26 Април, 2018 15:02 1 607 10

В Турция има климат на смразяващ страх

  • турция-
  • страх-
  • аменсти интернешънал

Доклад на "Амнести интернешънал" критикува страната

Турското правителство създава смразяващ климат на страх. Това казва доклад на „Амнести интернешънал“.

Отбелязва се, че свободата на словото и правото на изказване на мнение са потъпкани в страната. Това е станало в периода след опита за преврат в страната през 2016 г.

Повече от 1300 асоциации и фондации бяха закрити вследствие на предприетите мерки. Повече от 140 000 служители от публичния сектор са били уволнени или съкратени, включително съдии, за предполагаемо участие в преврата. Около 50 000 души са били задържани по обвинения в терор.

През миналата седмица турското правителство удължи правомощията в периода на извънредно положение.

Турските власти твърдят, че страната е застрашена от терористични групи. Страната търпи критики от международната общност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 касапина

    8 11 Отговор
    Решение за страха има:всички мюсюли да си присадят кожи ,да съборят всички джамии,на тяхно място да построят църкви и да приемат Христовата вяра.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БУММ

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "касапина":

    Тая злоба ще те убие мюслюманина никога няма да приеме твоята вяра в БГ вече се опита тоя вариянт и експеримент номер 4 е неуспешен . Колкото до поетата чистка към исляма е, че исляма расте в световен мащаб , а християнството - не. Баланса както винаги е избиване на милиони невини хора по идин или друг начин и това е по цял свят. Ако това е начина да се запази една религия вие си направете останалия извод.

    Коментиран от #7

  • 5 Косио

    7 1 Отговор
    Много ми хареса, миналата седмица бях в турция. Ред и дициплина , спокойствие . Те много добре осъзнават че опастноста от тероризъм винаги остава. Хареса ми ммного , цари спокойствия и сигурност .
    Евала , щом децата и жената харесаха манджите им значи е супер за мен. Съветвам тези които не са били там , да идат и да видят.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Реджеп ще ви оправи вас БГ тур

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "БУММ":

    Нещо си в грешка. С българските псевдо мюсюлмани, дето папкат кюфтенца от познай какво и са толкова мешани с християни през годините, че не знаят и те на кой полюс са - няма как да се увеличи мюсюлманската общност в световен мащаб. Вие гласувате за герб и после казвате, че сте мюсюлмани, турци даже се определяте. Ако отидете в турция и кажете, че сте турци, ще ви ритат от бой. Те такива мелези дето се правят на турци не обичат.

    Коментиран от #9

  • 8 Мерджан Пазвантов

    4 3 Отговор
    Нелепо е полу мюсюлмани да ми говорят за Мюсюлманството в световен мащаб. Защото повечето Български Мюсюлмани не са такива. Те празнуват Великден, те празнуват Коледа, те ядат храната на Християните, свинско също и то съзнателно. Какви мюсюлмани сте вие?????? Отворили таджуито веднъж в животът си и се правите на праведни. Не ви е срам.
  • 9 БУММ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реджеп ще ви оправи вас БГ тур":

    Нещо ти си в много голяма грешка , излез на вън , търси историята на различните народи и след това седни да пишеш . Колкото до Турция има цял филм за турците които шивеят в БГ. Първо научи собствената си история после на държавите около теб, уважавай тяхните обичаи и
    религия ако искаш и те теб да те уважават. Ето по това се различава умния от глупавия.
  • 10 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Това ми харесва. "Повече от 1300 асоциации и фондации бяха закрити вследствие на предприетите мерки. Повече от 140 000 служители от публичния сектор са били уволнени или съкратени, включително съдии" А у нас кога ще закрият нпо трупове и соросоидни гниди, които само лапат паричките на голяма щвиня и плюят България навсякъде защото сме обиждали цигани и пречили сме им да се развиват- да крадат.. Най вече съкратил държавните служители и съдии.Браво.Към критиките за тези действия Ердоган отговори " Какво се жалват тези, да ходят да правят бизнес в частния сектор" В България много мързеливци и подлеци мечтаят за работа в държавни структури ,искат си спокойствие и сигурност и да могат да лапат и да крадат на воля, стотици хиляди безделници.Кой ще посмее да ги изрита, вече 10г.говорим за електронно правителство, а администрация се увеличава.
Новини по държави: