Last news in Fakti

17 Април, 2018 13:51 2 296 11

Електронна атака вдигнала по тревога сирийската ПВО

  • сирия-
  • пво-
  • израел-
  • сащ-
  • ракети

Проблемът, предизвикан от електронна атака на САЩ и Израел, е решен с помощта на руски експерти

Електронна атака вдигнала по тревога сирийската ПВО - 1
Снимки: БТА/АР

Фалшива тревога е задействала сирийската противовъздушна отбрана, която е изстреляла ракети за прехващане на насочени към две ВВС бази ракети с неизвестен произход.

Нова въздушна атака срещу Сирия обаче не е имало, съобщи Reuters, цитирайки "командир от регионалния военен съюз, който подкрепя сирийското правителство".

Сирийската държавна телевизия съобщи през изминалата нощ, че ПВО на страната е свалила ракети, изстреляни по базата Шайрат недалече от град Хомс, а медиен канал на ливанската групировка "Хизбула" добави, че ракети са били насочени и срещу ВВС базата Думаир на 50 км северно от столицата Дамаск.

Електронна атака вдигнала по тревога сирийската ПВО

Според командира, цитиран от Reuters и пожелал анонимност, сирийската ПВО се е задействала погрешно заради "съвместна електронна атака" на Израел и САЩ срещу сирийската радарна система.

Проблемът бил разрешен с помощта на руски военни експерти, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧубакаАка

    7 8 Отговор
    ВЕРВАМ ВИ....
  • 2 Иванов

    9 10 Отговор
    Както вече писах Асан и Айше са причина с400 да си излумкат всичките ракети по ята прелетни птици. Сега руски експерти показват на Асан как трябва да се прави безопасен секс и са запушили устата на Айше да не вика като правят демонстрацията.
  • 3 onq s konq

    6 7 Отговор
    Желязната логика при "представянето на факти" на Сирийската официална медия в случая е,че "ИМА РАКЕТНО НАПАДЕНИЕ,но НАШИТЕ САМООТВЕРЖЕНИ БОЙЦИ ,ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА БРАТЯТА РУСНАЦИ ГО ЕЛИМИНИРАХА".И наистина БИ ТРЯБВАЛО да е така-има изстреляни сирийски противоракети от ПВО-то,няма и грам разрушения по инфраструктората,значи отбраната е успешна/ и да не пропуснем-благодарение на руската техника от 70-те,аллах да поживи руските братя!/.На въпроса на "заядливци" обаче как се свалят ракети които са ВИРТУАЛНИ,медията отговаря само със...унищожителен и пълен с презрение поглед.И правилно,те не заслужават друго:)
  • 4 Рубладжийче

    10 14 Отговор
    Руските тролове до посиняване квичаха колко ракети свалили сирийците, пък какво се оказа? Само са напълнили памперсите и са стреляли сватбарски! Ама то е така с руската техника., дето била свалила 70 и кусур томахавки според руските опорни точки.
  • 5 СССРБАРЕТА

    6 4 Отговор
    краварника в шок!!! Те не са очаквали такава мощна защита от Руската противовъздушна отбрана!!! Толкова са шокирани че искат да видят дали наистина работи толкова добре!!! Xaxaxaaaaa!!! S400 Май наистина доказаха че са най-добрата противоракетна защита в света към момента!!!

    Коментиран от #9

  • 6 СССРБАРЕТА

    5 4 Отговор
    Тук някой джендъри гъзолизци зададоха въпроса Защо няма свалени изтребители!!! Отговорът е много прост защото ги е страх да припарят близо до Сирия след като видяха Какво се случи с невидимия Стелт в Сърбия!!! Както и видяха Какво се случи с израелския самолет f-16 който беше свален на сирийско ливанската граница!!! Затова и никой пилот не се наема да бъде кандидат мъртвец!!!
  • 7 Не знам

    4 5 Отговор
    Въпроса не е че са стреляли сватбарски. Има имитиран сигнал във въздуха на честотата на комплексите, разчетите са реагирали и са стреляли. Това показва високата подготовка на личния състав въпреки техниката с която разполагат. Но защо сирийската пво се тества с електромагнитни смущения след като е била безпомощна на 14. Истината е че на 14 пво е е дало един заслужен урок на надменната коалиция. Доказало е концепцията за пво и е оставило респект у нанасящи те ракетния удар, че тази война не е като войната в Ирак. Тук има надеждно прикритие.
  • 8 Не знам

    5 5 Отговор
    С400 дори не участвал тук говорим за комплекси от времето на дядо ми. От преди над 40 години Оса, куб, Нева, вега, но явно поддържани в изправност и кадърно управлявани осигуряват надеждни прикритие на важни стратегически обекти.
  • 9 Рубладжийче

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБАРЕТА":

    Май и ти като рушняците и сирийците виждаш фантоми !

    Коментиран от #11

  • 10 Иванов

    3 3 Отговор
    Сирийците днес са изпуцали почти всичките си пво ракети. По оня дето клати гората, демек по вятъра. Ха да ги видим нощес с какво ще пуцат? С прашки и камъни, предполагам! Лоши, лоши, лоши янки, пингвини, зомбита и прочее обидни епитети. Слава на Москал!
  • 11 СССРБарета

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Рубладжийче":

    това което виждам от три дни са 30сек. три взрива и три бутнати згради което ми се струва доста странно след като говорим за 105 ракети и само 3-ма ранени! Това което чух е още по странно! Тереза Мей каза рано сутринта след атаката, че този път не са предупредили Руснаците!!! След нея Сара Сандърс от белия дом каза, с половин уста че са предупредили Руснаците още предният ден вечерта в 10ч. тоест 7ч. преди това! Макрон се кри до последно и след като Руснаците казаха, че Франция не е Участвала и за да замажат лъжите и фалшивите кадри на излитащи изтребители Рафал, французите побарзаха да кажат че участвали само логистично! Всички си западняци си противоречат! Ужасссс! Тия ЛЪЖЦИ били елита на света!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания