Last news in Fakti

7 Април, 2018 11:11 4 366 23

Схемата, по която Русия изпраща наемници в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • наемници

Едва ли някой, който се следи ситуацията в Сирия не е чувал за частната военна компания „Вагнер”. Какъв е каналът, по който тя изпраща руснаци да се бият в размирната зона показва специално разследване на агенция Reuters. В продължение на няколко месеца журналистите са наблюдавали летище „Платов“ в Ростов на Дон и постоянно са следили полетите в реално време, използвайки обществено достъпни данни, каквито предоставя платформата Flightradar24.com. Направените от тях изводи са, че съществува канал, по който се прехвърлят военно обучени лица от Русия в Сирия. Също така има и данни за техния брой от началото на 2017 г. до днес. Самолетите винаги пристигат през нощта и излитат рано сутрин, когато на летището няма пътници.

Ето и част от разследването на Reuters:

„Зимна нощ на летище „Платов“, разположено на 30 километра от Ростов на Дон. В аерогарата влизат стотина здрави мъжаги, част от тях облечена в камуфлажни дрехи, други в анцузи. Те се отправят към една от регистрациите за полети. Летището е пусто, няма обявени полети, нито пристигащи, на таблото на въпросната регистрация също няма обявен полет. На полосата за излитане вече чака самолет А320 на частната сирийска авиокомпания Cham Wings. Мъжете на регистрацията бързат, не говорят с никого. От пристигналия от Сирия самолет слизат 30 души, със загорели от силно слънце лица и без много суетене се отправят към очакващ ги автобус. В ръцете си носят торбички, на които се вижда логото на летището в Дамаск. За 14 месеца репортерите на агенцията са регистрирали 51 полета на самолетите на сирийската авиокомпания, като използваните А320 возят по 180 души. Неофициални данни сочат, че за първите осем месеца на 2017 г. загубите в жива сила на Вагнеровите наемници са били около 40 души.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    90 16 Отговор
    Защо не покажете схемата по която САЩ обучава терористи и тероризира цял свят?
    🐑 тевтикова с усмивка като варена глава!

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Гост

    43 9 Отговор
    A black water?????Те как ги изпращат?
  • 3 Наблюдател

    14 61 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Щото няма такава схема, товарищ !

    Коментиран от #6, #19

  • 4 На Сащ не им трябва

    65 8 Отговор
    схема. Те просто пристигат с цялата си военна мощ и започват да въвеждат демокрацията. Като избият достатъчно местни жители и сложат ръка на петрола, си отиват и обявяват държавата за демократизирана. Справка Ирак.

    Коментиран от #20

  • 5 АРМИЯ

    16 3 Отговор
    Хората няколко филма направиха за героите си в Либия Ирак и къде ли още не.
  • 6 ДА ЗЕМИШ ДА СИ ФЪРЛИШ ОЧИЛАТА

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    И ДА СИ ГИ СМЕНИШ С ТЕЛЕСКОП
  • 7 Рублите не миришат

    9 23 Отговор
    Колко ,колко ??? 40 души ???

    Ти да видиш ! Ние доматите с колците ги ядем.
    Те само на 7.02 са загубили около 400 или повече.
  • 8 Прометей

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Да бе, THAT IS THE GOOOOD QUEISTION......

    Да кажа за ОТГЛЕЖДАНЕТО и ЗАХЛЕБВАНЕТО....на ИДИЛ(ДАЕШ)....

    И за разрушаването и превръщането на много държави в......пустини и бедствени региони в под маската на.....“демократизиране“...

    Мръсна краварска сган......скоро ще си намерят майстора...
  • 9 само истината

    13 1 Отговор
    Вагнер набират доброволци -съвсем сериозно. Изискванията са добро здраве и владеене на руски -средно ниво.
    Заплащането е 1500 долара + бонуси.
  • 10 само истината

    7 2 Отговор
    И още - военната подготовка също е към задължителните изисквания.
    Желателно е да има и специалност - примерно сапьор или други.

    Има обезщетение при смъртен случай - то е в размер на 3 000 000 рубли.5000 долара Но хора вътре в нещата казват, че обикновено фирмата прави всичко възможно да не го изплати. По рано обезщетението е било 5 милиона, но сега е намалено.
  • 11 Рубладжийче

    7 14 Отговор
    А схемата за връщане я знаем отдавна - като ГРУЗ 200 на борда на товарен самолет, а от там в хладилните камери в Ростов на Дон и по местоназначение.
  • 12 Иванов

    10 14 Отговор
    Спомнете си как москалите пожертваха 700 ихтамнет, за да манипулират руското обществено мнение срещу кюрдите и да оставят турските танкове да избият над 10 хилади курди в Африн, въоръжени само с автомати. Бог да прости русначетата и да мъздовъздаде на Путин! Пфу!

