Last news in Fakti

17 Март, 2018 17:10 2 541 0

Мариано Рахой ще бойкотира срещата в София

  • мариано рахой-
  • софия-
  • среща-
  • бойкот-
  • испания-
  • премиер

Срещата е насрочена за средата на месец май

Мариано Рахой ще бойкотира срещата в София - 1
Снимка: БТА/ AP

Испанският премиер Мариано Рахой разглежда възможността да откаже да присъства на срещата на върха между лидерите на ЕС и Западните Балкани, която е насрочена за средата на май в София, пише електронното издание на косовския вестник Gazeta Express, като се позовава на данни от испанския вестник El Pais.

Според данни на испанския вестник, Рахой се страхува, че неговото присъствие на една и съща среща с косовския президент Хашим Тачи може да бъде използвано като оправдание от сепаратистките лидери в Каталуния в техните намерения за обявяване на независимост от Испания, която е една от петте страни от ЕС, наред със Словакия, Румъния, Гърция и Кипър, които не са признали Косово.

Една от възможностите, при която премиерът би посетил срещата, е премахване на косовския флаг от нея, пише испанското издание, пише Епицентър. В петък председателят на Европейския съвет Доналд Туск посети Мадрид, където се срещна с Рахой с цел обсъждане на въпроса.

Малко след двустранните разговори полският политик написа в една от социалните мрежи, че е провел „невероятна среща“ с Рахой, но нито една от двете страни не излезе с официално съобщение относно резултата от преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА