Last news in Fakti

19 Април, 2018 20:40 1 498 5

Вашингтон: Дамаск умишлено пречи на химическите инспектори

  • сирия-
  • химически оръжия-
  • джеймс матис-
  • пентагон-
  • сащ

Джим Матис обвини Сирия, че не допуска инспекторите от ОЗХО до местата на предполагаемата химическа атака

Вашингтон: Дамаск умишлено пречи на химическите инспектори - 1
Снимки: БТА/АР

Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис обвини сирийското правителство, че бави допускането на инспекторите от Организацията за забрана на химическите оръжия до местата на предполагаемата химическа атака.

Според шефа на Пентагона това е стратегия, която е била използвана от режима в Дамаск и в миналото, предаде Reuters.

"Ние сме съвсем наясно, че това забавяне е наложено на делегацията от режима, но също сме съвсем наясно как са действали в миналото и не са допускали никого до местата, където е използвано химическо оръжие", каза Матис.

Вашингтон: Дамаск умишлено пречи на химическите инспектори

"С други думи паузата след подобно нападение се използва, за да се прочистят доказателствата, преди разследващият екип да получи достъп", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСЕРКОВЦИ

    17 4 Отговор
    ХАМСТВО ! Бруталност. Малко им остава на хамерите. СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА ПУТИНУ !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гостът

    6 2 Отговор
    Нали имахте доказателства какво търсите там.Макарона уж ги разсекрети.Търсят начин да започнат война.Добре че Путин не си е изгубил ума, като ония бозавия.
  • 5 Румяна Костова

    8 0 Отговор
    След обгазяване с хлор,следи остават в почвата на 2 метра дълбочина.Така казаха специалисти ,физици и химици.Още хлорът влиза в реакции със мазилките от стените,водата и т.н.Бая трябва да копаят сирийските власти,че да заличат следите.А сградите,от които може да се изчегърта мазилка не знам как ще премахнат.С големи мъки навиха ООН да прати комисия на място,но сега пък пречели да си върши работата.Логика по американски.А ние пък видяхме кой попречи на ОЗХО да събира данни.