    Коментиран от #13

  • 13 Много си прост бе галош

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "Иванов":

    Иваноффф ха ха
  • 14 Иванов

    6 17 Отговор
    Цървуле аз съм потомствен Дворянин, а ти си една москалска маймуна, от най- простите!

    Коментиран от #16, #21

  • 15 Чорт

    11 2 Отговор
    Тея ройтерса са една агенция ....👎
  • 16 Сибирь

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    Че някой да твърди ,че не си Дворяниин?! До вчера лаеше на двора :)
  • 17 Kcaniba

    12 4 Отговор
    схема за изпращане от силите на фащ и цру на милиони бради и чалми в идил, а след това в Европа няма.....
    Дейбаилицемерните ви статийки платенки!!!!
  • 18 румен стоянов

    7 0 Отговор
    ХА-ХА-ХА...
    .
    Преди да чуем за ЧВК - "Вагнер", чувахме за американската "Блек уотър", прекръстена на "Академи", която превзе "Сръбска краина" и която само в Ирак имаше 100 000 частни бойци..., с част от които основаха "ИДИЛ...!!! Днес същите юнаци създадоха 50 000 армия наречена "Сили за самоотбрана на Сирия"... и чакаме да видим "бабаитлъка им"...
    .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Голем смях

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "На Сащ не им трябва":

    Сигурно си забравил ,че Ирак нападна Кувейт и след като не се изтегли изяде дървото.Или може би САЩ първо са накарали Саддам да нападне ,а после го наритаха в ...И може би не знаеш,че САЩ вече са НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА НЕФТ,ИЗПРЕВАРВАЙКИ РОССИЯ.

    Коментиран от #23

  • 21 Голем смях

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    И като си дворянин сигурно акаш на двора..прав акаш.И акото ти в целофан обвито.Ех ,да бях и аз дворянин,а съм прост българин-родолюбец.
  • 22 ЗАДУНАЙСКИ РОБ ДО ГРОБ

    2 7 Отговор
    В ОКУПИРАНИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ НА ПУТЬО СИРИЙСКИ ТЕРИТОРИИ НАСЕЛЕНИЕТО ПЕЕ И ТАНЦУВА,РАДВА СЕ,ЧЕ Е ОЖИВЯЛО ИЗПОД РУСКИЯ БОТУШ,КОЕТО СИ Е ЦЯЛО ЧУДО. ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ДИВЕРСИОННИ СИЛИ НА ПУТЬО АКТИВНО ПРОВЕЖДАТ ОПЕРАЦИИ ЗА СПАСЯВАНЕ НА ПАРТИИНОСЛАВНИТЕ МЮСОЛМАНИ,КОИТО ПУТЬО СИСТЕМНО ДОКАРВА ОТ ОБШИРНИТЕ СИ КОЛОНИИ И КОИТО СТЪПВАЙКИ НА СИРИИСКА ЗЕМЯ ПУТЬО БЕЗОЧЛИВО НАРИЧА СИРИЙЦИ. ПУТЬО АКБАР КРЕЩЯТ "СИРИЙСКИТЕ ПАТРИОТИ" НА РУСКИТЕ ИДИОТИ...
  • 23 jfoxfk

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    Четете малко история. Полезно е. И ще видите, че каквото правят руснаците такова правят и САЩ. Само дето едните са демократи а другите не. Навремето преди много години руснаците "демократизираха" /просто изпозвам новата терминология/ Полша, Чехословакия, Мозамбик и др. А САЩ - Виетнам, Корея, Гренада, Никарагуа, Ирак, Либия, Югославия и др.. После Русия се научи да "демократизира" по ... разумно. В Афганистан и Сирия влязоха след покана на "демократично" избрано правителство. В Крим - след референдум. И сега същото - набират "доброзорно", "тайно" наемици. А явно само инструктори. А САЩ го правят като слон в стъкларски магазин. Но не там ми е болката. Силния винаги има "право". Яд ме е на РАЗЛИЧНИТЕ АРШИНИ. Вижте "Ройтерс". Къде са му камерите на американските летища? Явно "нямат пари", да покажат американските войници, дето цял сват знае, че са там?. Защо за едните да МОЖЕ всичко, дори бомбите, са "демократични" и представете си /?!?!/ те убиват само лошите /цивилни жертви?! ама как може да си го помислите?!/, а за другите НЕ МОЖЕ?