Last news in Fakti

21 Април, 2018 09:36 2 264 0

Берлускони преговарял с „Коза ностра”

  • берлускони-
  • коза ностра-
  • мафия-
  • присъда
Берлускони преговарял с „Коза ностра” - 1
Снимка: АР/БТА

Известният сицилиански следовател Нино Ди Матео обвини лидера на партията „Напред, Италия” и бивш премиер на страната Силвио Берлускони в съпричастност към скандалното дело за тайни преговори между високопоставени държавни представители и главатари на „Коза ностра” в началото на 90-те години на миналия век. Самият Берлускони и негови привърженици категорично отрекоха обвиненията.

В петък (бел. ред. 20 април) съдът в Палермо приключи разглеждането на безпрецедентно дългото дело и призна за виновни 7 души, сред които един от най-старите приятели на Берлускони, бившия сенатор Марчело Дел Утри. Този политик и предприемач, който заедно с Берлускони през 1994 г. основава партия „Напред, Италия”, получава 12 години затвор. Обвинението е, че е извършвал дейности, с които е заплашил работата на правителството. Дел Утри вече лежи в затвора 7 години за съпричастност към мафията.

„В присъдата се посочва, че Дел Утри е играл ролята на връзка между исканията на „Коза ностра” и тогавашното правителство на Берлускони. Съдът смята това за доказано”, казва следователят Ди Матео. Според него, мафията е отишла при Берлускони не само в ролята му на бизнесмен, но и на политик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА