Last news in Fakti

22 Март, 2018 20:00 3 995 3

Тръмп спря високите мита за ЕС

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ес

С тях се разминават и още няколко държави

Тръмп спря високите мита за ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е замразил налагането на допълнителни мита за ЕС. Това обяви американският постоянен търговски представител Робърт Лайтхайзър, цитиран от The New York Times.

Паузата за налагането на митата върху стоманата и алуминия ще обхване и други няколко страни. Това са Австралия, Бразилия, Мексико и Южна Корея.

Тръмп обяви сериозното завишаване на митата през миналия месец. Решението беше взето, заради опасения за дъмпинг над цените в САЩ.

Германският икономически министър Петер Алтмайер вече беше в САЩ и заяви, че е получил положителни сигнали от там. Предстои да се проведат допълнителни преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сенко

    14 1 Отговор
    Много добре знае Дончо, че хване ли се САЩ в та спирала измъкване няма
  • 2 Ха де

    13 7 Отговор
    То войната с Китай ще е достатъчна да съсипе американската мечта за постоянно консумиране на евтини и непотребни стоки.
  • 3 Европа

    6 2 Отговор
    Тръмп е Смешник!