Last news in Fakti

30 Март, 2018 16:10 15 926 20

Бунт срещу САЩ в Сирия

  • сащ-
  • бунт-
  • сирия

Недоволство в град Ракка

Руското военно министерство обяви, че местното население в сирийския град Ракка е започнало въстание срещу подкрепяните от САЩ сили в града, съобщи ТАСС.

„Командването на Сирийските демократични сили и местните власти, назначени от американците не се справят с необходимостта от решаване на хуманитарни проблеми. Коренното население е подложено на репресии и мобилизация. Това предизвиква недоволство срещу местните жители“, заяви генерал – полковник Сергей Рудской.

Ракка се считаше за седалище на ДАЕШ в Сирия. Според руски представители близо 6 месеца след освобождаването на града, той все още е в развалини. Смята се, че градът е изправен пред хуманитарна криза.

В същото време Рудской дава пример със ситуацията в Източна Гута. Според него там положението цялостно се е подобрило след началото на руски хуманитарни доставки.

Все още няма коментар от страна на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    21 54 Отговор
    Така си е! Вижте как добре изглежда Алепо! Прилича на Дубай!

    Коментиран от #9, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хмм

    30 39 Отговор
    За Алепо не е вярно, но Африн е непокътнат и освободен. Турската армия като маестро на мира и свободата. За това е много силна. Не всичко става с оръжие. Със сила няма да издържи никоя империя. Империя се гради в душите на хората.

    Коментиран от #7

  • 5 35ШЖОИ

    55 10 Отговор
    ТУПАНИТЕ САЩ ОТДАВНА ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЖАТ.. ОТ ТОВА РАЗБИРАТ САМО, КАТО ИМ НАЦЕЛИШ ДУПЕТО !! ПО РЕПРЕСИВНА СТРАНА КЪДЕТО Е ВОЕННИЯ БОТУШ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ОТ САЩ НЕ СЕ ПРЪКНАЛА. БОРЕТЕ СЕ С ДЕМОКРАЦИЯТА, ТЯ Е ВАША !!
  • 6 Да си знаеш

    64 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Те тия от САЩ са светци-затова им се налага на руснаците да лъжат...Както и в Ирак и Либия-и във Виетнам бяха светци..и в Корея..и в Панама-Судан-Чад-Йемен-Сърбия-Ангола и т.н...Как още има такива тлъстокожи лицемери които да защитават терористите от САЩ???
  • 7 Дали

    40 12 Отговор

    До коментар #4 от "Хмм":

    И за това башибозукът разграби завладяната територия, сумати клипчета изтекоха как изнасят каквото докопат от магазини и апартаменти!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 MADE IN USA

    35 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    И Алепо и Ракка, както и всички градове на арабските пролети са MADE IN USA
  • 10 зулус

    27 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГАЛЕВ":

    Само това ли???Да напомним на читателите колко застреляни президенти имат "великата нация".
  • 11 зулус

    34 4 Отговор

    До коментар #8 от "ГАЛЕВ":

    И как пробутваха на неграмотните индиански вождове фалшиви договори за мир в които пише че си дават доброволно земята.Как убиваха членове на едно племе със стрели от друго племе за да ги настроят едни срещу други...и как предизвикаха икономическа криза като изтребваха основната храна на местното население-бизоните...всичко това си е англо-американски патент който се ползва и днес.
  • 12 стоян георгиев

    7 15 Отговор
    да положението в гута се подобри след като се изсели населението,а в рака и региона сега турците и разните там главорези от идил организират няканва форма на протест и дори убиха няколко човека от нато коалицията при самоубииствен атентат.проблема е че тръмп се гъне ,щото е напълно неадекватен във външната политика,а и не само в нея и прави несигурни както неговите воиници и офицерери в региона така и съюзниците.затова и руснаци и турци играят и се правят на освободители и благодетели!!!!
  • 13 гост

    28 7 Отговор
    САЩ е нагла и некадърна нация!
    Много невинни сирийци умряха заради тях, а милиони избягаха...
  • 14 Фен

    18 5 Отговор
    Няма държава, в която ФАЩ да са влезли, и да не е провалена.
  • 15 Руските свине

    9 16 Отговор
    Постоянно пускат фалшиви новини предназначени за ватници и ушанки. "Там където са американците има разруха, бедност и недоволство а там където са руснаците има благоденствие, икономически растеж и щастлив живот."!!! Ами сравнете Северна Корея с Южна и ще видите истината.
  • 16 Старият рокер

    5 2 Отговор
    Така се борят за мир,че камък върху камък не остава.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    3 6 Отговор
    Африн е непокътнат за разлика от "освободените" от USA и настанени кюрдски главорези градове
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 НЕФта

    2 0 Отговор
    До ФЕН ...Няма държава, в която ФАЩ да са влезли, и да не е провалена...
    Така викаш...Ето и Западна Германия, Южна Корея, Япония, Азиатските тигри, Чили,.... Все провалени държави.
    Аферин машала ! Друго си е Володя само цветя, масло и мед.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания