: БТА/АР

Съд в Египет е осъди на смърт десет души по обвинения в създаване на терористична група, съобщи държавната телевизия, цитирана от Reuters.

По същото дело други петима са получили присъди за доживотен затвор. Три от присъдите са задочни. Обвиняемите са били признати за виновни, че формирали група, която да напада държавни институции и християни, да смущава обществения ред, да заплашва обществото и да атакува служители на реда.

В дните от 26 до 28 март в Египет ще се произведат президентски избори, но които почти със сигурност президентът Абдел Фатах ас Сиси ще бъде преизбран за втори мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    2 3 Отговор
    А нали имаше права на човека?? Къде е Европа и гражданските общества????..ааааа забравих ..Египет беше прозападна