Last news in Fakti

25 Април, 2018 20:40 1 508 3

Нови протести в Армения

  • армения-
  • протест-
  • правителство

Протестиращите искат премиер от народа

Нови протести в Армения - 1
Снимка: БТА/AP

Нов мащабен митинг започна в арменската столица Ереван, съобщи ТАСС.

Огромен брой хора са се събрали на централния площад на града. В момента е трудно да се премине през центъра, като всички улици край него са затворени. Блокиран е пътят към международното летище в града.

Митингът е оглавяван от лидера на опозицията Никол Пашинян.

Сградата на правителството е обградена от полиция и тежка техника. В района се движат и БТР-и.

Протестите започнаха, след като бившият президент на страната Серж Саркисян получи поста на премиер. Той вече подаде оставка, но протестиращите искат предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Румяна Костова

    0 1 Отговор
    Какво ще стане в Армения не се напъват да предричат даже политическите анализатори.В Русия наистина се изказват предпазливо и официалното становище е ,че Русия няма да се намесва във вътрешните работи на Армения.Няма никаква паника по този въпрос,вниманието е концентрирано и тези дни на обичайните теми:Америка,Сирия Украйна.Коментарите как Макрон и Тръмп се държаха за ръчички бяха повече, отколкото въпросът какво очаква Армения.