Last news in Fakti

16 Март, 2018 09:37 8 619 21

Изнасилването - оръжие във войната в Сирия

  • сирия-
  • изнасилване-
  • ислямска държава-
  • война-
  • башар асад

"Ислямска държава" и други групировки са екзекутирали жени, мъже и деца по обвинения в прелюбодеяния

Изнасилването - оръжие във войната в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Сирийските правителствени сили и съюзените с тях милиции са изнасилвали и извършвали сексуални посегателства над жени, момичета и мъже в наказателна кампания срещу опозиционните общности. Тези актове представляват военни престъпления и престъпления срещу човечеството, обявиха в Женева разследващи от ООН, цитирани от Reuters.

В обширен доклад те констатират, че опозиционните групировки в продължаващата вече много години гражданска война в Сирия също са извършвали престъпления със сексуално насилие и мъчения, макар и "значително по-рядко".

В доклада се посочва, че "Ислямска държава" и други екстремистки групировки са екзекутирали жени, мъже и деца по обвинения в прелюбодеяния, налагали са принудителни бракове на момичета и са преследвали хомосексуалисти.

Изнасилването - оръжие във войната в Сирия

Докладът от 29 страници на разследващата комисия на ООН, публикуван в момент, когато Сирия навлиза в 8-та година на войната, се базира на стотици разговори с оцелели, роднини, очевидци, бегълци, юристи и медицински служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Резуптат никакъв

    31 1 Отговор
    Да бе , слаед хлора , сега и изнасилване. Това с практикува и в България редовно. Даже го дават по телевизията. Но реакция никаква . Наглеците от Независимата Съдебна ВЛАСТ продължават да си вземат редовно заплатите ! ООН - то къде блее , да напише едно докладче до Праителсвото на ГЕРБ. Брюксел вече го направи няколко пъти .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    20 5 Отговор
    В библията май се казваше, че когато и камък върху камък не остане в Сирия, ще започне края на Света. Дали Сирия няма да е началото на трета световна ядрена война?
  • 5 Иванов

    10 41 Отговор
    Няма а вече Сирия. Това там е Османския халифат с вежливото съдействие на ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН!
  • 6 5ко

    28 6 Отговор
    Поредната пропаганда от оон, които са на хранилката на краварите. Нима канибалите от ид са "по - умерени" били?! Шизофрениците, управляващи фащ и във фейковете са жалки. Приписват техните гадости на други и усилено бутат човечеството към война. И всичко това в името на заграбване на природните богатства на народите и поробването им. Едва ли нормален човек би им се вързал.
  • 7 Kcaniba

    11 35 Отговор
    Ако гнусните руски гниди не се бяха намесили на страната на тиранина Асад, войната отдавна да е приключила. И Асад щеше да прави компания на Садамчо, Муамарчо и другите там резаци. Стотици хиляди животи щяха да бъдат спасени! Но не, гнусните руски гниди са и винаги са били гладни за кръв, убийства, зверства, изтезания и мъчения. Империята на злото и лъжата. ФАКТ!

    Коментиран от #8, #13

  • 8 😋😀😀

    28 5 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Колкото приключи в ирак, либия афганистан и навсякъде където са демократизирали американците.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Kcaniba

    3 20 Отговор

    До коментар #8 от "😋😀😀":

    Аз не чувам в Ирак, Афганистан и Либия да има граждански войни. Ти ако си чул ще те посъветвам да отидеш на уши, нос, гърло. Ако това не помогне, и на психиатър става. Дори е за предпочитане!

    Коментиран от #11

  • 11 НАТО ВЕЦ

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Значи, освен за психиатър си и за очен и ушен.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 следващия

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    американците обикалят целия свят,търсят конфликти и ги раздухват,че да изкарат някоя пара да си върнат дълга.
    Руснаците си напуснаха страната си единствено и само за да наритат задника на Хитлер.

    Коментиран от #14

  • 14 Путя

    4 14 Отговор

    До коментар #13 от "следващия":

    Руснаците дойдоха в Източна Европа и я затвориха за света. Това малко ли е?

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПУТКАТА

    5 0 Отговор
    Абе МНОГО РАЗБИРАЧИ СИ ИМАМЕ само мъдри мисли
  • 17 Ай сиктир

    4 0 Отговор
    Убиеца посочил жертвата и казал е този е виновен.
  • 18 следващия

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Путя":

    Руснаците не затвориха източна Европа за света -света изгради желязната завеса както и казваха тогава за да се изолират от комунизма, който между другото не е руско изобретение.
    Карл Маркс и Фридрих Енгелс никак не ми звучат по руски,руснаците само го приложиха на практика и света се уплаши че ще дойдат комунистите ,ще им вземат парите ,ще им изнасилят жените и какво ли още не.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ХАСАН

    1 0 Отговор
    Войната е много по жестока към жените и-децата! Мъжете воюват убиват или биват убити..а жените и децата са беззащитни и са подложени на?сексуално издевателство и-насилие!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания