14 Март, 2018 13:22 5 736 0

Флоуъргон: Майли Сайръс е крадла (ВИДЕО)

  • майли сайръс-
  • плагиатство-
  • флоуъргон-
  • майкъл мей-
  • we can't stop

Ямайски певец съди американската поп звезда за плагиатство в хита "We Can't Stop"

Флоуъргон: Майли Сайръс е крадла (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Ямайски певец съди американската поп звезда Майли Сайръс за плагиатство в хита "We Can't Stop", предаде Reuters.

Той иска компенсация в размер от 300 милиона щатски долара.

Обвинението в нюйоркския съд е повдигнал Майкъл Мей, който изпълнява музика в стила денсхол под псевдонима Флоуъргон. Той твърди, че в хита "We Can't Stop" Майли незаконно е използвала някои части от текста и музикалната структура на неговата песен "We Run Things", записана през 1988 г.

Според Мей парчето на Сайръс се състои наполовина от негови идеи и успехът на хита, който през август 2013 г. се изкачи до второ място в класацията на Billboard в САЩ, се дължи на него.

Освен финансовата компенсация, ямаецът заяви пред съда, че иска да бъдат забранени в бъдеще разпространението, продажбата и изпълнението на "We Can't Stop". Обвиняеми по делото са Майли Сайръс и нейният звукозаписен лейбъл RCA records - собственост на корпорацията Sony.
"We Can't Stop" е от четвъртият албум "Bangerz" Майли Сайръс от 2013 г.

Флоуъргон: Майли Сайръс е крадла (ВИДЕО)

Певицата и Sony не са коментирали случая.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА