Last news in Fakti

5 Април, 2018 17:04 2 505 22

Китай: Ще спечелим търговската война със САЩ

  • китай-
  • сащ-
  • война-
  • търговия

Пекин няма да се поддаде на натиск

Китай: Ще спечелим търговската война със САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Китай никога не се предава под външни заплахи и ще спечели търговската война със Съединените американски щати. Това се казва в съобщение, разпространено в китайските държавни медии, предаде „Ройтерс“.

Изявлението е направено на фона на повишеното напрежение между Вашингтон и Пекин, след като редица китайски стоки станаха мишена на американските власти.

Китайското посолство в САЩ подчерта, че желае да реши проблема чрез преговори. Властите в Пекин обаче предприемат по-твърда реторика. Вестникът на управляващата комунистическа партия пише, че отговорът Китай е бил яростен и решителен.

Китай отвърна на американските планове за наказателни вносни мита за китайски стоки, като обяви въвеждането на 25-процентни мита за ключови продукти, внасяни от Съединените американски щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хей

    9 28 Отговор
    Ще спечелят таратанци. Съотношението е 1:100 за китайския износ, така че ще имат 100 пъти повече загуби.

    Коментиран от #5, #8, #9

  • 2 hmhmhm

    33 4 Отговор
    Да но Китай произвежда и си пласира стоката в целия свят само за американците ще е по скъпа. Така че много много не ги боли.
  • 3 Гост

    24 3 Отговор
    Руснаците са ще се напълнят с китайски стоки, а китайците с руска газ,уран и оръжие :)))
  • 4 Цецо

    34 2 Отговор
    Създава се впечатление че САЩ постоянно искат да напакостят на всички.
  • 5 Ти пък..

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Хей":

    Ти китайците не ги мисли-те са цивилизация на 5 000 години и са си направили сметките-и гаранция, че са по-пресметливи от теб.
  • 6 Китаец

    24 5 Отговор
    Та Китай спечели войната преди да е започнала още. САЩ се самоизилират все повече и повече.
  • 7 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    20 4 Отговор
    Никой не се и съмнява УСПЕХ!
  • 8 kiro

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Хей":

    Ти от китайски телефон пишеш.
  • 9 НЕАДЕКВАТЕН СИ

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Хей":

    Преди няколко дни постнах данни за заблудени като теб.
    Пишеш АБСОЛУТНИ ГЛУПОСТИ! Ако си някой промит teen, закърмен с миналото от преди да си бил заченат - О.К., простено да ти е, ама ако си възрастен индивид си много изостанал.

    Пак:

    "Малко данни към 2016:

    Китай:
    Износ 2,06 трлн. $, от който към САЩ 19%
    Внос 1,32 трлн. $, от който от САЩ 10%

    САЩ:
    Износ 1,42 трлн. $, от който към Китай 8,1%
    Внос 2,21 трлн. $, от който от Китай 22%

    Предполагам и сам може да си отговориш в полза на кого е търговският баланс между двете страни и кой е в по-добра позиция."

    Та, КО РЕЧИ?! ;)

    П.С.
    Мога и да ти я поднеса разбита информацията по сектори на индустрията, държави, континенти, внос, износ..каквото се сетиш, но и сам може да си я намериш, стиха да ползваш компа за нещо различно от това да тролиш.
  • 10 onq s konq

    4 12 Отговор
    Лично мое мнение...нямащо нищо общо със русофилското:НИКОЯ СТРАНА НА СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕРИ НИТО СЪС АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА,НИТО СЪС ПОЛИТИЧЕСКОТО Й ВЛИЯНИЕ ПО СВЕТА ...тъй както е задлъжняла на макс!Колко трябва да е ДЕБИЛЕН ЧОВЕК че да си помисли,че за да отиде Тръмп на въпросното вдигане на митата,преди това е направен ПОДРОБЕН СУПЕРАНАЛИЗ НА СИТУАЦИЯТА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ИКОНОМИСТИ НА ПЛАНЕНАТА,,ПРЕЦЕНЕНИ СА ВСИЧКИ КИТАЙСКИ ХОДОВЕ И ВЕРОЯТНИ ЗАГУБИ ЗА ЩАТИТЕ И ...НАКРАЯ Е ВЗЕТО ПРО-ФОРМА РЕШЕНИЕГО ОТ ТРЪМП?А вие РУСКИ АНТИ-ЯНКИ ПАК СИ ПРИКАЗВАЙТЕ УМНОТИИ ОТ ФОЛКЛОРА НА ЧУКЧИТЕ,но ...какво ли друго може да се очаква от вас:)

    Коментиран от #16

  • 11 стоян

    1 10 Отговор
    Какво ще спечелят бе путинофили -като спрат да изнасят за най богатата държава Не разбрахте ли че там са парите и всички се борят за този пазар Какво да продават в бедната Русия освен детски играчки и домашни потреби или пък на гладните африканци

    Коментиран от #14, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Aham

    1 5 Отговор
    Китай пред 30г. Беше изостанала държава. Благодарение на американците (от което и те се възползваха разбира се) достигнаха това ниво, там се наляха мнооооого пари, докато тръгне колелото... Ясно е, че този който може да повдига, може и да поваля. Моята прогноза е, че америкосите ще спечелят. В крайна сметка Дончо иска равни права, не да се цака всичко американско, пък тяхната стока да минава е така. Между другото той опита вече година с преговори, но не се получиха нещата.
  • 14 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    Предположението, че ако не е САЩ е Русия показва колко ти е ограничен мирогледа! Да, там са парите - необезпечените, затова китайците където могат не търгуват в тях или ти е трудно да вденеш? ... а за останалите предположения на горните няколко поста - ако поживеем още 10-ина години ще стане ясно колко са били реалност.
  • 15 Лост

    7 0 Отговор
    Кви американци ви гонят вас!? Целия свят е инвестирал в Китай! Автогол си вкарва Тръмп. Автоембарго! Последен опит за предотвратяване на американския ФАЛИТ.
  • 16 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    За икономиката не си прав и точно повода за статията е доказателството. За влиянието си прав. Така е, но влиянието на САЩ е един пренатегнат ластик - едно, две ластичета да се скъсат и останалите няма да могат да издържат напрежението. Една Турция да напусне НАТО, една Германия да започне да си отстоява интересите, един Китай да наложи алтернативна международна валута и САЩ са история ... И дори няма да се налага някой да воюва - ще се разпадне от вътрешните си проблеми.

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Хомофоб

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Китай си купува вече петрола с петроюати. За тях петродолара е истария вече.
    Германия обаче е много по-зависима от САЩ, много повече от колкото ние. Тя може да лае, но не може да направи нищо срещу американската си "окупация".

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хомофоб":

    Германия всъщност прави, което е донякъде и притеснението на задокеанските господари. Намали страшно много процента на дълга в БВП, което говори за реално силна икономика, а не захранвана основно с печатането на необезпечени нови пари. Връщането на немското злато разпределено след войната също е в ход, а там притесненият бяха, че е възможно Германия да напусне еврозоната и да върне марката. И то силна марка, която да е конкурент на долара. В момента е топ дестинация за миграцията вътре в ЕС, като след Брекзита здраво измести ГБ.

    Икономически САЩ държат само 9% от износа на Германия и 6,3% от вноса. Така че пречките не са икономически, а от друго естество. Международните споразумения след ВСВ надали са неограничени времево и надали са по-дълги от 100 г. Или примерно американските бази на територията им. Не се знае обаче, дали германците не са вече узрели за една освободителна "война". Надали ще ги търпят много чужда окупация, стига да се почувстват достатъчно силни, а един договор с Турция може наклони много везната в тяхна полза в самото НАТО. Още повече, че без тях двете съюзът би се обезсмислил. А турското малцинство в Германия е повече от населението на България.
    Интересни 10-20 години предстоят.
  • 19 Голем смях

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    Сега в Русия ще отворят хиляди магазини-всичко по една рубла.Те китайските стоки стават само за това.Дори и ние българите предпочитаме нашата стока,а китайско е синоним на ниско качество и боклук.Но за Русия става.
  • 20 Голем смях

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Що за простотии.САЩ генерират 25 процента от БВП на целия свят.И то само с 4 процента от населението на земята.Какъв Китай,каква Турция ви гонят.Само преди 50 год. Япония беше окупирала великия Китай през ВСВ.Само малка Холандия има по-голям БВП от Турция.Все още Китай в сравнение с развитите държави е на първобитно ниво.Половината население живее в землянки и няма електричество.Каква алтернативна валута сънуваш.Може би конвертируема рубла или венецуелски боливар.А с Турция и без Турция Нато си е Нато.Всеки знае че НАТО са САЩ,Англия ,Франция,Германия ,Италия.Всичко останало с малки изключения е -барабар Петко с мъжете.И стига със смешката колко голяма била армията на Турция и колко е важна за Нато.Важни са САЩ и добре че е така.Ако не бяха САЩ, хаосът и войните в света нямаха да имат край.Бог да пази АМЕРИКА.

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    Да, така е понастоящем, но виж тренда за следващите 5-10 години. Изобщо не е радостен за САЩ. Влиянието им нито ще расте, нито ще се запази, а напротив - все повече ще намалява. Факторите за това са много.

    "Ако не бяха САЩ, хаосът и войните в света нямаха да имат край."

    За да не бъдеш голословен, дай пример на функционираща държава от 80-те години насам, в която се е намесила САЩ и която понастоящем да е в по-добро икономическо, политическо и културно състояние от преди намесата.

    Можеш ли? Защото почти всеки пишеш тук ще ти даде десетки обратни примери и то подкрепени с факти и цифри!

    Стъпките по които е поел Света ще го променят коренно следващите 20-30 години. Промяната ще бъде по-осезаема от бумът на азиатската икономика последните десетилетия.

    А да кажеш, че "Все още Китай в сравнение с развитите държави е на първобитно ниво", говори за тотална липса на адекватност.
    Само един пример ще ти дам:
    Провери програмата на Китайците за строеж на международни летища то 2020 г. и я сравни с наличните в САЩ!
    Рублата няма да е алтернативна едница, но Еврото може да е, стига да се освободи от зависимостта си от $. Другата единица ще е юана.

    "А с Турция и без Турция Нато си е Нато" .... може би Турция не е ГОЛЯМ фактор особено в района, който е основата на силата на долара, петролната му подкрепа и индиректно силата на НАТО? Или може, би Турция не е бента, възспиращ вълната, която ще промени коренно Европа?

    Последно повод за размисъл ти

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    ... Последно повод за размисъл ти давам:
    GDP на САЩ за 2016 е 18,5 трлн., но кореспонденцията със Света под формата на търговия е само 1,4 трлн. за износ и 2,2 трлн за внос.
    Май важността на тези 3% американци за останалата част от Света по-различна от 25 %, а? ... да не говорим, че американците печелят индиректно от всяка една транзакция в долари.

    В заключение ще те перефразирам:
    "Бод да пази ОТ Америка!" или нека го напиша по мои начин, щото не съм фен на егоистични лозунги от сорта"Бог да пази Кралицата":
    "Създателя да пази Живота на тази планета!", а ако е решил да остави хората, то те сами ще намерят место на Америка така, както намериха място на Кралицата!

    П.С.
    Всъщност знаеш ли, от къде тръгват воините в петролните страни? От отказа им да търгуват в $! Ако можеш се замисли дали би повторил пак това, с което започнах отговора на написаното от теб - "Ако не бяха САЩ, хаосът и войните в света нямаха да имат край."
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания