Last news in Fakti

26 Април, 2018 09:54 2 722 25

Пореден провал за кабинета на Тереза Мей

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • провал-
  • брекзит-
  • кабинет

Привържениците на твърдия Брекзит са разгневени

Пореден провал за кабинета на Тереза Мей - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Тереза Мей претърпя поредно поражение в Камарата на лордовете след като с 349 гласа „за“ срещу 221 „против“ бе отхвърлен опита за даване на правомощия на министрите да решават за промяната на европейските закони само по тяхно усмотрение. В Камарата на общините депутатите ще гласуват по приетата поправка в Камарата на лордовете в проектозакона за Брекзит за оставане в митническия съюз.

Макар и вотът в Камарата на общините да е определян като символичен, защото няма да има обвързващ характер, то едно ново поражение за Тереза Мей сериозно би разклатило отстояваната досега от нея позиция за излизане от общия пазар и митническия съюз. Снощи Камарата на лордовете нанесе ново поражение на правителството – четвърто поред – този път срещу даването на правомощия на министрите да прекрояват европейските закони както намерят за добре.

Привържениците на твърдия Брекзит са разгневени, заявявайки, че „лордовете си играят с огъня по въпросите на Брекзит“. Във вторник те дори инициираха петиция за референдум за разформироването на Камарата на лордовете, която вече събра над 100 000 подписа.

От Амнести интернешънъл обаче заявиха, че лордовете са изпратили ясно послание към Камарата на общините, че напускането на ЕС не означава загърбването на всички видове права, предаде БНР. Депутатите в Камарата на общините ще гласува по одобрената поправка в Камарата на лордовете за оставане в митническия съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кcaniba

    16 3 Отговор
    първо смърдя на некъв митичен новичок, сега на дурачок...
    а реално си смърди на оставка!!!!!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Да да

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Кcaniba":

    Мей може и да я сменят! Путя е незаменин :), нищо че последните 2-3 години на Раша и хакнаха санкции и рублата се обезцени драстипно!
  • 4 Читател

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кcaniba":

    Теб ми е трудно да те разбера, или двама души пишат от един ник , или си с биполярно разстройство. В някой постове си руски привърженик, а в други - подлога на САЩ, какво не е наред?

    Коментиран от #8

  • 5 Тереза Мей

    8 2 Отговор
    Путин е виновен!
  • 6 Дедо Гошо

    9 1 Отговор
    Наборката прекалява с алкохола.Отдавна и личи.
  • 7 Борис Джонсън

    3 8 Отговор
    Имаме неоспорими доказателства, че Путин клати стола на Мей, като за целта използва всички средства на прокси войната. Нека всички държави по света, в знак на солидарност с Велика Британия, изгонят руските дипломати и да затворят посолствата.
  • 8 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Читател":

    при мен всичко е наред.
    онези с биполярно, бисексулно и др. разстройства, подлогите на козяк - питай ги лично.
    Платени тролове ли са, безплатни тролове ли са, или просто подстилки, ей така , за кеф!!!
  • 9 Twitter: Trump 8:35

    7 1 Отговор
    Туко що от разузнаването ми докладваха, че Путин е обгазил с неустановен към момента газ камарата на лордовете и те в пристъп на безрасъдство са гласували нещо погрешно. Това е пореден акт на агресия от страна на Русия и ние сме длъжни да отговорим, за да защитим световната демокрация.
  • 10 Микрон

    1 3 Отговор
    Je sui Britan!
  • 11 Борис Джонсън

    6 1 Отговор
    Вече знаем как са действали руснаците- използвали са ново отровно вещество, създадено от тъмните сили в Сибир, което се нарича смехочок. Призоваваме всички държави от целия свят да наложат нови, по-тежки санкции на Русия.
  • 12 Twitter: Trump 8:51

    2 0 Отговор
    В този труден за нешите британски приятели момент, бих искал да ви уверя, че ние ще отговорим подобаващо на този чудовищен акт на агресия от страна на Русия и Путин ще си плати. В следващите 72 часа ще взема своето решение и всички вие ще разберете за него, когато вече е приключило.
  • 13 Микрон

    2 0 Отговор
    И ние ще участваме!
  • 14 Тереза Мей

    1 1 Отговор
    В този труден за нас момент, протягаме ръка на всички демократични държави и ви приканваме да се обединим срещу руската агресия!
  • 15 Борис Джонсън

    3 0 Отговор
    Туко що от Скотланд ярд ми докладваха, че руското химическо оръжие смехочок е направен в дълбините на Мордор в източен Сибир и то на базата на райски газ. Ние осъждаме този акт на насилие от страна на Русия и призоваваме всички, които се оповават на Евро-атлантическите ценности, да си подадем ръка и да се обединим срещу орките на Путин!
  • 16 Микрон

    1 0 Отговор
    Да, да, ние също ще участваме!
  • 17 Twitter: Trump 8:54

    1 0 Отговор
    Имам доклад от Лангли на бюрото си, от където става ясно, че секретна лаборатория дълбоко в Сибир, под сянката на Мордор е създала това опасно и нехуманно химическо пръжие - Смехочок. Вече съм разпоредил на два самолетоносача с техните съпиртващи есминци и подводници да се насочат на там, за да отговорим на този акт на агресия от страна на Русия! Очаквайте подробности.

    П.С. Микрончо, ти не бързай, аз ще ти кажа какво трябва да направиш после.
  • 18 Микрон

    1 0 Отговор
    Yes, sir!
  • 19 Twitter: Trump 8:54

    1 0 Отговор
    Скъпи приятели, преди една минута изстреляхме 100 ракети по секретната руска лаборатория. Всички ракети са стигнали целта си в района на пустинята в Източна Сирия. Мишън къмплийт!
  • 20 Микрон

    1 0 Отговор
    Скъпи граждани, най тържествено искам да заявя, че в този паметен ден за световната демокрация, натовски войски, предвождани от френски изстребители нанесоха поражение на предполагаемата лаборатория на Путин в сибирската източна пустиня(жена ми е учител, но не по география), близо до град Дума изстреляни са 1000 ракети и всички са достигнали целта си. Вива ля франс!
  • 21 Борис Джонсън

    1 0 Отговор
    Скъпи поданици и гости на империята. Имам удоволствието да ви разкажа за неочаквания удар срещу Владимир Сауронович Путин. Днес, в 6.00ч централно гринуичко време, нашите войски, подпомагани от американски и френски сили, изстреляха 15000 крилати ракети към химическата лаборатория, отговорна за създаването на Смехочок. Сателитни снимки направени след удара показват, че на терена е останал само пясък. Снимките какво е имало преди това още не са довършени на фотошоп, защото важен е резултата и тойе, че там повече няма да се произвежда Смехочок! Господ да пази Тереза Мей!
  • 22 Меркел

    2 1 Отговор
    И ние щяхме да участваме, но в момента всички наши усилия са насочени към строежа на Северен поток 2, тъй като Бойко не можа да построи Южен поток. Ние запазваме правото си да се включим по-късно, като приемем новите тълпи мюслита, защото още се чувстваме виновни за ВСВ.
  • 23 приятелят на синоптичката

    0 0 Отговор
    Скъпи съотечественици. Днес е паметен ден, в който силите на доброто победиха злото. Докато тази сутрин с моята половинка Деси си пиехме кафето, милиони умни и добри натовски бомби уцелваха Мордор- сърцето на Путин. Сега вече можем спокойно да си отдъхнем и да се оженим с моята любима.

    Пожелавам на всички ви много евро-атлантически ценности, демократични обноски и нека всеки намери своята синоптичка, на която да подари една Тесла, било тя американска, или българска, с дървена дръжка.
  • 24 Борис Джонсън

    1 0 Отговор
    Скъпи поданици, само едно уточнение да направя- тъй като не ни достигнаха ракетите, днес по-рано за операцията в Мордор се наложи да използваме фойерверките , които бяхме приготвили за Брекзит. Така че на светлата дата догодина ще празнуваме на тъмно. Но пък така или иначе, ще трябва да свикваме.
  • 25 Брадат умерен терорист

    1 0 Отговор
    Днес над небето в сирийската пустиня се случи нещо странно- докато чакаче горският да ни пусне в една маслинова горичка да си играем със сирийската армия на стражари и апаши, някой изстреля две-три ракети в облаците, явно за да предизвика дъжд, а после имаше заря..? Може би за това му казват цветна революция...
Новини по държави: