Last news in Fakti

15 Март, 2018 08:29 1 273 0

Премиерът на Словения подаде оставка - Март 2018

  • словения-
  • премиер-
  • оставка-
  • референдум-
  • мирослав церар

Изненадващо решение месеци преди изборите

Премиерът на Словения подаде оставка - Март 2018 - 1
Снимка: БТА/ AP

Министър-председателят на Словения Мирослав Церар изненадващо подаде оставка, само няколко месеца преди предстоящите избори в страната, съобщи „Блумбърг“. Причина за решението му е огромен инвестиционен проект.

През септември на референдум беше дадена зелена светлина за железопътен проект на стойност от един милиард евро, който бе най-голямата инвестиционна програма на управляващото правителство.

Върховният съд на страната обаче анулира резултатите от референдума. Мирослав Церар посочи, че решението на съда е било „последната капка“. Той добави, че ще остане на поста, докато бъде сформиран нов кабинет и бъде избран нов премиер.

В Словения през изминалите седмици се стигна до протести. Десетки хиляди учители останаха в домовете си, след като профсъюзите не успяха да се договорят с властта за увеличение на заплатите им. Церар твърдеше, че ЖП проектът ще раздвижи в положителна посока икономиката на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: