19 Април, 2018 09:12 1 623 0

Смъртоносно земетресение в Индонезия

  • индонезия-
  • земетресение-
  • трус-
  • централна ява-
  • загинали-
  • жертви

Най-малко три са жертвите на труса

Смъртоносно земетресение в Индонезия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Най-малко трима души загинаха, а над двадесет са ранени след земетресение в индонезийската провинция Централна Ява, съобщи „Асошиейтед прес“.

Въпреки че трусът е бил с магнитуд 4.4 по скалата на Рихтер, има щети по над 300 сгради - къщи, както и няколко училища и джамии. Причината е, че земетресение е било плитко.

Над 2100 души са били принудени да се евакуират в специални центрове. Земетресението е на 4 километра дълбочина, а епицентърът е на около 52 километра северно от Кебумен – гъсто населен район на провинция Централна Ява.

Властите съобщиха, че трусът е бил усетен в много райони на провинцията, като двама възрастни хора и 13-годишно момче загинали под развалини на сгради. Индонезийският архипелаг се състои от 18 000 острова и е разположен в т.нар. Тихоокеански огнен пръстен – район с чести земетресения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА