Last news in Fakti

19 Март, 2018 07:50 2 445 8

Китай поздрави Путин за победата

  • си дзинпин-
  • китай-
  • русия-
  • владимир путин

Пекин е готов да работи с Москва, за да укрепва световният мир, се казва в посланието на Си Дзинпин

Китай поздрави Путин за победата - 1
Снимка: БТА/АР

Китайският президент Си Дзинпин поздрави руския си колега Владимир Путин за преизбирането му. Си заяви, че китайско-руските отношения са в своя зенит и са образец за международни отношения, предаде агенция XINHUA.

Отношенията между двете страни "са на най-доброто равнище в историята и това е пример за изграждане на нов тип международни отношения, основани на взаимно уважение, равнопоставеност и справедливост", гласи послание на китайския президент, който в събота беше преизбран единодушно за държавен глава от китайския парламент.

Си, който заема постовете ръководител на Китайската комунистическа партия и главнокомандващ на въоръжените сили, получи нов петгодишен мандат. Преди това конституцията бе променена, за да може той да остане президент и след мандата, завършващ през 2023 г. Така Си може да остане президент до края на живота си.

Путин, който беше преизбран за четвърти мандат с над 76% от гласовете, ще бъде начело на Кремъл до 2024 г.

"Китай е готов да работи с Русия, за да се постигне още по-голям напредък в китайско-руските отношения и да се укрепва световният мир", се казва още в посланието на Си Дзинпин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кога

    23 3 Отговор
    А дедо Дони и оная сбабичосаната га !
  • 2 Kcaniba

    33 5 Отговор
    Китай и Индия са доволни, а бабата, бабения, убийците на принцесата, чакат думата на чичо скрудж.
    Че шубето е голем страх!!
    Хах
  • 3 Реално

    38 7 Отговор
    Е тия двамата ще сложат на място световните терористи от САЩ...
  • 4 goni

    29 3 Отговор
    Тия, ако се сдушат....?! Светът го чакат интересни времена!

    Коментиран от #5

  • 5 Пичо

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    Те донякъде вече са се сдушили
  • 6 хараламби

    10 0 Отговор
    Хей, хора! РУСИЯ И КИТАЙ отдавна са съюзници, и не само в ШОС. Никой не знае и скоро няма да узнае какви точно споразумения и договори в икономическата и политическата област действат между тях. Както и в кои междудържавни споразумения се включват и други страни като Индия или Казахстан идр. Факт е обаче, че Русия е главен партньор на Китай в най-амбициозната инициатива "Поясът и пътят" за изграждане на огромна инфраструктурна мрежа от шосейни и ж.п. магистрали, газопроводи, нефтопроводи, която ще свързва Азия, Европа и Африка и ще предизвика геостратегическа революция! В тези проекти Китай планира да инвестира 300 милиарда (точно !!!) щатски долара. А те като си планират нещо, в последните 30 години го правят и още как! Освен това Китай залага растеж на икономиката си през следващите години до 2025-а между 6,5 % и 7 % годишно (два пъти повече от средните световни показатели за растеж). Във финансовата област - юанът вече е конвертируем и политиката на Китай е да се преминава постепенно към външнотърговски разплащания в юани. И в момента Китай е най-големият кредитор на САЩ, а ХА-мериканската държава е с най-големия дълг на света, който май нямат намерение да плащат. Много интересно ще стане, ако някой ден Китай предяви за плащане всички държавни ценни книжа на САЩ, които притежава. ХА-мериканска държава ще обяви ли дефолт, както го изискват ДОБРИТЕ СТАРИ ПРАВИЛА НА ПААЗАРНАТА ИКОНОМИКА? Или ще се опитат да смажат военно нахалния кредитор? (Както направих
  • 7 хараламби

    8 0 Отговор
    (Както направиха с нахалния Саддам, нахалния Кадафи и много други нахалници преди това!) Е, за мен е ясно защо на 1 март т.г. Путин обяви новите стратегически оръжейни системи на Русия, които променят на 180 градуса геополитическата обстановка. И когато разни експерти-олигофрени от САЩ, НАТО и ЕС заявиха, че това не е истина, тъй като им е показал само компютърна анимация, той им направи демонтрация на някои от новите "играчки". След което предложи да започната нови преговори за ограничаване на стратегическите въоръжения, което си е най-джентълменска покана за "валс". Контекстът е - ако не искате ще трябва да си понесете последиците и сами ще сте си виновни, но ние няма да търпим агресия или нападение срещу Русия или неин съюзник. ТАКА ЧЕ СВЕТЪТ НАИСТИНА ГО ЧАКАТ ИНТЕРЕСНИ, НО И МНОГО ОПАСНИ ВРЕМЕНА! Така ще е, докато САЩ, ЕС и техните измекяри не разберат, че не могат повече да определят икономическия, политическия и социалния ред в света и да диктуват на други страни какво е правилно и какво не, нямат никакви правни, морални или политически основания за това, че те не са никаква "международна общност" и когато извършват пряко или косвено преврати или нахлуват със сила в други страни в нарушение на международното право те са си най-арогантни и нагли агресори.
    ДАЙ БОЖЕ ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ! ИНАЧЕ СКОРО МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ХОРАТА НЯМА ДА ГИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ!
  • 8 незнайко

    6 0 Отговор
    Браво на китайския лидер. Знае какво се случва в света и на коя страна да застане !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания