Last news in Fakti

2 Април, 2018 07:09 24 508 30

Китай с икономически чук за САЩ

  • китай-
  • мита-
  • сащ

Въвеждат се нови мита за американски стоки

Китай въвежда мита върху 128 американски стоки, съобщи РИА Новости.

Стъпката се разглежда като отговор на въведените мита от страна на сАШ. Те бяха насочени срешу вноса на алуминий и стомана.

Решението беше обявено от министерството на финансите на Китай. С 15% ще бъдат повишени митата за стоки, сред които плодове, а с 25% на хранителни продукти като свинското.

Отбелязва се, че Китай стои зад принципите на Световната търговска организация. Решените ще влезе в сила от 25 март.

Според Китай действията на САЩ нарушават търговските правила. за това се взимат
и ответни мерки.

Отбелязва се, че Пекин е готов да защитава своите интереси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    78 13 Отговор
    Много добре. пфуу откъде таа капка мозък в главата на тръмпи да свали митата за Европа. така ме е яд. Много добре щяха да се наредят нещата.
  • 2 Сотир

    143 18 Отговор
    САЩ все повече врагове си набира на международната сцена. Дали ще са политически американски безумия или икономически и военни-нещата за Вашингтон не отиват на добре. Това е само един от китайските шамари за Б.Дом. Макар че упорито се мълчи от "свободните медии" за инфото,че Китай търгува вече петрола само с юани -това е факт. Откакто юана влезе в кошницата на световните резервни валути,е изместил в световната търговия с 21 % активността на долара. Факта,че САЩ губи международната си тежест в икономически и политически план вече се вижда не само от експерти. А бъдещето на САЩ не е никак безоблачно-и то просто защото продължават да бленуват за световно господство-повтаряйки грешките на СССР ....
  • 3 RIDIK

    29 104 Отговор
    Браво бе, освен от футбол, чалга и шльокавица тия двамата разбират и от международни отношения, пък било то и икономически. И квалификации дават. Като направите първия си милион въшкарници такива, тогава можете да си отваряте човките. Жените си в къщи не можете да управлявате , давате акъл на САЩ и Китай. Ал. о о, смирете се. Започна страстната седмица.

    Коментиран от #5, #6, #15

  • 4 Гого

    88 14 Отговор
    Затягат се нещата около америка каквото повикало такова се обадило .До коментар 3 като не ти изнася изчезни от тук без да даваш квалификаций!

    Коментиран от #26

  • 5 гост

    64 14 Отговор

    До коментар #3 от "RIDIK":

    Ало 'милионерчето' я се събуди и иди да си измиеш очите ако има вода у вас. :))))
  • 6 tost

    62 9 Отговор

    До коментар #3 от "RIDIK":

    Eй каптан Америка ,готов си да продадеш майка си за шепа пробити долара.Господ какво е казал:

    Обичай ближния си ! Помисли малко преди да очерниш някого.
  • 7 Розалин

    54 2 Отговор
    Прочетеното тук в тази статия добавя поредното доказателство за неизбежен световен конфликт и невъзможност за съжителство на различните нации нито икономически, нито политически, нито етнически един с друг повече. Жалко за трудностите пред нашите Деца. . Дано се разминем с всичко това, не ми се ще. Не ми се ще, никак.
  • 8 Хасан

    7 19 Отговор
    Продължавай в същия дух, седи си пред екранчето добре те заслепява. Едно е сигурно.. Един турчин няма как да подкрепи ердоган. Ти за какъв се пишеш?

    Коментиран от #9

  • 9 Лекинко анално на запада

    26 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Хасане ти отдавна почина за всички тук като присъствие, никой не ти чете мненията, не ни пука за твоята позиция. По отношение на темата ти пък точно нямаш какво да кажеш. Изказвай се когато има за Еродаган и там за твоите хора от Турция.
  • 10 Bomar от базар бг е измамник

    28 2 Отговор
    Тоа па Хасане къде пише за турция тука у темата та пак за твойта турция говориш бе. Ти от сутрен до вечер майна само за турция друго не знаеш. Има я няма я, пак за нея говориш.
  • 11 333

    44 4 Отговор
    Америка я грози нова, голяма, икономическа криза. Или светът го чака нова война.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 ДДДДДД

    33 2 Отговор

    До коментар #11 от "333":

    За съжаление натам отиват нещата. Тръмпи ще докара голяма беля на половината свят
  • 13 Сокерес

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "333":

    И двете Брат и двете!
  • 14 Сокерес

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "333":

    И двете Брат и двете!
  • 15 гост

    29 2 Отговор

    До коментар #3 от "RIDIK":

    К'во бе? Настъпиха ти спонсорите ли? хахаха

    Хората мислят, интересуват се, разсъждават логично и ти дават факти, които лесно може да провериш (в каква валута търгуват петрола Китай и с кого). Не са от безмозъчните товари, които сляпо повтарят британската "истина" за Скрипал, без да могат да обяснят ЗАЩО!

    Ако можеш да обориш написаното от тях давай, ако ли не си безполезен.
  • 16 ghosy

    23 1 Отговор
    Как ще влязат в сила от 25 март.Трябва да пише влязоха.
  • 17 Соловей

    22 2 Отговор
    Браво на Китай. Все някой трябва да даде отпор на световните убийци САЩ.Тяхната агресия и наглост са безпределни.Светът не може да живее и ден спокойно,от мръсотиите на запада.Комплоти,насилие,заплахи,санкции,извиване на ръце,войни.ТОВА Е ВИЗИТКАТА НА ЗАПАДНИЯТ СВЯТ.
  • 18 Sman

    21 0 Отговор
    Кеф бой по ингилизите!
  • 19 Дръндьо

    3 16 Отговор
    Много неорентиран,заблуден народ има в България които не могат да разберат, че Китай и САЩ са от една страна, изцяло обвързани икономики и това са семейни проблеми с митата, нали на тая обвързаност Китай дължи своя възход, припомнете си какъв беше Китай когато със СССР правеха комунизма, от глад умираха в тая велика държава.

    Коментиран от #25, #30

  • 20 патриотъ

    24 0 Отговор
    Американския лешояд отива към залеза си и това бяха последните напъни ,но уви!Той,след като загуби силата на долара,ще се разпадне на десетки отделни регионални държавички и никога няма вече да има влияние върху историята на света,когото в истерията си да го владее,докара до трета световна война!!!Това ще бъде един неизбежен нещастен край на една държава,живееща охолно за сметка на другите,ограбвайки по-слабите чрез цветни революции и войни,с,насилие и агресия,присъща на чакала!!!
  • 21 Вазде шаресте

    6 1 Отговор
    Да, живеем в катуна...
  • 22 патриотъ

    21 1 Отговор
    Дръндьо,Китай от изостанала селскостопанска държава с помощта на СССР се превръща в индустриална и вследствие на това,което е в момента.Чети по-добре история и ще видиш кой е допринесъл за началния етап на развитие на Китай.Американците изнисоха всичките си производства там през 80-90 години с което съответно допринесоха за икономическия бум,но в момента екстренно изнасят производствата от там и ги местят.И за нещастие на американците,Китай са вече първа икономическа сила,което никак не устройва Америка,пък и започнаха да търгуват със собствената си валута,изолирайки долара и обричайки САЩ .Постепенно ще се съкращава търговията помежду им.Това не са семейни разправии а чиста търговска война,която ще се усилва,факт!
  • 23 fgnfgn

    6 0 Отговор
    Не чук, тесла е думата
  • 24 Дървен

    6 1 Отговор
    Когато си силен не си безсилен.
  • 25 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дръндьо":

    "Китай и САЩ са от една страна, изцяло обвързани икономики"

    Китайците бяха изцяло зависими от САЩ далеч преди момента, в който не станаха поне толкова силни, ако ли не и по-силни от САЩ, тоста преди доста години! Оттогава далеч не са толкова зависими от САЩ, колкото САЩ от тях.

    Малко данни към 2016:

    Китай:
    Износ 2,06 трлн. $, от който към САЩ 19%
    Внос 1,32 трлн. $, от който от САЩ 10%

    САЩ:
    Износ 1,42 трлн. $, от който към Китай 8,1%
    Внос 2,21 трлн. $, от който от Китай 22%

    Предполагам и сам може да си отговориш в полза на кого е търговският баланс между двете страни и кой е в по-добра позиция.

    Това, което Тръмп се мъчи да направи е да върне обратно живота на американската икономика, с който захраниха някога китайската. Проблемът е обаче, че евентуалната себестойност на продукта на американската икономика не е и няма да бъде конкурентен на китайският, тоест пазара за него ще е силно ограничен (митнически)основно вътрешен. САЩ фактически могат само да забавят, но не и да спрат загубата в световното лидерство. НЕ И БЕЗ ТРЕТА СВЕТОВНА, в която да са срещу Китай и евентуално да победят. Ако загубят обаче, сегашните господари (и тук не говоря само за САЩ, а основно за ФЕД, Световната Банка) губят абсолютно всичко, включително и ЕВРОПА, чиято политика в момента се диктува отвъд океана!

    ... та кой казваш е неоринтиран и заблуден? ;)
  • 26 ЙЙййййййййййййй

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    повече ййййййййййййййййййййй, много й шийк с това йййййййййййй шй знайш
  • 27 Бат Мишо

    5 1 Отговор
    война срещу Китай викаш ......
    неядренна ако имаш предвид ще е много интересна ,предвид колко народ може да мобилизира Китай - колкото населението на Европа ПЛЮС тва на Северна Америка ЗАЕДНО
    и кът нагазят из безкрайния Китай ще са на 50 км от Русия
    коят ще седи и ще гледа БАС ФАЩАМ
    е най много да открият кой е начукалкал манерките на Япония в Манджурия при предното нападение над Китай

    Коментиран от #28

  • 28 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бат Мишо":

    Уви, война!

    Силно се съмнявам кучето да е стигнало такъв стадий на развитие, в който да съумее да предвиди последиците за себе си, да не е егоист и даде кокала без бой. Ядрената сила е изкушение, което в ръцете на губещият е прекалено опасно. Използването му по-скоро обезсмисля започването на войната от една страна, от друга неизползването му отлага недопостимо много във времето края и донякъде предугажда финала. Накрая хиените може да се хранят с изтощените трупове на биещите се лъвовете.

    И докато военната заплаха между САЩ и Русия е по-скоро в патова ситуация от гледна точка последиците за Света и донякъде е регионално локализирана, то икономическата заплаха от Китай е глобален, необратим процес на загуба на позиции от страна на американците.

    Ще проявят ли разум губещите?

    Коментиран от #29

  • 29 гончо

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Ами да, ще напечатат още долари!
  • 30 Ку Ку

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дръндьо":

    Кога Китай са правили комунизъм със СССР ? Някой родил се в зората на демокрацията чете лекции по международна история СМЯХ 😤
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания