2 Април, 2018 10:25 3 012 6

Тръмп с люта закана към Мексико

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • мексико

Президентът недоволен от действията на страната срещу имиграцията

Тръмп с люта закана към Мексико - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини властите в Мексико, че не правят нищо, за да спрат имиграцията в страната, съобщи „Вашингтон Пост“.

Според Тръмп различни програми защитават нелегалните имигранти от депортация.

„Мексико не прави нищо, за да спре имиграцията. Там се присмиват на глупавите ни закони за миграцията. Там трябва да прекратят потоците на наркотици и дрога или ние ще спрем тяхната хранителна крава НАФТА“, заяви Тръмп.

Президентът вече е определял Северноамериканското споразумение за свободна търговия като вредно за САЩ. Все пак в момента се водят преговори за неговото подновяване.

В същото време министърът на външните работи на Мексико Луис Видерагай Касо отхвърли твърденията на Тръмп.

„Всеки ден Мексико и САЩ работят заедно по този въпрос. Не мисля, че некоректни медийни информации трябва да нарушават това сътрудничество“, заяви Касо.

Тръмп вече призова републиканците да приемат строги закони за борба с нелегалната имиграция. Това беше основен въпрос в неговата предизборна кампания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    28 4 Отговор
    Дано цяло Мексико се пресели в САЩ !!! Тогава ще видят какво значи демокрация !!! На Тръмп ще му почернее косата веднага !!!
  • 2 ivan4o

    25 4 Отговор
    тоя само се кани и все яде шамари, до сеа нищо не е направил, и като гледам няма и да направи!
  • 3 Реално

    20 3 Отговор
    Бившият мексикански президент преди време каза-" Да си съсед на САЩ не е проклятие от Бога-а проклятие от дявола..."
  • 4 Bomar от базар бг е измамник

    8 1 Отговор
    Забелязвате ли, че от ербаб, Тръмп започва да навлича все повече врагове на САЩ. От полза, започва да прави щета на САЩ. а това дори американците му го разбират самите те. Алчното винаги погубва.
  • 5 ГОСТ

    3 1 Отговор
    СЕГА И КИТАЙЦИТЕ ЩЕ МУ ГО НАЧУКАТ КАТО МУ СЛАГАТ МИТА НА 120 ВИДА СТОКИ В ОТГОВОР НА НЕГОВАТА МИТНИЧЕСКА ПОЛИТИКА КЪМ ТЯХ.
  • 6 Ха де

    0 0 Отговор
    Те мексиканците са над 50 млн и в момента, от 300 млн население. И имат по повече от 3 деца. Дори да затворят границата, до 20 години ще са наполовина мексиканци, наполовина други раси.