Last news in Fakti

12 Март, 2018 13:54 975 0

Словашкият вътрешен министър подаде оставка

  • ян куциак-
  • словакия-
  • министър-
  • роберт калиняк-
  • журналист-
  • убийство

Протести в Словакия заради убийството на журналист

Словашкият вътрешен министър подаде оставка - 1
Снимка: БТА/ AP

Словашкият министър на вътрешните работи Роберт Калиняк подаде оставка, съобщи „Ройтерс“. Калиняк, който е близък политически съюзник на премиера Роберт Фицо, отстъпи пред исканията на един от по-малките партньори в управляващата коалиция.

В Словакия се разрази политическата криза, причина за която стана убийството на разследващия журналист Ян Куциак и неговата годеница. Службите разкриха, че покушението е свързано с работата на журналиста.

„Важно е да бъде запазена стабилността, затова реших да подам оставка като вицепремиер и вътрешен министър", обяви Калиняк на пресконференция. Тойизрази увереност, че този негов ход ще допринесе за стабилизирането на ситуацията в Словакия.

27-годишният разследващ журналист Ян Куциак и неговата половинка бяха убити в дома му. Той е писал за случаи на измами, включително и за бизнесмени, имащи връзки с управляващата партия и други политици. В Словакия имаше протести и призиви за оставки по високите етажи на държавата.

Словашкият вътрешен министър подаде оставка
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: