Last news in Fakti

17 Април, 2018 10:45 5 575 34

Тръмп: Сирия не е свалила нито една наша ракета (ВИДЕО)

  • доналд тръмп-
  • сирия-
  • ракета-
  • сащ

Президентът на САЩ опроверга твърденията на Русия, че Сирия е прихванала поне 71% от ракетите

Тръмп: Сирия не е свалила нито една наша ракета (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Сирия не е свалила нито една ракета в събота. Това заяви американският президент Доналд Тръмп на кръгла маса във Флорида, предаде АР.

Така той опроверга твърденията на Русия, че Сирия е прихванала поне 71% от ракетите. Това твърдение е било направено от Игор Конашенков, говорител на руското военно министерство. Според него ПВО на Сирия е показало почти 100-процентова ефективност.

Ударите бяха извършени заради химическата атака по-рано в сирийския град Дума, при която загинаха 50 души, а стотици други бяха ранени.

Тръмп: Сирия не е свалила нито една наша ракета (ВИДЕО)

За нея Западът обвини Дамаск.

Междувременно, от ОЗХО обявиха, че за пореден ден инспекторите им не са допуснати в сирийския град Дума, за да проведат разследване. Сирийски и руски военни са ги спрели от съображения за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    11 10 Отговор
    империята на злото вече сто пъти каза - шербет!!!
    .....
  • 2 СССРБАРЕТА

    54 19 Отговор
    Тези 30 сек и три взрива ги гледаме вече четири дни на въпросните три празни згради край Дамаск!!! Къде са останалите 102 ракети?

    Коментиран от #4

  • 3 Русия ли

    21 35 Отговор
    Страната на лъжите.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иванов

    25 49 Отговор
    Сега ще ви кажа колко ракети са прихванали сирийците. Една с рязана бойна глава на Нетаняху, със сигурност. Значи 70%+0%/2=35% и като умножите 120 ракети х35%= 42 ракети са свалени и 78 са поразили целите, плюс минус 3% стандартна грешка. А, че руснаците лъжат като дърти ц... лъжат! Друго освен лъжата не им остана.

    Коментиран от #11

  • 6 СССРБАРЕТА

    27 9 Отговор
    Само трима ранени Тръмп засрами се!!! Всички знаем че с Путин се договорихте нали за това блокираш нови санкции срещу Русия!!!
  • 7 Левски

    29 12 Отговор
    А краварите колко Северно Корейски ракети свалиха?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ВЪПРОС

    34 10 Отговор
    Защо ми изтрихте поста с видеото от Тубата--4 бр...-там имаше снимано как сирийците сбиват американски ракети...Не е честно това.
  • 10 jfoxfk

    38 9 Отговор
    След като гледах видеоклипа от 25-тата секунда и нататък, гледам една съвсем здрава ограда без дори следи от шрапнели, вижда се и една НЕПОКЪТНАТА палма. "Приемам безусловно" твърдението на президентът Тръмп. ЩОМ ТОЙ КАЗВА НЯМА ПРИХВАНАТИ, ЗНАЧИ Е ТАКА. Нали е най-осведоменият човек! НО! Направих малка справка. 102 ракети по близо 0,5 тона взривно вещество всяка, означава 50 ТОНА експлозиви. При това в ракетите никой не използва ТНТ, а далеч по-мощни вещества. В тротилов еквивален това е поне 4 пъти повече или минимум 200 ТОНА ТНТ. Е просто питам: как ще се запази здрава оградата? НО! Когато гледахме истинско поражение на целите в Ирак през 90-те години ни показваха кръстче и поражението на целта. Та технологиите на заснемане нима сега са по-лоши от тези 30 год по-рано?! Къде е кръстчето? Къде е експлозията? Ами при експлозиите от 1991 /ако помня добре/ камък върху камък не оставаше. А тук цяла ограда при това непокътната?! Та г-да от медиите, бихте ли разяснили кога лъгахте - тогава или сега. И защо заблуждавате дори собственият си президент?!

    Коментиран от #14

  • 11 Свалиха рапторче

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Много компетентно.
    Изпрати си потурите и ела да правиш анализи

    Коментиран от #19

  • 12 ссср

    15 9 Отговор
    доналдчо, жестоко се лъжеш човече....
  • 13 танкист

    24 8 Отговор
    Тия САЩисаните найстина живеят в някакъв виртуален свят. Така ще говори Тръмби, срамът е голям . Да ти свалят попти всичките много модерни и иьключително умни ракети с антикварни ракети от съветското време си е огромен срам, реьил, обида.
  • 14 Шляхтиц

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "jfoxfk":

    Моите поздравления и почитания към Вас. Шляхтиц.
  • 15 Morgoth

    18 4 Отговор
    Последно ракетите май бяха намалени на 70, което ще рече по 23 ракети на обект. Нито сирийци, нито американци казаха, че има ракети паднали извън целите, значи можем да вярваме, че всичко което не е свалено е ударило точно.
    Та сега след 23 ракети всяка с по 450кг конвенционална бойна глава дали тази сграда щеше да изглежда разрушена или там нямаше да може да се познае изобщо че е имало сграда?
    Тръмп май послъгва мощно :)
  • 16 STX Net

    11 7 Отговор
    Важното е, че днес сирийските ПВО свалиха няколко въображаеми ракети, благодарение на безаналоговите технологии...
  • 17 Левски

    12 4 Отговор
    сега ги преброих отново 3 възрИва на почти едно и също място!!! това вече май го гледахме многократно по всички телевизии ,няма ли нещо друго? Айде поне в Холивуд да изфабрикуват някакви разрушения!!! Че така Това изглежда голям резил! Не мога да повярвам даже че 34 ракети са направили толкова малко поражения! Просто не ми се вярва!!!
  • 18 Да да

    3 8 Отговор
    Вие от къде знаете какви са ракетите,с колко експлозив са и как разрушават! Има ли случайно различни по големина ракети! Има ли с различни бойни глави!Кое е по- прецизно- ракета съборила сградата към която е насочена или такава бутнала квартала в съседство! Стреляно е с ракети въздух-земя ! Защо не са свалили самолетите!
  • 19 Иванов

    8 13 Отговор

    До коментар #11 от "Свалиха рапторче":

    Русолизецо, освен анализи правя и много точни прогнози! А най- важната е, че ерата Путин вече свърши и никакви пластики и ботокси, както и писане в ФБ няма да я съживят отново!

    Коментиран от #31, #34

  • 20 раптър

    16 2 Отговор
    По официална информация в западни медии , по Сирия са изстреляни 103 ракети. Пак от същите официални източници, атакувани са три цели- в Дамаск "научно-изследователски център", и два "склада за химическо оръжие" , мисля в град Дума. Питам българската Сороспи@ска общност , на ясла при Сорос?
    1. Ако няма свалени ракети средно по 34 ракети трябва да с а поразили всеки един обект!Знае ли Сороспия българска какъв тротилов еквивалент има всяка една ракета и какво би се случило , ако попаднат толкова ракети в една цел.Дори така нарече ния"изследователски" център за хим. оръжие се състои от 3-4 сради. Човек с бегла представа от ракетно дело, ама много бегла ,толкова бегла , че да знае само 2-3 пъти повече в сферата от министър Захариева ,ще е наясно , че това което се говори е пълно порно!!!
    2. Ако наистина са поразени 2 склада с химическо оръжие знае ли Сороспия.,в радиус от колко десетки километри сега да е пустош?
    госпожо външен министър , от цялата Вас най-"умни"и"красиви" са очилата , стъпили стабилно на носът Ви.
    Престанете да давате изявления ,които ви разобличават колко сте некомпетентна в областта , която коментирате.Ние може да сме "лош матрял" , но далеч не сме некомпетентни .Единсвения кусур на бългаския народ е робската му психика! Затова и Вие можете да имате нахалството и възможността да сте министър.
  • 21 Дедо Гошо

    10 1 Отговор
    Ако Тръмп е президент я съм извънземно.Големи щуротии и глупости дрънка тоя.Егати и психясалия ненормалния.
  • 22 Рубладжийче

    4 12 Отговор
    Само малоумник може да повярва на руските лъжи и сирийските хвалби за свалени ракети.

    Коментиран от #24, #33

  • 23 pepi

    10 2 Отговор
    Всичките 101 ракети са били изстреляни.Какво значение има улучили,свалени,паднали зад борда.Калкулирани са,като разход.Милионите на данъкоплатците - директно в джоба.Тръмп си е бизнесмен.Веднага е наредил нова поръчка.
  • 24 На шурея шуролинката

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Рубладжийче":

    Само малоумник може да повярва, че ако изстреляш 103 ракети по три обекта, а според англичаните 105 ракети може да има толкова малки поражения.

    Освен ако ракетите на онези, които възхваляваш са пълни боклуци.

    105 ракети за трима ранени... - Голяма мощ ти казвам!

    Никаква представа нямаш за събитията момче

    Коментиран от #26

  • 25 наблюдател

    6 11 Отговор
    Русия е велика!
    Но по лъжите и манипулациите. На всички пропагандни сайтове се вижда как ПВО сирийска ракета сваля американска. Записа е от уред за нощно виждане. Но случайно открих първоизточника - тук: https://www.youtube.com/watch?v=_L_6domg9wY
    Ако спрете на 50-тата секунда обаче, ще видите видеото и плеара. Но на плеара пише: Опубликовано 13 апр. 2018. А ударите бяха на 14 април в 4 ч. по Гринуич (Цяла Русия е още по-напред във времето.) Тези кадри бяха пуснати по всички руски пропагандни канали и показани от военни наблюдатели, като доказателства. Но предвиливо бяха махнали преара. Е на това какво му викате ?

    Коментиран от #27, #32

  • 26 Рубладжийче

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "На шурея шуролинката":

    Шуролинкати да не се казва Маша Захарова? И от къде са записите умньо?

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 На шурея шуролинката

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Рубладжийче":

    Чети бе ... - Ако можеш разбира се:
    Тук въпроса касае англйската подводница и пълните гащи на англичаните, но там пише че са изстреляни 105 ракети! - А вчера америте показаха три обекта, по които са стреляли.
    Ако имаш и най- малка представа, то щеше да си наясно че ако бяха 105 ракети в три обекта то трябваше да има кратери по 30 метра дълбоки в земята. - Другият вариянте тези ракети за по 1,5-2 млн . долара да са абсолютният боклук!

    https://www.express.co.uk/news/world/946309/syria-attack-russia-british-submarine-vladimir-putin
  • 29 Гост

    6 1 Отговор
    Нито една ракета не е свалена, а Евгени Минчев е дествен отзад.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хикс игрек

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    Бро на живо ще скимтиш като кученце.Тук си ербап;)Комплекси избиваш с нета.Давай го по леко и възпитано.Адреса ти не е много труден