Last news in Fakti

7 Април, 2018 13:15 1 570 18

Пучдемон мислил да бяга в Русия

  • пучдемон-
  • германия-
  • русия-
  • бягство
Пучдемон мислил да бяга в Русия - 1
Снимка: АР/БТА

Бившият премиер на Каталуния Корлос Пучдемон е обмислял възможността да замине за Русия преди да бъде арестуван на 25 март в Германия, съобщава вестник El Mundo, позовавайки се на лице, което се заминава с разследването.

На 22 март политикът пристигна със самолет във Финландия, но по време на престоя му в Хелзинки Върховният съд на Испания отново издаде европейска заповед за задържането на експремиера на Каталуния. Тогава, по информация на вестника, Пучдемон е имал два варианта: Да замине за Русия, която граничи с Финландия или да отиде в Стокхолм, както е и направил.

На 24 март Пучдемон беше в шведската столица. След това планира да отиде до Белгия през Дания и Германия. Влизайки във ФРГ обаче той беше задържан. В Испания политикът е обвинен в подстрекаването на бунт в опита си да създаде независима Каталуния.

Пучдемон беше освободен от германските власти срещу гаранция от 75 000 EUR. Според германските съдии вината по всички обвинения за преврат от страна на Пучдемон не могат да бъдат доказани, но остават обвиненията за „присвояване на държавни средства”. Бившият премиер на Каталуния няма право да напуска територията на ФРГ без разрешението на Главния прокурор на страната Шлезвиг Голдщайн, който води делото. Пучдемон е длъжен един път седмично да се явява в полицията, а също така трябва да съобщава и за промяна на местонахождението си на територията на Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 релито е такова

    31 11 Отговор
    Колкото и да звучи парадоксално-днес Русия е единствената свободна и демократична държава.Въпреки стереотипите които ни се налагат от медиите по повод Русия.

    Коментиран от #6

  • 2 ха ха

    12 5 Отговор
    Ами там му е мястото
  • 3 АААААА

    18 10 Отговор
    Нищо чудно дългите ръце на Кремъл да са организирали, чрез Пучдемон разделянето на Испания !

    Коментиран от #4, #7

  • 4 а стига бе

    15 10 Отговор

    До коментар #3 от "АААААА":

    Ало...Каталуния иска референдум от многоооо години...И сега,понеже в Европа и Брюксел са меки китки-Пучдемон използва момента да направи референдума.И защо след като каталунците масово гласуваха за отделяне ,беше потъпкано правото им на избор..В правилата на ООН е записано-"всеки един народ има право на самоопределяне"...Къде е прословутата демокрация?
  • 5 Иванов

    8 15 Отговор
    ПУЧ демон удари дъното! Оказа се руски агент.
  • 6 Киро

    5 20 Отговор

    До коментар #1 от "релито е такова":

    Това е така защото в Русия няма закони.Иначе около 60 процента от руснаците ядат само картофи и едвам свързват двата края.Заплатите са по-ниски и от в България.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 хаааха уникален си

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "АААААА":

    Да..дааа.Те и марсиянците ако дойдат,пак Кремъл ще е виновен.Абе как така ви промиха толкова яко мозъците?
  • 8 дамммм

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Кире,то затова ли ги гледах как поръчват в Египед и ядът-то от глад било хаахаааааа

    Коментиран от #10

  • 9 Знайко

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Така си мислиш само. И руснаци познавам и българи живеещи там. Ако ядяха картофи щяха ли да преизбират президента си с такъв резултат. Само глупавия Ганьо преизбира някой ,който го е довел до дъното и отвъд.
  • 10 ха ха

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "дамммм":

    В чужбина ходят 10% а останалите, ядат само картофи и едвам свързват двата края.Заплатите са по-ниски и от в България.

    Коментиран от #11

  • 11 А колко са българите

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха":

    ходили в чужбина? Надали имат 10%. А колко са българите които живуркат и едва свързват 2та края? 70% от населението? Айде си оправете първо вашия двор преди да гледате този на съседа... Бедняци...

    Коментиран от #13

  • 12 Киро

    4 5 Отговор
    Там изборите не зависят от народа, корупцията там е огромна.
  • 13 Киро

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "А колко са българите":

    Един милион на живо не си виждал ама тука се правиш.
  • 14 Рубладжийче

    6 6 Отговор
    Всички боклуци се спасяват в Русия.
  • 15 котката на Скрипал

    5 0 Отговор
    И аз мислих да бягам в Русия ама ме кремираха.
  • 16 ХИ хи

    3 0 Отговор
    Ако трябва да се спасиш от демокрацията то това е само в Русия.Ба си и демокрацията.
  • 17 jfoxfk

    0 0 Отговор
    Лицемерието и двойните аршини на западните политици вече минават всякакви граници ... Докога една нация или държава ще се разглежда като демократична по критерия ... колко изпълнява нареждания от англо-американско-еврейската общност. И колко нейните политици са склонни поне веднъж да отговорят "НЕ"? Вместо ония две думи: "yes sir". И ако някой иска да се отдели от тази култура, то той автоматически е недемократична? Ами в Каталуния на референдум 90% искат отделяне. Значи автоматично референдума е незаконен. При същите условия като Каталуния, гражданите на Крим гласуват а референдума е ... незаконен. Виж обаче, когато послушковците в парламента (?!? без референдум на суверена) на Косово гласуват за независимост всичко е демократично, а другите послушковци признават "свободно и независимо" Косово. Щото така е казал големият брат ... Яд ме е за аршина. Значи само послушковците са демократи, а останалите получават ... демократични бомби или ги тикват в затвора.
  • 18 Огнян Пеев

    0 0 Отговор
    Къде другаде ако не при този който му плаща?!