23 Април, 2018 10:20 2 729 8

Тръмп с ключово условие за Северна Корея

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • северна корея

Той иска страната да се откаже от ядрените си програми

Президентът на САЩ ще настоява пред лидера на Северна Корея за пълно ядрено разоръжаване на страната, съобщи „Уолстрийт Джърнъл“.

В момента се водят преговорите за срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун. Очаква се тя да е ключова за успокояването на напрежението в региона.

„Президентът вече каза, че няма да повтаря грешките от миналото. Това ще рече, че САЩ няма да правят отстъпки спрямо санкциите, докато не получат уверение за пълното ядрено разоръжаване на Северна Корея“, заявява служител на американската администрация.

По-рано през годината Северна Корея започна да прави значителни стъпки за успокояване на отношенията със Запада. На 27-ми април Ким Чен-ун ще се срещне с президента на Южна Корея Мун Дже-ин.

Срещата с Тръмп е предвидена за края на май. Все още не е ясно къде ще се проведе тя.

Вече се появиха информации, че в КНДР са готови да приключат с ядрената си програма. От там обаче искат САЩ да им гарантират запазване на режима. Страната вече получи подкрепа за преговорите от Китай и Русия. Очакват се допълнителни разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ-5

    12 2 Отговор
    Не съм я чел, обаче ще има един къс боц с номер -40 у г.... на Доналд
  • 2 jfoxfk

    14 4 Отговор
    Ами др. Ким никак не ще С. Корея да бъде демократизирана. А той да увисне някъде, като Саддам навремето. И едва ли ще се съгласи на пълно разоръжаване. Така, че тези преговори са обречени на провал. Щото сигурно вече е видял действията на чичко Сорос /САЩ/ в източна Европа, северна Африка, Близкият изток, Украйна, а сега и в Армения. Та сигурно едва ли ще се възхити от либералната демокрация. И какво казва Тръмп? "Никакви отстъпки" - дами нали договорите са ВЗАИМЕН компромис? Или трябва и др. Ким да бъде приучен да изговаря онези две думички: "ДА СЪР"?

    Коментиран от #6

  • 3 Кики

    10 4 Отговор
    Пълно ядрено разоръжаване? Тръмп, знаеш ли колко трябва да даваш за това? Много! На първо място сваляне на санкциите. Без учения наоколо,приемане на страната политически и икономически, яки компенсации за страданията на С.Корея от дългогодишните санкции и др. Това, че няма да имат ядрено оръжие не прави страната по - слаба - военно. Ю.Корея ще бъде винаги заложник! Ако Ким въобще се съгласи, това ще са част от исканията. Би ли се съгласил Тръмп?
  • 4 OMG WTF

    13 3 Отговор
    Никога няма да стане това което си мислят в САЩ ! Холерикът Тръмп си тръгва много скоро а фамилия Ким ще управлява още дълги дълги години
  • 5 Ким Чен Ун

    13 3 Отговор
    А аз ще искам на новата банкнота от 100 $ да има ликът на Сталин! Тоя кукундрил може да иска каквото си ще ама ще пулучи едно метално грънче за довиждане
  • 6 Кики

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "jfoxfk":

    Да, има голяма вероятност още на 20-та минута Тръмп да си тръгне. С.Корея не може да бъде "демократизирана" като изброените страни, знаете, че там се следи стриктно кой влиза и излиза. Към всеки външен има причислен правителствен пазач и се следи зорко. А Ким ги надушва бързо такива като чичо си, който кроеше преврат - едно от обвиненията му.
  • 7 😋😀😀

    8 3 Отговор
    Преговори по американски - Вие изпълнявате каквото ви кажем , а ние ......ще видим.
    С Иран е същата работа, само претенции и неоснователни и безпочвени обвинения.
  • 8 Borislav Popov

    8 2 Отговор
    Бай Дони що си мисли че Ким-чо ще му легне наготово ? На срещата ще бъдат поставени предложения за подписване на мирен договор. Нищо друго. Дефакто С Корея още е във война с американците.