Last news in Fakti

26 Април, 2018 14:30 1 170 4

Гърция иска помощ от ЕС за бежанците

  • ес-
  • гърция-
  • бежанци-
  • помощ-
  • жан-клод юнкер

Жан-Клод Юнкер е на посещение в Гърция

Гърция иска помощ от ЕС за бежанците - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция ще постави въпроса за помощ за справяне с нова бежанска вълна пред председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който е на посещение в Атина. Там той се очаква да подкрепи южната ни съседка в изпълнение на мерките по спасителната програма за икономическо възстановяване.

Гърция очаква пълна подкрепа от страна на Европейската комисия по изпълнение на програмата за икономическо възстановяване. В тази насока са и очакванията от срещите днес в Атина на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер с президента и премиера, след които ще изнесе реч в гръцкия парламент.

Посещението на Юнкер е само ден преди решаващото заседание в София на финансовите министри от Еврогрупата. "За Атина тази среща е от изключително значение", коментират гръцките медии в очакване по време на Българското председателство да бъде приета стратегията на правителството за икономически растеж.

Атина ще постави и въпроса за помощ по отношение на увеличаващата се бежанска вълна към Гърция, съобщи БНР. Министърът по миграцията съобщи, че броят на пристигащите в Гърция мигранти се е увеличил четири пъти в сравнение с миналата година. Кметовете на островите в Егейско настояват незабавно да се изнесат мигрантите от там, а в Северна Гърция застрашително се увеличават пристигащите деца без родители от Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 2 Отговор
    Хайде, вчера на турците парички, днес на гърците, Боко да не спи, утре идва и наш ред да искаме помощи.
  • 2 бежанец

    2 2 Отговор
    поредната фалшивна новина срещу Турция ...
    ние вече от цялата европа връщаме се в Турция
    разбрахме че само там има развита иконoмика
    че само там има човешки права, само там ни обичат
    българите и гърците пръчат ни, не пускат да се върнем
    кажете истината, искаме Турция а европа не дава!!!
  • 3 Цип Рас..

    1 0 Отговор
    Тоя цип разпран пак откопчи пари от юнкера (с ударение на ю)
  • 4 Gencho

    0 0 Отговор
    Повече никакви пари на тея гърци. Ако ще им даваме помощи, да са в натура: патрони, мини, БОВ. Евро - НЕ!
Новини по държави: