Last news in Fakti

10 Април, 2018 17:28 2 705 31

Тръмп: Ще отговорим със сила!

  • сирия-
  • сащ-
  • сила-
  • доналд тръмп-
  • отговор-
  • химическа атака

Американците няма да стоят безучастно

Тръмп: Ще отговорим със сила! - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че администрацията му ще съобщи „след свършен факт“ как е решила да реагира на възможното химическо нападение в покрайнините на сирийската столица, предаде „Гласът на Америка“.

„Ще посрещнем това и то със сила“, заяви Тръмп преди среща с високопоставени военни от САЩ. Той подчерта, че е по силата на Щатите да спрат зверствата като предполагаемото химическо нападение в сирийския град Дума край Дамаск, при което загинаха десетки.

„Имаме много опции, военно“, допълни президентът, без да дава повече подробности. Миналата година той нареди ракетни удари по сирийска база като реакция срещу друга химическа атака, при която в епицентъра на трагедията беше отново мирно население.

Сирия е в гражданска война от 2011 година насам. Режимът на Башар Асад и западната коалиция си отравят взаимни обвинения за цивилни жертви. Асад и най-близкият съюзник на режима в лицето на Русия отричат за химическата атака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ-5

    48 2 Отговор
    Ким още ти се смее и Асад също ще ти се хили обаче

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЧебуРашка

    2 28 Отговор

    До коментар #1 от "iQ-5":

    Ама колко точно си определил ай кюто!Не знам кой на кого се смее но утре някой ще реве.

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Onq s konq

    28 7 Отговор
    Защо си мисля че някой ще се наиграе много скоро , ми и други по-край тях ще изядем дедовия ? Тия неразбраха ли че светът няма още дълго до ги търпи , друга песен ще запеят скоро щом почнат да получават ракети без да могат да ги свалят

    Коментиран от #6

  • 5 iQ-5

    25 3 Отговор

    До коментар #3 от "ЧебуРашка":

    Да ще реве щото ще има потънали корабчета и то няколко и ще ореве ООНЕТОоооо
  • 6 ссдд

    4 32 Отговор

    До коментар #4 от "Onq s konq":

    Ти не разбрал ли ,че РУсия няма да посмее нищо да направи ,камо ли да се опълчи на САЩ ? Стига си си въртял мантрите.

    Коментиран от #8

  • 7 Киркор

    23 1 Отговор
    Тоя като си няма работа почне да заплашва от скука е така колко да е в светлината на прожекторите комплексар абсолютен
  • 8 Боен Хуйййй

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "ссдд":

    Сигурен ли си ?
  • 9 Румяна Костова

    33 4 Отговор
    Спри се ,Дончо,докато е време! Вече си почнал икономическа война с Китай.Ако си стратег от класа няма да водиш в едно и също време война и с Китай и с Русия.

    Коментиран от #12, #16, #20

  • 10 Onq s konq

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЧебуРашка":

    Виждам че си много интелигентен тип , самото Чебурашка говори много за тебе , анализ на фундаменталната психо индукция базирана на солидни аргументи - сериозни отклонения на морално и сексуално ниво се забелязва на първо четене ...

    Коментиран от #14, #18

  • 11 Уууууу,

    19 2 Отговор
    Май....та ви - изроди! Да не стане - с вашите камъни,по вашите глави....Не спряхте с мръсотиите и провокациите си. Явно с тях се подържате живи...
  • 12 Onq s konq

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    С радост забелязвам че дамите името по голям афинитет към истината и реално време! Поздрав !!!

    Коментиран от #15, #28

  • 13 Румяна Костова

    6 4 Отговор
    А баба Ванга ни предупреди за войната в Сирия.,,А победителят ще се окаже не този,,-казала тя.Този,онзи,да ни беше пошушнала кой ще е само на нас,българите!А може и руснаците да знаят,те много я тачеха, цялото им Политбюро се извървя при нея.
  • 14 Konq s onq

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Onq s konq":

    IQ 5!
  • 15 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Onq s konq":

    Особено реално време имам,да,каквото и да сте искали да кажете.Поздрав!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ivan4o

    13 2 Отговор
    незнам но този път Путин бая бой ше тегли на тея амита
  • 18 ЛЕСЛИКАРУЧКА

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Onq s konq":

    Кон браво бе, гледам минал си на правилната страна.

    Коментиран от #19

  • 19 Трол

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЛЕСЛИКАРУЧКА":

    Тцъ този е с главна буква, оня е с малка.

    Коментиран от #23

  • 20 ссдд

    1 19 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Опитала си се да напишеш нещо ,ама е далеч от реалността.САЩ не са в икономическа война с Китай ,а във влошено положение заради временния престой на Тръмп.САЩ и Китай са най-важните търговски партнъори помежду си.От друга страна икономическа война между САЩ и Русия неможе да има ,по простата причина ,че руската икономика може да бъде съсипана за отрицателно време ,ако САЩ реши ,да се захване с тях.Другия вариант е да говориш и за военни конфликти ,което пак е нещо което САЩ може да си го позволи.САЩ може да води 10 войни едновременно в продължение на 2 години,докато Русия неможе да си позволи да води дори една война за период по-голям от месец срещу суперсила като САЩ,защото ще фалират на момента ,народа им ще умре от глад .а и също така ,нямат възможността да снабдяват постоянно войската си с ресурси.

    Коментиран от #25

  • 21 Румяна Костова

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Тръмп ще има неприятности и с бизнесмените,които разчитат на пари за строителство,инфраструктури,туризъм.А войната ще дръпне много пари.Къде останаха обещанията му,че ще се съсредоточи да развива икономически Америка?Нали заради тази му програма гласува средната бяла класа за него.А не му е дала пълномощия са спасява предполагаеми жертви на предполагаема химическа атака.Търговията бъде последна грижа на жълтия перчем.
  • 22 кравешки изпражнения

    10 2 Отговор
    Искате Сирия, ама ще се хванете за палците!
  • 23 ЛЕСЛИКАРУЧКА

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Трол":

    Кой бе оня лудия ли?
  • 24 Иванов

    0 7 Отговор
    Има решение, сирийците агенти на Мосад да установят точното местоположение на Асад. След това спътник с Жезлите на Бога да прелети над точката и да освободи един прът. Руското пво няма и да усети, как Башар ще литне при девиците.
  • 25 Are ve

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "ссдд":

    Ама ти за какви 2години-10години говориш бе пич,тва да не са ти лъкове мечове,арбалети и ровове с крокодили?Ти си прекалил с ”Парацетамола” хахха
    Та те медиите няма да имат времето да го оповестят това че ”Началото на Края” е започнало!
    ...ща има размяна на удари с конвенционално/леко оръжие ако не разбираш/ и след час най-много ще се почнат с ,”Мръсното оръжие” което ще превърне планетата в стопилка!
  • 26 руснака

    4 0 Отговор
    Единствения заБАВЕН президент на планетата
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #12 от "Onq s konq":

    Предполагам говориш за "русофилките", щото положението при вашите е ТРАГИЧНО!

    П.С.
    Почти винаги слагам ПЛЮСЧЕ на постовете за Румяна.
  • 29 Име (като гост)

    6 0 Отговор
    Толкова трилиони долари наливани в армия всяка година и голямата причина за използването на тази машина са няколко отровени в Сирия. Къде бяха 1994 година, когато в Руанда от генуцид загинаха 1 милион души? Техните части се изнизаха. Хибридната война е патент на САЩ.
  • 30 оскар

    8 0 Отговор
    Асад няма никога да разреши сирийски газ за говедарите, а и
    кюрдите няма да позволят през земите им да минават катарски тръби за САЩ, с газ от Сирия за Европа. Няма химическа атака.
    Как са се изтеглили около 40 хил. бунтовници със семействата си от Дума? Преди 1 година пак е имало подобна "химическа" провокация. Това е поредната провокация на говедарите, които сами се натрапават навсюкъде, където се опитват да крадат. Защо има 20 бази на говедарите по границата на Русия и само 2 руски бази в Сирия. Асад е поканил руснаци, не кравари в страната му?! Тръмп е продавал неуспешно, разбира се, пържоли по 200-100 дол., руска водка, която пак не е купувана. Най-осъжданият президент на САЩ, за 14 мес. уволнил най-много служители. Има ли нешо, което не е съсипал?! Все пак най-много пари от дълга краварите дължат на Китай, Япония, Ирландия, т. н. Да се надяваме, че говедарските ястреби не са загубили съвсем разума си. Русия може да унищожи САЩ, но знае най-добре колко скъпи жертви е дал СССР... Все пак Путин предупреди, че Русия ще използва ядрено оръжие, ако бъде нападната, отговорът на руснаците ще бъде заплашителен, при провокация или спекулация от САЩ...
  • 31 патриотъ

    5 0 Отговор
    Дони,братчед,не се напъвай толкова,че си вече на възраст,да не ти стане нещо,да не се наакаш случайно!Що не идеш да чукнеш жената или някоя и друга курвичка,ами се занимаваш с неща,дето не разбираш!И кого мислиш,че ще уплашиш с тая перука,ай ходи на боулинг!