Last news in Fakti

7 Април, 2018 14:46 3 270 10

Обстрелват центъра на Дамаск (ВИДЕО)

  • сирия-
  • дамаск-
  • обстрел
Обстрелват центъра на Дамаск (ВИДЕО) - 1
Снимка: АР/БТА

Пет души са убити, а 30 – ранени след ракетен обстрел около Омаядската джамия в центъра на Дамаск. Сред загиналите има и едно дете, съобщава агенция SANA. „Снарядът се взриви в близост до бившото представително на „РИА Новости” в сирийската столица, както и още няколко ракети на площад „Омаяд”, съобщава сътрудник на агенцията.

По думите на сирийски военни, обстрелът се извършва от бойци на радикалната групировка „Джейш ал Ислам” от град Дума в Източна Гута. В петък вечерта същите откриха огън по хуманитарен конвой към центъра на Дамаск и покрайнините на сирийската столица.

Благодарение на постигнато по-рано споразумение под контрола на военна полиция на Русия и Сирия от град Дума са изведени всички бойци на групировката „Фейлак ар Рахман” и техните семейства.

В петък източници на службата за безопасност на Сирия съобщиха за готовност за постигане на окончателно споразумение между сирийската армия и бойците под гаранцията на Русия. Обстрелването на центъра на Дамаск обаче слага край на споразумението, което доведе до началото на наземна операция от страна на правителствените войски в цел ликвидирането на терористите и освобождаване на пленниците и гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    41 6 Отговор
    Отрочетата на саш пак избиват невинни цивилни в Сирия. Незнам дали някой се съмнява,че терорист номер едно са краварите от USA.

    Коментиран от #2

  • 2 Fen

    37 5 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Без съмнение, ФАЩ са избили повече хора, и са донесли повече нещастия, от Хитлер и Сталин заедно.

    Коментиран от #6

  • 3 стоян георгиев

    4 43 Отговор
    тва си е асадиска работа.подучени от руснаците вдето го правиха същото в донбас.един снаряд по врага един по своите за да има разбирателство.после се държат разпалени речи на погребението на убитите ,типично по съветски и с цел пълно промиване на мозъка!

    Коментиран от #7, #10

  • 4 ПЕЕВ

    23 2 Отговор
    ТОЧНО ТОВА ЧАКАХА РУСНАЦИТЕ.СЕГА ЩЕ ЗАСИПЯТ -ДУМА.
  • 5 гробар

    24 0 Отговор
    Ааа не бойте се това са демократични бомби от СДС.
  • 6 Христо

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "Fen":

    Не може "демокрация номер едно" да убива хора. Убиват да кажем руснаците, при Големия брат САЩ се нарича, косвени жертви. Такива, които сами са се наврели между шамарите.
  • 7 Д'мин

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Възможно е да си третиран с ДДТ през ембрионалното си развитие.
  • 8 Гостът

    25 0 Отговор
    Сега като ги запукат асадовците и руснаците,ще видите как ще ревнат САЩ и европедалските лицемери.
  • 9 BBC fake news

    6 0 Отговор
    Точно това ще бъде подминато с мълчание от BBC и CNN. Те така лъжат англичаните. С подборката лъжат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.